Lajiharjoittelu

Lajiharjoittelu

Triathlonissa harrastajan täytyy hallita kolme eri lajia: uinti, pyöräily ja juoksu. Lisäksi kannattaa pitää hyvää huolta lihaskunnosta ja liikkuvuudesta. Etenkin lajin uudet harrastajat löytävät itsensä usein umpikujasta; miten eri lajeja kannattaa harjoitella? Millaisilla tehoilla ja määrillä? Entä miten tekniikkaa tulisi harjoittaa?

Lajiharjoitteluosioon kokoamme erilaisia harjoitteita, joista harrastajat saavat uusia ideoita ja inspiraatioita omiin harjoituksiinsa. Löydät runsaasti harjoituksia tekniikkaan, nopeuteen ja kestävyyteen liittyen. Kannattaa käydä tutustumassa myös Harjoitusohjelmat-osioon, johon olemme koonneet internetistä löytyviä harjoitusohjelmia ilmaiseksi ja maksua vastaan eri pituisille matkoille ja eri tasoisille triathlonisteille.

——–

TriathlonSuomen valmennus

Moni triathlonisti harjoittelee tavoitteellisesti ja käyttää siihen viikossa paljon aikaa. Tavoitteet ovat korkealla ja halu tehdä asioita on suuri. Itse omien harjoitusohjelmien tekeminen ja niiden noudattaminen on kuitenkin hankalaa ja aikaa vievää. Saatat lukea triathlonkirjoista tai esimerkiksi tältä sivustolta, miten pitäisi harjoitella. Se, että tiedät miten pitäisi harjoitella ei ole tae sille, että harjoittelet niin. Kun et ole vastuussa harjoittelustasi kenellekään, tulee harjoitusten sisältöä muutettua ja harjoituksia tulee jopa jätettyä väliin. Oikeanlaisen progression sisällyttäminen ohjelmaan voi olla vaikeaa ja omien heikkouksien ja vahvuuksien tunnistaminen sekä niiden harjoittaminen vaatii ajatusta ja objektiivista suhtautumista omiin kykyihin.

Mitä tavoitteellisemmin harjoittelet, sitä oleellisempaa on, että jokaisella harjoituksella on merkitystä: se vie kehitystäsi eteenpäin. Siksipä monet alkavat kääntyä triathlonvalmentajien puoleen. Valmentaja hioo harjoitusohjelman jokaisen triathlonistin tavoitteiden, lähtötason ja elämäntilanteen mukaan oikeanlaiseksi. Valmennussuhde tuo jämäkän kehyksen pitkäjänteiselle työlle. Valmentajilla on myös monien vuosien kokemus harjoittelusta ja kilpailemisesta; he tietävät, millainen harjoittelu vie optimaalisesti eteenpäin. Parhammillaan valmentajat ottavat hyvinkin tieteellisen lähtökohdan triathlonharjoitteluun ja yhdistävät sen vankkaan käytännönkokemukseen lajista. Tällaista tieto- ja taitokombinaatiota harvoilla on. Siksipä valmentajan tai edes valmennusohjelman hankkiminen kannattaa. Miksi tuhlata arvokasta aikaa harjoitteluun, joka ei kehitä optimaalisesti?

TriathlonSuomi julkaisee oman ilmaisen harjoitusohjelman aivan lähiaikoina. Harjoitusohjelma on suunnattu aloitteleville triathlonisteille, jotka tähtäävät triathlonin perusmatkalle. TriathlonSuomen valmentaja tekee myös personoituja harjoitusohjelmia. Parhaimmillaan voit myös liittyä valmennusrinkiin, jossa valmentajamme on henkilökohtainen koutsisi. Näistä pian avautuvista palveluista lisää aivan lähipäivien aikana.