Kohti Oulua

No niin, nyt on käsillä se hetki kun edustan uimaseuraani Hydra Platypus mastersuintien lyhyen radan SM-kisoissa. Uin kaikki miesten vapaauinnit 800m 400m 100m ja 50m matkat. Tämä lisäksi olen myös mukana meidän sekauintiviestin 4x50m joukkueessa mukana vapaauinti pätkällä. Mastersuinnit on tarkoitettu yli 25 vuotiaille aikuisille ja kilpaillaan ikäryhmittäin. Olen ollut kerran aikaisemin mastersuintikisoissa espoonlahdessa. Siellä opin miten lähdöt määritellään. Siellä ei ole samassa lähdössä välttämättä kaikki saman ikäryhmän osallistujat, vaan ollaan sekaisin kaikista ikäryhmistä sen mukaan mitä on kirjattu ennätysajoiksi aiemmista kisoista. Ne joilla ei ole mitään aika noteerausta ovat sitten aina ensimmäisessä erässä. Tulen siis olemaan kahdella pisimmällä matkalla ensimmäisessä erässä, koska ei ole mitään aikaa tehtynä 800m eikä 400m matkoilta. Sataselta löytyykin sitten kaksi noteerausta, espoonlahdesta 1:18:xx ja 1:16:xx jonka tein nummelassa avoimissa uinneissa, siellä tosin muut uimarit olivat juniori ikäisiä ja menivät todella paljon kovempaa kuin minä. Mutta halusin kokeilla myös lyhyttä allasta. Silloin, tästä on tosin aikaa yli vuosi. Nämä ajat laittavat minut sitten 100m matkalle johonkin erään, ja siitä lasketaan myös aika 50 metrin matkalle minkä mukaan minut sijoitetaan. Tämä on mielestäni erinomainen tapa hoitaa tämäkin asia. On mielekästä käydä kisaa oman tasoisten uimareiden kanssa.
Nyt kun kisat on oulussa asti, niin meidän koko kuusihenkinen perhe ei lähde sinne lentäen, vain puolet. Minä, vaimoni ja pienin lapsemme (pari päivää vaille 5 kk) lähtee tälle reissulle. Muut lapset jäävät kotiin lapsenvahdin kanssa. Jotenkin ei vain tuntunut oikealta lähteä ihan yksin ouluun asti. Kuten viime kesänäkin huomasin siitä Kuopion reissusta kun oli Kapu mukana, eikä Teija, niin ei se oikein oikealta tuntunut (Sori Kapu!) vaikka toki sekin reissu oli mahtava. Niin ja ties mitä tuleekaan tuosta meidän perheen kuopuksesta nyt kun pääsee lentokoneen makuun pienestä pitäen.

Viime viikko

Viime viikolla olin pakotettu lepäämään kun koin sellaisen jutun kuin ”hyvä laatuinen asentohuimaus”, vaikkakin minusta se millään tapaa tuntunut ”Hyvä laatuiselta”. Huolissani tilastani menin sitten yleislääkärille joka käytti minua kaikenlaisissa testeissä, ihan vaan sulkiakseen pois eri vaihtoehtoja. Lopulta hän arveli asian olevan niin kuin se lopulta olikin, eli tuo aiemmin mainittu diagnoosi. Vaikkakin tämä vielä käytiin tarkistamassa korvalääkärillä. Sain ohjeen mitä tehdä hoitaakseni tuota huimausta, ja se oli sängyllä kyljeltä toiselle kääntyilyä. Varmuuden vuoksi olin sitten pari päivää sairaslomalla ja levossa. Sain jopa kuin ihmeen kaupalla ajan paikalliselle hierojalle, kun itse ajattelin huimauksen johtuvan jäykistä lihaksista, mutta oli ilmeisesti sakkaa sisäkorvassa. Soitin tosiaan hierojalle ja hänellä alunperin ei ollut aikaa sinä päivänä ja aloin soitella jo toisia hierojia läpi, kun tämä ensimmäinen soitti takaisin ja tarjosi samalle päivälle peruutusaikaa, mainiota palvelua! Sehän kelpasi. Koin tuon hieronnan todella hyväksi ja hieroja oli samaa mieltä kuin lääkäri: Selän, niskan ja hartian seudun lihakset olivat todella jumissa. Tosin itsestä tuo hieronta tuntui toimivan niin hyvin, että aion käydä siellä jatkossa kuukausittain. Tästä huolimatta sain tehtyä PK-alueen treeniä viime viikolla hulppeat viisi tuntia. Nyt tällä viikolla on ajatuksena vain rentoa juoksua jonka seassa vähän tekniikka drillejä, ja samaa uinnin osalta. Vielä pikkasen ehtii tekniikasta muistuttamaan itseään, ehtiihän?

Muutaman starttiharjoituksenkin tein tuossa sunnuntain treeneissä, ja hyvä niin. Pitää oikeasti laittaa tiukalle lasit, etteivät täyty vedellä ja sainkin treenilasit toimimaan niin, mutta kireellä oli. Kisalaseja olen käyttänyt tänä talvena kerran kokeillakseni niitä, ja nyt kisoissa taas käytän niitä. Kun niitä on todella vähän käytetty pitäisi niiden kisalasien tiivisteet olla paremmassa kunnossa kuin noiden treenilasien. Uimalasit ovat siis keskenään identtiset, mutta toisia on käytetty ja toisia ei. Tämänkin on viime kesän kisat opettaneet minulle.

Todella kiva lähteä uimakisoihin, pääsee kohta kirjoittamaan kisaraporttiakin! Edellisestä on jo vierähtänyt tovi. Niin ja näkeehän nuo kisat livenäkin ja ilmeisesti jälkilähetyksenäkin. Itse aion katsoa niitä samantein kun pääsen hotellihuoneeseen ja alan tiukasti analysoimaan omaa uintia. Jotenkin olen varma, että tulen olemaan hirvittävän kriittinen omaa tekniikkaa kohtaan. Eilen taisi tulla osallistujalistatkin, omat ajat ei siellä päätä huimaa. Niin ja kuten todettu, pidemmiltä matkoilta minulla ei edes ole aika noteerausta.

Similar Posts