Vanajanlinnan sprintti

Triathlonkauden avaus oli tällä kertaa Vanajanlinnassa sprinttimatkalla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin kisaamassa näin lyhyellä matkalla, joten kokemusta ei ollut kisasta, jossa painetaan koko ajan epämukavuusalueella. Sinänsä tämä ei mitään uutta ole, kun talven treeniohjelmassa on ollut muutakin kuin pk-lenkkiä 🙂

Pari viikkoa aikaisemmin olin saanut myös sponsoriltani uuden Aqua Sphere Phantomin. Kiitos heille tästä! Ehdin sitä vesien lämmettyä kahteen kertaan uitattaa ennen kisa-aamua, mutta eipä avovedessä uiminen ole yleensä tuottanut itselleni ihmeempiä ongelmia.

AquaSphere
SamiSphere

Hankin myös varsinkin lyhyempiä matkoja silmällä pitäen triathloniin suunnitellut pyöräilykengät, kun aikaisemmin olin kisannut normaaleilla pyöräilykengillä. Bontin kengät on suunniteltu niin, että lämmitettäessä pohja hieman pehmenee ja sen saa muotoiltua itselleen sopivaksi seisoskelemalla ne jalassa. Kyllähän se vähän oudolta tuntui paistaa kenkiä ja koittaa muotouttaa niitä jalkaan. En nyt ihan varma ole tämän prosessin hyödyllisyydestä, mutta ei myöskään ole ollut mitään ongelmia kenkien kanssa ennen tai jälkeen paistamisen.

Kengät

Perinteiseen tapaan en lukenut mitään kisainfoja aikaisemmin ja itselleni selviää monen muun tapaan pari viikkoa ennen kisaa, että pyöräosuus on peesivapaa ja siellä ei saa ajaa triathlonpyörällä. Nooh… olisihan sitä jo mieluusti päässyt kilpailuttamaan P3:sta, mutta onneksi sain Cervelo S5:n lainaan valmentajaltani, Jarnolta.

Cervelo2
P3

Kisaa edeltävänä iltana olin kuittaillut jättimäisistä reisistään tunnetulle Kimille, etteikö ollut saanut meidän suhteellisen tiukkaa uuttaa kisa-asua mahtumaan päälle, kun ei ollut Himoksen loppukuvissa puku päällä. Todellisuus oli se, että asu oli edelleen Team Cervelon ”huoltoautossa”, kun asua ei ollut ehditty toimittaa hänelle.

Bioracer_transparent
Kim

Kisa-aamuna pilkka osuu omaan nilkkaan, kun huomaan pakanneeni mukaan pyöräilyhousut kisa-asun sijaan 😀 Onneksi kisapaikalta saa ostett… Eikun siellä takakontissa on Kimin puku! Minkähän kokoinen se on, kaveri on kuitenkin vajaa 160 cm pitkä. M! Eikun päälle vaan.

Uinti 11:51 (1:35/100 m)

Jälleen kerran eturivin tuntumaan ei ollut tunkua, joten sain hyvin paikan kahden eturivistä lähteneen välistä ja minulla oli olosuhteisiin nähden jopa ruhtinaallisesti tilaa siinä. Uinti meni hyvin pitkälti odotusten mukaan. Näin lyhyen matkan aikana ei ehtinyt kertaakaan miettimään tekniikkaa vaan koko ajan vedettiin se mitä käsistä lähti, yritettiin vähän suunnistaa, hieman tarkkailtiin muita ja uiminen itsessään tuli selkärangasta. Aika oli sitä, mitä treenien perusteella osasin odottaa. Vielä on paljon tekemistä tekniikan kanssa, mutta eteenpäin mennään. Kaikkiaan olin uintiosuuden 25. ja sarjani 2.

T1 2:28

Vähän hölkkäilyksi meni pitkä siirtymä ja olisi voinut kovempaa painaa menemään samalla, kun riisuin puvun yläosaa. Kun ei enää tarvinnut sählätä puvun kanssa, juoksukin onnistui niin kuin pitäisi. Itse vaihtopaikalla homma sujui melko hyvin, vaikka aina pientä ylimääräistä sähläämistä eksyy mukaan. Ensimmäistä kertaa kisassa minulla oli kengät valmiiksi polkimissa ja homma sujui ihan hyvin niiden kanssa. Toki siinäkin olisi vielä useita sekunteja voitettavana, kun saisi sujuvoitettua prosessia. Vaihtoajassa olin 21. nopein ja sarjassani 2.

Pyöräily 32:31 (36,9 km/h)

Onnistuin vaihdossa ohittamaan Tatun, joten pääsin mukavasti hänen kanssaan vetämään vuorovetoa ensimmäisen kierroksen ajaksi. Tokan kierroksen aluksi Olli Miettinen iski takaa ohi ja Tatu hyppäsi kyytiin, mutta minulla ei riittänyt paukut näiden hurjien matkaan. Sitten loppumatka vedeltiin parivetona Tuomas Puukkon kanssa. Joku siinä peesissä roikkui ja lopussa yritti vielä lähteä vetämään ohi, mutta matka loppui lyhyeen, kun tulikin ilmanvastus vastaan. Pyöräilyosuudella olin 23. ja sarjani 2.
Voima Vanajanlinna

T2 1:01

Olin jopa treenannut vaihtoon tuloa pyörästä, mutta ei siinä adrenaliinissa taas muistunut kenkien avaaminen ennen pysähtymistä. Pysähdyin välittömästi viivan jälkeen ja lähdin kengät jalassa juoksemaan kohti vaihtoa. Tuomari alkaa huutelemaan jotain varoituksia. Ai niin! Pyörältä piti nousta ennen viivaa eikä sen jälkeen. Noh, en varmasti siinä montaa sekuntia voittanut ja annoin ne varmasti heti takaisin, kun jäin muutamat pahoittelut huutelemaan taaksepäin.

Vaihtopaikalla jouduin hetken tonkimaan kenkiäni märkkärin alta ja se aika tuntui ikuisuudelta, vaikka ei siinä varmaan montaa sekuntia mennyt. Kengät jalkaan ja matkaan. Suoritus oli 33. nopein ja sarjassani 3.

Juoksu 20:42 (4:08/km)

Onpas tahmeat jalat. Ei tunnu juoksu ollenkaan rennolta. Joko repivä pyöräily painoi jaloissa tai ei muuten vain ollut herkin päivä. Väkisin runttausta viisi kilometriä. Sain juosta kokomatkan pitkillä välimatkoilla eteen sekä taakse, kun pyöräilykumppanikin katosi horisonttiin jotakuinkin vaihtopaikalla. Juoksussa olin porukan 45. ja sarjani 2.

Kokonaisaika 1:08:34, sijoitus 21. ja oman sarjani 2.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Oli mahtavaa kisata pitkästä aikaa, kyllähän se on tämän lajin suola. Jupu veti meidän sarjassa ylivoimaista tahtia ja hävisin hänelle yli neljä minuuttia. Elättelen toiveita, että tulevissa kisoissa pystyisin vähän paremmin häntä haastamaan, mutta taitaa totuus olla pidempien matkojen vain suosivan häntä.

Kisajärjestelyt toimivat upeasti, kuten aina Finntriathlonin tapahtumissa! Ruokailu oli paras, mitä olen saanut yhdessäkään aikaisemmassa kilpailussa. Pienenä parannuksena voisin ehdottaa pyöräilyn sisääntuloa eri päästä kuin ulosmenoa, jolloin kaikille tulisi yhtä pitkä matka juostavaksi pyörän kanssa vaihtoalueella. Nyt vaihtoalueen lopussa olleet lähtivät käytännössä suoraan polkemaan sekä pääsivät heti jättämään pyörän vaihtoon tullessa. Ei ehkä helpoin toteuttaa, mutta asettaisi kilpailijat tasavertaisempaan asemaan.
Finntriathlon

Jatketaan kolmen viikon päästä #kerääkokosarjan kiertämistä Vierumäellä. Toivottavasti siellä on kisapuitteet yhtä hyvät kuin Vanajanlinnassa!

Jos tykkäät lukea triathlonista, liity blogini maililistalle!

Similar Posts