Valitse palautusjuoma treenin mukaan

Valitse palautusjuoma treenin mukaan

Triathlonharjoitteluun kuuluu hyvin erilaisia harjoituksia: lajit vaihtevat uinnista, juoksuun ja pyöräilyyn sekä kehoa vahvistaviin ja huoltaviin harjoitteisiin. Myös intensiteetti, kesto ja rasittavuus vaihtelevat ääripäästä toiseen ja harjoitustunteja kertyy viikkoon helposti kaksinumeroinen luku. Jotta triathlonisti palautuu harjoituksesta kunnolla, saa siitä kaiken hyödyn irti ja on toisaalta valmis seuraavan päivän treeniin, tulee hänen nauttia palautusjuoma puolen tunnin sisällä harjoituksen päätyttyä. Tällöin lihasten solut ovat erityisen vastaanottavia energiaa kohtaan (glykogeenivarastojen täydennys).

Voidakseen pitää tiiviin harjoitusrytmin yllä, tulee jokaisen triathlonistin siis muistaa nauttia palautava välipala heti treenin jälkeen. On kuitenkin paljon harjoituksen intensiteetistä ja kestosta kiinni, millainen on optimaalinen ja riittävä välipala. Alla Merja Kivirannan ja Woman’s Healthin ohjeistus oikean palautusjuoman valintaan.

Treeni: pitkä lenkki

Juoma: Kotimehuissa on palauttavia hiilihydraatteja. Punaisten marjojen antioksidantit suojaavat lihasvaurioilta. Juo ennen ja jälkeen treenin.

Treeni: voimaa salilta

Juoma: Maidon proteiini imeytyy paremmin, kun lisäät lasiin sokerista kaakaojauhetta (nam, kaakaota!). Proteiinin ja hiilarin sopiva suhde palauttaa rääkistä.

Treeni: jooga ja pilates

Juoma: Porkkana- ja punajuurijuomissa on paljon kaliumia, mikä vähentää lihaskramppeja. Myös kookosvesi toimii.

Treeni: hot-lajit

Juoma: Kaupan palkkareista ja kivennäisvesistä, joihin on lisätty sokereita, saa nesteitä, suoloja ja hiilareita, jotka hikihuhkinta vei.

Treeni: maraton

Juoma: Jogurttiin tai rahkaan tehty marja- tai hedelmäpirtelö antaa voimia. Myös palautusjuomajauheista ja alkoholittomasta oluesta on apua.

Muista myös nämä kestosuosikit:

Palauttava proteiinipatukka: PowerBar Protein Plus Bar

Erinomainen ja hyvältä maistuva patukka kuluttavan treenin jälkeen. Sisältää paljon hyvälaatuista proteiinia ja hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Suosikkituote!

Hiilihydraatteja ja proteiineja oikeassa suhteessa sisältävä palautusjuoma: Leader Reco2

Palauta nestetasapaino ja menetetyt mineraalit isotonisella urheilujuomalla: Isostar Hydrate & Perform Sport Drink