Vakuutukset

Vakuutukset


Tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaa triathlonharrastuksessa sattuneita vahinkoja. Ne eivät korvaa esimerkiksi triathlonseurasi järjestämissä harjoituksissa, tapahtumissa tai kisoissa sattuvia vahinkoja (”Vakuutus ei ole voimassa urheiluliiton tai urheiluseuran järjestämissä kilpailuissa, otteluissa tai harjoituksissa”).

Koska triathlon on tapahtuma-altis laji, täytyy jokaisella triathlonistilla olla tapaturmavakuutus urheiluturva-lisäosalla. Ainakin Fennia ja Pohjola tarjovat urheilijoiden lisäturvaa (lisämaksua vastaan). Ainakin Pohjolalla on valittavana kattava joukko lisäturvia, kuten urheilijan hammasturva, tuki- ja liikuntaelinterapia-turva (kattaa käynnit esimerkiksi fysioterapeutilla, osteopaatilla ja kiropraktikolla) sekä monia muita hyödyllisiä turvia, jotka voi vapaavalintaisesti sisällyttää vakuutukseen.

Huomaa myös vakuuttaa pyöräsi erikseen. Kysy vakuutusyhtiöltä vakuutusta pyörälle, jota käytät harjoitteluissa ja kisoissa. Eli sellaista vakuutusta, joka korvaa vahingot pyörälle, kun käytät sitä tarkoituksen mukaisesti, Usein vakuutukset korvaavat pyörälle sattuneet vahingot vain, kun sitä ei käytetä harjoittelu- tai kisatoimintaan! Hullua, mutta totta!

Ole siis hyvin tarkkana ottaessasi vakuutusta ja pyydä tarjous kirjallisena siten, että siinä lukee selvästi, että myös kilpailu- ja harjoittelutoiminnassa tapahtuvat vahingot korvataan. Muuten vakuutus korvaa TT-pyörällä tekemäsi kauppareissut :0

Muista myös tarpeeksi kattava matkavakuutus, joka korvaa monen tonnin pyöräsi jos matkalla sille sattuu jotain!

Tutustu tarkemmin Fennian (Aikuisen tapaturmavakuutus) ja Pohjolan (Mittaturva) henkilövakuutuksiin. Mikäli huomaat puutteita tässä osiossa, otathan meihin yhteyttä, jotta saamme kattavan tietopaketin triathlonistien vakuutuksista jaettavaksi eteenpäin. Parhaiten se onnistuu yhteydenottolomakkeen kautta.

Alla on myös linkki Suomen Triathlonliiton sivuilla olevaan Pohjolan Sporttiturvan vakuutuspakettiin.

Pohjolan Sporttiturva-vakuutus.