Torrevieja

Torrevieja leirikohteena

Triathlonisti Lasse Vuori eli monelle tuttavallisemmin Kauramoottori leireili Espanjan Torreviejassa. Koska triathlonistit leireilevät usein talviaikaan Espanjassa, TriathlonSuomi pyysi Lassea kirjoittamaan millainen kohde Torrevieja on leirikohteena.

Lasse pitää omaa Kauramoottori -blogiaan täällä. Hän kirjoittaa triathlonistin arkisesta puurtamisesta matka- ja kisakertomuksia, tuotearvosteluja ja harjoittelua unohtamatta. Kannattaa käydä tutustumassa!

Espanjassa on monia hyviä leirikohteita triathlonistillekin. Yksi näistä on Torreviejan alue. Lentäen pääsee halvalla läheiseen Alicanten kaupunkiin, mistä on alle tunnin ajomatka Torreviejaan. Alueella asuu melkoisesti suomalaisia ja Torreviejassa on oma suomikauppakin. Alue on erityisesti juoksijoiden suosiossa ja sieltä löytyy myös suomalainen urheiluseurakin (http://caffitorrevieja.blogspot.fi/). Alueella leireilee vuosittain useita suomalaisia urheilijoita. Talvikauden leireillä kannattaa hyödyntää myös paikallisia juoksukilpailuita, joita tuppaa joulun aikaan olemaan todella runsaasti tarjolla. Esimerkiksi Crevillenten uudenvuodenjuoksu (http://www.marathoncrevillent.com/sansilvestrecrevillentina/) on todella hieno tapahtuma, missä törmää takuuvarmasti alueella majaileviin suomalaisiin. Alueen juoksutapahtumia voi metsästää paikallisista juoksulehdistä sekä tapahtumajärjestäjä Grupo Brotonsin sivuilta: http://www.grupobrotons.es/.

Maastollisesti Torreviejan tienoo on varsin tasaista pyöräilyyn. Muutaman kymmenen kilometriä jos kaupungista ajaa poispäin esimerkiksi Orihuelaan tai Crevillenteen päin, niin löytää myös mäkiä, missä nousumetrejä tulee muutamia satoja kymmenen kilometrin matkalla. Eli sellaisia suht inhimillisiä ”puolen tunnin nousuja”, joissa on myös jyrkkiäkin osia. Asvaltit ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia, mutta joillakin alueilla löytyy karkeaakin pinnoitetta jopa suomalaisella mittapuulla katsottuna. Tiet ovat rauhallisia ajaa ja tieverkosto on kattava. Monesti isomman tien vierellä kulkee jonkinlainen huoltotie ”El Camino”, missä on hyvä asvaltti eikä liikennettä laisinkaan. Niitäkin kannattaa harkita lenkeillä. Alueelle tunnusomaista on myös kanavat, minkä varrella on myös hyviä teitä ajettavaksi. Eikä kovinkaan helpolla eksymään pääse, sillä risteyksiä ei kanavien teillä paljoa ole.

Hiljaista mutkatietä Cabezo De La Platassa. Nousua reilut 300m 10km matkalla.

Kevytväylän mallia Torreviejasta

Maisemaa pienen nousun päältä

Hondonista löytyy tiukempaakin nousua

Juoksuun Torreviejan alueella on paljon hyviä reittejä erityisesti kaupungin pohjoisosissa. Pitkä La Matan uimaranta on yksi paikka juoksuun. Muita hyviä alueita ovat kaupungin suuret puistot suolajärvien rannalla. Kaupungin pohjoisosassa on myös urheilukeskus, mistä löytyy yleisurheilukenttä sekä uimahalli. Aukioloajat niissä ovat hyvin vaihtelevia, joten kannattaa hyödyntää enemmän luontaisia väyliä juoksuun.

La Matan uimarantaa ja luonnonsuojelualuetta

Loppumattomat juoksumaastot yhden suolajärven ympäristöstä

Uintiin Torrevieja ei ole ideaalisin paikka. Uimahallin aukioloajat ovat haastavat, mutta mereen pääsee kyllä uimaan. Talvikaudella vesi on vain viileähköä märkäpuvun kanssakin uidessa. Ja alueella olevien varkaiden takia jonkun pitää aina tiukasti vahtia rannalle jätettäviä varusteita.

Sää Torreviejan alueella on talvikaudella hyvin miellyttävä. Sateita tulee harvoin ja vuodenvaihteen tienoolla päivälämpötilat ovat 20 asteen molemmin puolin. Eli pyörälenkeillä tarkenee yleensä kesävarusteilla, vaikka paikalliset pukeutuvatkin yhtä paksusti kuin suomalaiset pakkaskelin lenkeille.

Majoitukseksi kannattaa harkita asunnon vuokrausta leirin ajaksi. Alueelta löytyy hyvin edulliseen hintaan muutaman huoneen taloja muutamiksi viikoiksi kerrallaan. Erityisen tärkeää majapaikassa on, että ikkunoista löytyy kalterit. Alueella liikkuu murtovarkaita, miltä kalterit ikkunoissa tehokkaasti suojaa. Ruoat toki joutuu tällöin itse laittamaan, mutta niin sitä kotioloissakin joutuu. Samalla pääsee tutustumaan paikalliseen tarjontaan. Erityisesti hedelmät ovat kokeilemisen arvoisia, kun niitä alueella paljon kasvatetaan. Ravintoloissakin kannattaa käydä syömässä, sillä hintataso on niin huokea. Lepopäivinä voi käydä viettämässä aikaa vaikkapa lähistön nähtävyyksissä, kuten Alicanten linnassa. Käymisen arvoisia ovat myös Decathlonin urheilukaupat, sillä niiden valikoima on uskomattoman laaja hintatason ollessa alhainen.