Lohja Triathlon, Triathlon-lehti ja triathlonmessut

Kevät on ollut täynnä monenlaista uutta henkilökohtaisella triathlonrintamalla. On ollut äärettömän mielenkiintoista olla rakentamassa lehteä, messuja ja kisatapahtumia.

Lohja Triathlon 19.6.

Järjestimme ensimmäistä kertaa Lohjalla sprinttimatkan kilpailun 19.6. Kun viime syksynä päätimme tapahtuman järjestämisestä, oli siinä vaiheessa vaikea ennakoida, minkälaisen prosessin saa käydä läpi tapahtumaa varten. Se oli tiedossa, että hommaa varmasti riittää, mutta sitä ei tiennyt vielä varmasti, mitä kaikkea matkalle eteen tulee. Matka oli raskas, mutta opettavainen ja myös parhaimmillaan todella hauskaa!

Oma haasteensa on saada kaikki toimimaan ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa. Minun kilpailutausta triathlonissa antaa ymmärryksen siitä, miten osallistuja kokee tapahtuman, mutta suuren tapahtuman jouheva järjestäminen vaatii myös paljon asioita, joita ei näy ulospäin. Järjestelyiden täytyy olla pomminvarmat ja kaikkien järjestelyissä mukana olevien on tiedettävä omat tehtävänsä täysin.

Järjestelyt oli suunniteltu mahdollisimman tarkkaan etukäteen ja varattu löysä aikataulu rakentamiselle, koska se kuitenkin tulisi viemään enemmän aikaa kuin siihen ymmärtää arvioida. Heti perjantaina tavaroita hakiessa ympäri pääkaupunkiseutua onneksi ei ollut aikatauluja vedetty liian tiukalle, koska jouduin tekemään yhden ylimääräisen kierroksen pakettiautolla Lohjalle, koska yksinkertaisesti kontista loppui tila ja en mitenkään saanut kaikkea suunniteltua kyytiin ilman ylimääräistä tyhjennyskeikkaa. Pientä lisästressiä aiheutti, kun tilatun kuminauhan toimitus ei tullutkaan ajoissa. Perjantai-illan viimeisimpänä toimenpiteenä sitten googlasin paikkoja, josta kuminauhaa saisi numerolappuja varten. Lauantaiaamuna matka alkoikin sitten Hakaniemen Kauppahallin kautta kohti Lohjaa, kun haimme ompelutarvikekaupasta tarvittavat kuminauhapaketit.

Lauantaina tapahtumarakennus sujui aika pitkälti ilman ongelmia. Onneksi meitä oli 5 henkeä rakentamassa, jolloin suurin fyysistä työtä vaativa rakentaminen meni kohtuullisella vaivalla. Hommaa kuitenkin kisan kanssa on ihan loputtomiin ja lopulta yhteen asti yöllä kesti kaiken pienen tekemisessä. Sängyssä pyöriessä tuli vielä mieleen kaikenlaista, mitä pitäisi tehdä. Klo 6 herätys ja viimeistelemään juoksureittiä sekä muita järjestelyitä. Toimitsijatapaamisten, kisainfojen ja viimeisten hommien jälkeen meillä oli myös uinnin lähtö/nousukaari pystyssä jo 15 min ennen starttia!

dav

dav

Yöksi oli luvattu myrskyä, joten uinnin kaarta ja poijuja ei voinut laittaa paikoilleen ennen aamua. Tämän ansiosta poijut päätyivät hieman eri paikoille kuin oli etukäteen puhuttu ja kisaajille ohjeistettu. Onneksi kaikki poijut oli rannasta nähtävissä ja reitti käytiin kisaajille uudestaan läpi ennen lähtöä.

Kisan aikana ei sitten enää ollut paljoa tehtävissä ja pystyikin jopa ajoittain ottamaan rennosti sekä kannustamaan kisaajia. Muutamia reittimerkkauksia vielä korjattiin kisan aikana, mutta ei mitään ihmeempiä.

Oli hienoa nähdä monia tuttuja kisaamassa ja paikalle oli saapunut useita kovia triathlonisteja. Jopa vielä hienompaa oli nähdä ensimmäistä kertaa triathlontapahtumassa olleita, jotka selvisivät kunnialla maaliin! Kisan jälkeen ruokailussa kaikilla näytti olevan hyvä fiilis ja saimme paljon positiivista palautetta tapahtumasta. Siinä oli mieli tyytyväinen 🙂

3

Tapahtumaan ilmoittautui 117 henkeä, joista lopulta 106 henkeä starttasi. Tulokset löytyvät täältä.

Järjestelyt menivät pääasiassa hyvin, mutta kyllä tästä jäi paljon oppia tulevaa varten. Aina on parannettavaa ja omat haasteensa tuo, jos ja kun ensi vuonna on vielä enemmän osallistujia.

Kiitos kaikille osallistujille ja järjestelyissä auttaneille!

Ps. Kasnäs Triathlon tulossa 30.7., jossa olen mukana konsultoimassa kisajärjestäjää.

Triathlon-lehti

Alkujaan lehti lähti ajatuksella tehdä pieni mainoslehtinen Lohjan ja Kasnäsin kisasta, mutta lehtinen lähti hieman käsistä ja näin puolivahingossa syntyi triathlonlehti. Onneksi minulla oli kumppanina Petri Järvinen, Kasnäs Triathlonin pääjärjestäjä, joka on aikaisemminkin tehnyt lehtiä ja tuntee tämän prosessin. Lehti piti olla vain yksi numero, mutta niinhän se ajatus sitten kehittyi ja piti tehdä vielä erikoisnumero triathlonmessuja varten. Seuraavaa Triathlon-lehteä joutuu odottamaan kesän yli, mutta syyskuussa on seuraava numero tulossa!

Voit tutustua edellisiin lehtiin klikkaamalla alla olevia kuvia.

TSS_16-1_somekuvaTSS_16-2_somekuva_Malli

Triathlonmessut 21.5.

Näinhän se triathlonmessutkin syntyivät johdannaisajatuksena Triathlon-lehdestä. Jos järjestettäisiin pienimuotoiset messut, jossa pääsisi tutustumaan kaikkeen triathlonissa? Niinhän se lähti pienimuotoisena tapahtumana, mutta nopeasti oli selvää, että kiinnostusta ja kysyntää selvästi on ja jouduimme vaihtamaan isompiin tiloihin Otahalliin.

Paikalla oli kolmisen kymmentä näytteilleasettajaa ja kävijöitä n. 600. Messujen aikana oli näytöksiä, joissa esiteltiin uutuuksia triathlonrintamalla ja Kaisa Lehtonen oli kertomassa omasta urastaan sekä tunnelmistaan. Palaute sekä näytteilleasettajilta että kävijöiltä oli erittäin positiivista, joten varmasti saatte messut myös ensi vuonna!

dav

Omia kisakuulumisia

Kaiken tämän muun tekemisen keskellä en ole paljoa ehtinyt blogiin kirjoittamaan treeneistä, kisoista tai muuhun triathloniin liittyvästä. Kisakausi aukesi toukokuussa pyöräilyllä Giro d’Espoossa, joka meni varsin mainiosti. Tavoitteena oli roikkua pääryhmän mukana loppuun asti, mutta lopulta pystyin vielä puristamaan maaliin pääryhmän kärkipäässä ollen 16. maalilinjan ylittänyt. Vanajanlinnan sprintissä piti avata triathlonpuolen kisakausi, mutta flunssa vaivasi sen verran, että jätin leikin kesken tokalla pyörälenkillä. Olisihan se ollut fiksumpaa olla kokonaan starttaamatta, mutta ei mieli antanut myöten vaan piti käydä kokeilemassa.

Ensi viikonloppuna olisi sitten seuraava kisa eli Vierumäellä perusmatka. Olen koko ajan Vanajanlinnasta eteenpäin ollut flunssassa ja ei ole vieläkään hellittänyt. Toivon jotain ihmeparantumista vielä ja pääsisi starttaamaan lauantaina. Toivottavasti pääsen ensi viikolla kirjoittamaan hyvin sujuneesta kisasta 🙂

IMG_0098

Similar Posts