Alkuvuosi

Alkuvuosi

Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta on nyt takana, ja suureksi onnekseni en ole sairastellut yhtään ja kilometrejä on tullut alle todella hyvin. Tässä tuli todettua, että on se todella hieno juttu, että on näitä laitteita millä mitata sitä mitä on tullut tehtyä. Katselin, että tässä kahden kuukauden aikana on tullut juostua 257 kilometriä ja uitua 30 kilometriä. Vastaavat lukemat vuonna 2014 olivat juoksua 44km ja uintia 40km. Tähän määrään tulee sitten vielä päälle kuntosalitreenit sekä ajat mitä on vietetty trainerin päällä. Nämä määrät tänä vuonna osaltaan selittää sitä mitä pääsi käymään. Tulin mielettömän väsyneeksi, mikään ei kulkenut oikein millään ja koutsi määräsi lepäämään. Ihan kevyitä harjoituksia saa tehdä pelkästään nyt vielä kolmisen päivää edessä tätä kuuria. Viikon verran pitäisi nyt levätä ja ensimmäiset neljä päivää on mennyt ihan hyvin. Sunnuntaina oli kyllä käytävä kävelemässä 5km lastenvaunuja työnnellen. Mutta samalla on sellainen fiilis, että ensi kesänä pääsen paukuttamaan kaikki ennätykset ihan uuteen uskoon. Nyt on treenimäärätkin niin kovassa nousussa viime vuoteen verrattuna, että hirvittää.

 

HEAD Kick-OffWP_20150228_005

Viikonloppuna tuli tavattua muita HEAD Ambassadoreja ja tuli sielläkin mainittua ihan ääneen, että nyt istun samassa pöydässä sellaisten henkilöiden kanssa joiden faneihin lukeudun. Mutta leppoisaa porukkaa ja juttua riitti. On muuten tulossa märkäpukuihin selkeitä muutoksia viime kauteen nähden. Mikä on mielettömän hyvä juttu. Niin, ja swimrun asut vasta veikeitä onkin.

Head Swimming yhteistyökumppaneineen on mukana ensi viikonloppuna järjestettävillä GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa! Esittelyssä tämän kevään uudet märkäpuvut ja muita upeita tuoteuutuuksia. Tule tarkistamaan erityisesti uudet swimrun-märkäpuvut ja -tuotteet.

Sunnuntaina 8.3. on mahdollisuus päästä haastamaan ja haastattelemaan märkäpukujen suunnitelijaa. Lisäksi vuoden 2015 Ambassadorit esittäytyvät viikonlopun aikana! Head Swimming Finlandin facebook sivulle tulee varmasti tietoa siitä ketä Ambassadoreja on milloinkin paikalla noilla messuilla.

Itse olen siis paikalla heti 6.3. iltapäivästä loppuun asti. Omien siviilitöiden jälkeen riennän paikalle.

Juoksijan Tasotesti

Kävin tekemässä testin jossa määritettiin minulle omat aerobinen ja anaerobinen kynnys laktaattitestillä joka suoritettiin juoksumatolla. Olin todella innoissani testistä ja itse testi meni todella mukavasti ja tuloksetkin sain tänään. Tosin tulosten saaminen kesti 13 päivää, mikä oli mielestäni pikkasen pitkä aika. Tästä on ehdottomasti apua tulevaan harjoitteluun ja kisoihin kun miettii millä sykkeillä pitäisi olla liikenteessä missäkin vaiheessa. Testin jälkeen keskustelu valmentajani kanssa antoi ymmärtää, että testi tilanteesta olisi voinut saada enemmänkin irti, jos olisi ollut kunnolliset testaus välineet. Osa meidän keskustelusta meni valmentajan kanssa suunnilleen näin:

Koutsi: Oliko siinä testissä sulla naamari naamassa, että kontrolloitiin hapensaantia?

Minä: Eipä ollut, matolla juostiin neljän minuutin vetoja ja sitten otettiin aina verinäyte.

Koutsi: MITÄ?!? No, kai sen voi laskeakin mutta olishan matolla pitäny olla naamari… Entä mites sun maksimisyke? Oliko sulla valjaat?

Minä: Viimeisellä vedolla huusin sitten SEIS, kun alkoi askel horjumaan pikkasen, en enää uskaltanut enempää siinä juosta. Ei siellä mitään valjaita ollut?

Koutsi: MITÄ HELV… ?!?! Miten ihmeessä voidaan määrittää maksimisyke jos ei ole valjaita, eihän kukaan täysjärkinen lähde etsimään maksimisykettä matolla ilman valjaita, siinähän tulee ruumiita!

Mua vähän nauratti, mutta kuitenkin ymmärsin, että olisi ihan aiheellista seuraavan kerran käydä pikkasen paremmassa paikassa tekemässä tämäkin testi, niin arvot olisivat just eikä melkein. Ensi syksyllä suuntaan tuonne missä Minna käväisi. Eli Medical Tech Sporttesting. Niin saan määritettyä sitten pyöräilyn osalta myös nuo sykerajat.

Testin raportti on kyllä mahtavaa luettavaa. Oma ennätykseni 10km juoksumatkalla on tällä hetkellä 52:48, testin mukaan pitäisi kymppi päästä 46-48 min aikaan, mikä olisi jo huima parannus! Cooperin testissä jäätäisi karvan verran 3000m alle ja puolimaratonilla olisi realistinen loppuaika tavoite 1.51:00 – 1.56:00 tuntumassa. Enkä ole sitä tähän päivään asti alle kahden tunnin päässyt. Ehkä pitää joku puolimaratonkin kesään keksiä, tai juosta Espoon rantamaratonilla eka puolikas alle kahteen tuntiin.

Kevään ensimmäinen koitos

Maaliskuun lopulla on sitten Mastersin lyhyen radan SM- uinnit oulussa. Itse olen osallistumassa kaikkiin vapaauinteihin, eli joka jaksolle löytyy joku matka uitavaksi. Muihin lajeihin ei oikein vielä ole asiaa, tulisi vain hylkäyksiä tekniikan ollessa suunnilleen sinnepäin. Tuonne ei koko perhettä oteta mukaan, lähden vaimoni ja meidän perheen kuopuksen kanssa matkaan. Otan mielelläni vastaan vinkkejä mitä paikkoja kannattaa käydä pienen vauvan kanssa katsomassa Oulussa, kun meillä on aikaa perjantai aamuna paljon, kun aamulennolla tullaan ja aikaa piisaa vielä sunnuntaina kun paluu lento lähtee aika myöhään.

Similar Posts