TTW Leiri

Leiri alkoi perjantaina, mutta itse liityin vahvuuteen vasta lauantai aamuna. Heti alkuun oli tarjolla pikkasen aamiWP_20150131_008aista ja tämän jälkeen aamujumppa. Tuon jumpan meille veti uinti koutsi Antti Kauhanen ja keskityttiin avaamaan rintarankaa. Neljän liikkeen jälkeen eron huomasi todella hyvin. Nämä liikkeet joita en tosiaan osaa nimetä nyt ollenkaan tulee olemaan sellaisia mitä varmaan teen kotona ennen kuin lähden uimahallille.

Timo Bracht kertoi meille mitä tekee hetkeä ennen kisaa, miten visualisoi mielessään uintia ja kertoi mitä itse tekee vielä siinä ennen kuin lähtee uimaan.

Uintitreeneissä marssin rohkeasti toisiksi kovimpaan porukkaan alkuverran 800m reenin pysyin hyvin mukana ja satasen vedoista kahdeksan ensimmäistä vetoa. Tämän jälkeen oli hyväksyttävä tosiasiat ja vaihtaa rataa jolla vedettiin 2:00 lähdöillä loput 12 satasen vetoa. Isossa altaassa tuli treeniä yhteensä 2800m ja sitten pienempää altaaseen tekemään tekniikka drillejä, tai oikeammin mielikuvatreeniä. Ja siellä tuli polskittua 1750m. Huikee reeni! Jälleen kerran pienellä asialla huomasin ison muutoksen. Tehtiin harjoitus jossa mentiin pelkillä potkuilla eteenpäin, ja piti painaa rintakehää ja päätä syvemmälle, ja kun näin teki niin jalat ja takapuoli ihmeellisesti päätyi pintaan. Hienompi juttu ja asentoa sai vielä paremmaksi. Tästä oli hyvä lähteä lounaalle.

Luentojen vuoro.

Luennot aloitti Antti Kauhanen, olihan meillä juuri ollut uintia niin asiat olivat tuoreessa mielessä. Tätä

seurasi muiden valmentajien ja tietysti Master Coach Timo Bracthin luento. Mikä näissä oli huomattavaa, niin kaikissa kolmessa lajissa on samat lainalaisuudet. Ryhti, Rintaranka auki, yksikertaisuus. Kaikissa toimii samat asiat. Pidetään harjoitukset yksinkertaisina ja tehokkaina. Kaikki lähtee ryhdistä, joka lajissa. Kuten myös, joka lajissa hengityksen pitää kulkea, niin rintarangan on hyvä olla todella avoinna.

Sitten kohti seuraavaa reeniä

Pyöräily valmentajana toimi Mika Simola. Oli muuten todella valoisa persoona tämä herra kaikin puolin. Itsellä oli niin kova into lähteä polkemaan omalla TT-pyörälläni, että olin Kanuunan päällä jo ennen kuin kukaan muu oli edes salissa, tästä johtuen oma alkuverra kesti tommoset puolituntia ennen kuin alkoi se itse alkuverryttely. Treeni oli todella mielekäs ja sellainen minkä tulen toistamaan varmasti uudestaan kotonakin. Ensin 3x 5min sillä tavalla, että kadenssi nostettiin 110 kierokseen minuutissa, ja näiden vetojen välillä oli jokunen minuutti palauttelua. Näiden kolmen jälkeen sitten vielä 3×5 min sillä tavalla, että laitettiin isot vastukset ja kadenssi oli 55 kierrosta minuutissa. Vetojen aikana syke piti saada sinne 70% maksimista tai mielummin vähän yli. Tykkäsin tästä harjoituksesta todella paljon. Ainoa asia mikä jäi kaivelemaan mieltä oli se, että kun laitetaan AC\DC soimaan, se on silloin tarpeeksi kovalla, kun naapurista hälytetään poliisi koputtamaan oveen.

Oli todella upeeta katseltavaa miten Darby Thomas ja Timo Bracth polki stagella tuona samana aikana. Sai ihastella oikein sitä kuinka hyvin se paketti pysyy kasassa kun osaa. Pyörät, eikä miehet pyörien päällä heilunut yhtään.

Pyöräilyn jälkeen nautittiin smoothiet ja pienen tauon jälkeen aloitettiin Yin-jooga Hanna Kiviharjun opastuksella. Tämä oli mahtava tapa päättää päivä. Kyse oli rauhallisesta joogasta ja taisin siinä jossain vaiheessa pikkasen torkahtaakin. Minun huonekaverina oli HEAD:n edustaja Jere, joka on tuttu jo viime vuodelta. Hän oli mukana treenaamassa ja esittelemässä märkäpukuja. Tästä tuli tehtyä hauska huomio kun oli pari märkäpukua kylppärissä kuivumassa, siellä käydessä tuli neopreenin tuoksusta kesä mieleen todella elävästi. Oli sää mikä tahansa ulkona, niin omassa mielessä paistoi aurinko kun haistoi tuon märkäpuvun tuoksun. Kai sitä tuli viime kesänä sitten ihan kunnolla uitua ulkonakin.

Ennen illallista käytiin vielä saunassa ja juttua riitti puolin jos toisinkin. Käytiin todella mielekkäitä keskusteluja monen henkilön kanssa, treeneistä ja triathlonista ylipäätänsä.

Sunnuntai aamu

Aamulla vilkaisin ulos ikkunasta ja totesin “Kyllä siellä jotain sataa ja maa näyttää valkoiselta” Laitoin sitten nastalenkkarit jalkaan, mitkä loppujen lopuksi oli todella hyvä valinta. Aamulla oli juoksuharjoitus, ensin pikkasen lämmiteltiin kun juostiin kevyttä hölkkää kentälle, jatkettiin siellä ensin sillä, että käytiin katsomassa sitä reittiä missä itse pääharjoitus tehtäisiin. Kun reitti oli selvillä, tehtiin vielä 15 sekunnin drillivetoja. Nämä avasi todella hyvin jalkoja! Seuraavaksi juoksu valmentaja Pasi Mattila selosti sitten itse harjoituksen. Harjoitus oli sellainen, että juostiin tuota ennalta katsottua reittiä ensin 2,5 minuuttia poispäin jonka jälkeen vihelletään pilliin ja pyritään juoksemaan takaisin lähtöviivalle. Jokainen veto mitä näitä tehtiin oli tarkoitus viedä pikkasen pidemmälle kuin edellinen. Joka vedon jälkeen 2 min palautus hölkäten. Tämä treeni oli mielettömän hyvä tehdä porukassa. Tasoerot yksilöiden välillä ei haitannut yhtään kun lähdettiin ja tultiin takaisin aina samaan pisteeseen. Takaisin päin juostessa jossain vaiheessa tuli nopeammat aina ohi ja se oli aivan mieletön fiilis kun pari tusinaa juoksijoita tulee ohi vasemmalta, oikealta, päältä ja alta. Kyllä, siltä se ainakin tuntui! Juoksun jälkeen vielä käytiin tutustumassa siihen mitä kaikkea Foam Rollerilla oikein voi tehdä. Tämä oli myös mielettömän hyvä puolitoista tuntia. Ensin availtiin paikkoja ja lopuksi tehtiin pilatesliikkeitä joissa käytettiin foam Rolleria avuksi. Osa kuvista on itse otettuja, osa Turku Triathlon Weekend facebook sivulta. Tuolla sivuilla on enemmän kuvia, infoa ja sunnuntaitarinoita. Kannattaa tutustua.

Rintarankaa auki
Antti laittaa meidät jumppaamaan jotta saadaan rintarankaa auki
WP_20150131_022
Timo ja Darby näyttää mallia lavalla.
10887649_1080470858645022_8816016730313615077_o
Tuli hiki, tuli lämmin, enkä ollut ainoa!
WP_20150131_019-300x189
Huikeaa koutsi porukkaa! Ja keskellä Heikki Jaatinen, tapahtuman moottori ja voima

 

 

Similar Posts