Mielenkiintoisimmat poiminnat GET UP!:sta

GET UP!, liikunnan ja hyvinvoinnin tapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna Tampereella ja olimme TriathlonSuomen kanssa esittelemässä siellä triathlonia lajina sekä omaa toimintaamme. Messuilla oli mukana näytteilleasettajia hyvin laajasti eri aloilta sekä puhujina mielenkiintoisia nimiä kuten Mika Poutala, Noora Shingler ja Pekka Hyysalo.
Cervelot
TriathlonSuomen osalta saimme paljon uusia kontakteja harrastajiin sekä kerrottua triathlonista henkilöille, jotka harkitsevat ensimmäiseen tapahtumaan osallistumista. Esillä olleet Cervelon pyörät kiinnittävät huomiota ja mielenkiintoa myös muiden lajien harrastajien joukossa.

Messuilla oli paljon mielenkiintoista näytillä, mutta nostan esille muutaman oman suosikkini ja kiinnostavimmat uudet jutut.

Coach4Pro

C4P
Coach4Pro on valmentajan ja valmennettavan avuksi luotu palvelu, joka mahdollistaa helpomman harjoitusten suunnittelun sekä tulosten ja treenien analysoinnin. Yrityksen takana on innokkaita purjehtijoita, jotka ovat kehittäneet omaan lajiinsa aivan huippuluokan data-analyysin ja reaaliaikaisen tilanneseurannan. Se on monipuolisuudessaan poikkeuksellinen ja nyt he yrittävät tuoda saman triathloniin. Järjestelmä on vielä kehitysvaiheessa, mutta maaliskuun aikana on tulossa merkittävä päivitys, jolloin he ovat jo lähempänä täysversiota.

Valmentajan näkökulmasta suurimpana hyötynä on datan integrointi eri valmistajien mittareista ja palveluista yhden sivuston alle. Ei tarvitse erikseen käydä Garminin, Suunnon ja Polarin sivuilta katsomassa valmennettavien treenidataa vaan näen ne suoraan samassa palvelussa, jossa voin toteuttaa myös valmennettavien treeniohjelmat sekä kausisuunnitelmat. Dataintegraatio antaa urheilijalle mahdollisuuden vaihdella eri valmistajan mittalaitteiden välillä ja saada datan silti aina samassa muodossa yhdessä palvelussa. Sign me up!

Odotan suurella mielenkiinnolla maaliskuun päivityksen tuomia ominaisuuksia ja varmasti lähden kokeilemaan palvelua. Jos he ovat pystyneet luomaan harjoitusohjelmien tekemisestä tarpeeksi yksinkertaista ja siihen yhdistettyä automaattisen treenitoteutuman seurannan, tulen suosittelemaan valmennettavilleni järjestelmän käyttöä. Ensimmäisissä versiossa ei välttämättä ole samalla tavalla syvällistä data-analyysiä kuin purjehduspuolella, mutta toivottavasti he saavat tuotua automaattista analyysiä mukaan ajan myötä.

Emfit

Emfit1
Emfit on sänkyyn asennettava mittalaite, joka analysoi kehon toimintaa yön aikana. Kun mittausdataa kerää säännöllisesti, osaa ohjelma kertoa normaalista poikkeavasta toiminnasta, jolloin se pystyy esimerkiksi toteamaan mahdollisen ylirasitustilan.

Erityisesti tykkään, ettei mittauksen tekeminen vaadi käyttäjältä ylimääräistä työtä vaan laite mittaa itsekseen yön aikana ja aamulla on kaikki data valmiina.

Omaa kokemusta laitteesta minulla ei ole, joten en osaa arvioida, kuinka paljon oikeasti hyödyllistä tietoa mittatuloksista saa irti. Jos laite pystyy hyvällä tarkkuudella kertomaan kehon stressitilasta, muutoksista ja palautumisesta, siitä voi olla merkittävä hyöty yksittäisiä harjoituspäiviä miettiessä sekä pitkäaikaista kokonaiskuormaa tarkastellessa.

BalanceOil / Zinzino

Disclaimer: Zinzino on osittain verkostomarkkinointiin perustuva yritys, joka myy mm. BalanceOilia. Zinzinosta on ollut käynnissä myös poliisin esitutkinta pyramidihuijauksen osalta, mutta asia ei edennyt pidemmälle. Tässä kirjoituksessa ei oteta kantaa yrityksen toimintaan.
BalanceOil
BalanceOil sisältää Omega-3-rasvoja ja pyrkii tasapainottamaan niiden ja Omega-6-rasvojen suhdetta. Nykyisten tutkimusten ja suositusten mukaan saamme ravinnostamme liian paljon Omega-6:ta ja liian vähän Omega-3:sta.

Kiinnostuin tästä siitä syystä, että he tarjoavat testiä, jossa mitataan rasvahappopitoisuudet lähtötilanteessa ja neljän kuukauden käytön jälkeen. Testi perustuu kotona otettavaan verinäytteeseen, joka lähetetään analysoitavaksi Vitas AS:lle.

Googlaamalla löytyy paljon juttua BalanceOilista ja näistä testeistä. Olkoot testit paikkansa pitäviä tai ei, olen joka tapauksessa kiinnostunut omista rasvahapposuhteista ja siitä, näkyisikö niissä jotain muutosta Omega-3:n käytön myötä.

Toki Omega-3-valmisteita on paljon muitakin kuin BalanceOil. Onko niissä sitten kuinka paljon eroja, sitä en osaa sanoa. Myös rasvahappoanalyysejä pystyy teettämään muualla, joten ei ole pakko luottaa ainoastaan heidän tuloksiinsa.

Pure Hero

Pure
Pure Hero on Turussa sijaitseva raakaruokaan sekä puhtaisiin raaka-aineisiin perustava kahvila ja lounaspaikka. Heidän valikoimastaan löytyy raakaproteiinipatukoita, joita oli messuilla osastollamme maisteltavana. Olen yhdessä heidän kanssaan kehittämässä kestävyysurheilijoille soveltuvaa energiapatukkaa ja –geeliä, perustuen tietenkin puhtaisiin raaka-aineisiin. On todella mielenkiintoista päästä vaikuttamaan näiden tuotteiden kehitysprosessiin ja toivon lopullisten tuotteiden olevan yhtä herkullisia kuin muut Pure Heron patukat ja kakut.

Unikeidas / Casada

Tuoli
Osastollemme hieman sattuman kautta päätyi Casada Hilton 2 –hieromatuoli. En ollut aikaisemmin tämänlaista tuolia testannut, vaikka semmoisen vieressä on tullut seisoskeltua. Nyt kokeilin tuolia ja kokemus oli jotain aivan muuta kuin odotin.

Hierontaohjelma alkoi vartalon skannauksella, jolla tuoli päätteli minun mittasuhteeni, jotta se osaa hieroa oikeasta paikasta. Tuoli otti minusta tukevan otteen niin, että hierottava kohta ei päässyt pakenemaan minnekään. Näin hieronta oli todella syvällistä ja vastasi tuntumalta todella paljon samaa kuin normaalissa hieronnassa. Tuoli kävi läpi koko vartalon käsiä ja jalkoja myöten. Pienenä miinuksena etureidet jäivät tällä laitteella hieromatta.

Tuoli on omiaan antamaan palauttavaa hierontaa treenipäivän jälkeen. Säännöllinen hieronta estää pahempien jumien muodostumista, jolloin ei ole tarvetta lihasten runttaukselle hierojan käsissä. Vaikka tuoli on melko hintava, sen saa osamaksulla pienissä erissä ja se voi tulla helposti halvemmaksi kuin säännöllinen hierojalla käyminen puhumattakaan helppoudesta hypätä hierontaan kotoa poistumatta.

Similar Posts