Tough Viking

Ennen lähtöä
Ennen lähtöä

12 km 15 estettä. Oma sijoitus 1094/1942 aika: 1.30:59,7

Lauantai aamu, ilmassa sumua ja meidän 2 vuotias on päättänyt kello neljän olevan hyvä aika herättää vanhemmat. Ei ihan se paras lähtökohta kisa-aamulle. Olimme sopineet lähtevämme klo 8:00 kohti kaisaniemeä taisteluparini Pekan kanssa. Oma perheeni lähti mukaan kannustamaan. Paikan päälle pääsi todella vaivattomasti, auton parkkeerasimme Elielin parkkihalliin ja siitä olikin lyhyt kävelymatka lähtöalueelle. Kelikin alkoi selkiytymään ja aurinko löysi tiensä paikalle. Loistavaa!

Kävimme Pekan kanssa pienellä lämmittely lenkillä, jotta veri alkaisi kiertämään kropassa. Tarjolla oli myös lämmittelyä järjestävän tahon toimesta, itse en näistä pahemmin välitä. Lopulta pääsimme lähtökarsinaan! Vierelläni Pete Parkkosta hieman haastateltiin, toisella korvalla sitä kuuntelin sen jälkeen kysyin vielä Parkkoselta, “Eli tää ei ole siis sun peruslämmittely ennen keikkaa?” Pete tähän nauraen, “No ei todellakaan, tsemppiä!”

 

Lähtölaukaus!

1. “Pain by East City Giants.” Herrat oli täydessä sotisovassa vastassa, heitä olisi pitänyt olla pikkaisen enemmän, sillä itse pääsin läpi saamatta osumaa ollenkaan.

2. “Levi Ice Water” Kontti täynnä jääkylmää merivettä! Tässä sitten otin osumaa alittaessa puomia löin pääni vedessä johonkin mistä sain hienon kuhmun päähäni.

3. “Walls” Tämä este oli paha, mutta tässä sitten päästiin yli sillä, että kaikki auttoi toisiaan. Puntattiin ja vedettiin. Kolme konttia vierekkäin kiivettiin seinät yli. Kovaa hommaa.

Näiden kolmen esteen jälkeen päästiin juoksemaan. Pekalla oli tässä vaiheessa kovia menohaluja ja mun piti häntä vähän jarrutella kun kyse ei ole pikamatkasta.

4. “Reebok Dirt Net” Nyt päästiin kiipeämään verkkoja pitkin esteen yli missä oli paljon multaa minne vähän vajosi. Hienoa meininkiä, itsellä oli vaikeuksia päästä kontin päälle niin takaa tuleva herramies totesi, mä voin jeesata. Ja matka jatkui.

5. “Reebok Blades” Kaksi aitaa jotka oli kallistettuja. Tällä esteellä otin hieman kolhua polveen, kuuluu pelin henkeen. Yli kuitenkin päästiin aika haipakkaa.

6. “Mini All4 Tires” Rengasjuoksua ylämäessä… Täähän meni heittämällä läpi!

7. “Fire!” Juostiin tulikentän läpi. Tämä ei ollut niinkään vaikea tai vaativa, mutta fiiliksen nostatukseen ihan ykkös juttu!TULI

8. “Rexona Rampage”. Ekalla kerralla jäi muutamasta sentistä, että olisin saanut käden reunalle asti, toisella kerralla yritin ottaa köydestä, mutta ei mitään jakoa köysi oli liian liukas. Päätin lopulta kiertää esteen 30 punnerruksen sakolla. Siinä meitä oli puolen tusinaa jätkää sitten punnertamassa.

9: “Monkey Bars” Tämä heti punnertamisen jälkeen. Tuntui kuitenkin yllättävän helpolta ja itsellä oli hyvä rytmi päällä, mutta pari poikkipuuta ennen loppua takaa joku potkaisi sen verran, että ote kirposi. Eipä väliä, kohti seuraavaa estettä!

10. “Balance” Vedessä kolme tukkia, olisi varmaan ollut tarkoitus juosta tukkien päällä mutta me mentiin vaan kahlaten läpi siitä. Kastunut olisi kuitenkin. Fiilis oli sellainen, että aina kun sai kengät kuivaksi, tuli jokin vesieste.

11. “Special Forces” Tämä oli todella hyvä este ensin köysiverkon ylitse ja sen jälkeen naamioverkon ali ryömien. Reitti meni samalla maastossa. Tässä vaiheessa taisteluparin pohje alkoi kramppaamaan. Piiskaamalla eteenpäin!

12. “Pipes” Ryömittiin putkia pitkin mereen. Tätä ennen juostiin ihan kunnollinen pätkä ja kengät alkoi kuivua… Taas veteen.

13. “Barb Wire” Ryömittiin hiekassa ja heinässä piikkilangan alitse. Tuli ihan inttiajat mieleen, ei siitä piikkilangasta, mutta ryömimisestä.

Kisan jälkeen
Kisan jälkeen

14. “Obstacle Swim” Mentiin jälleen veteen, vähän peseytymis mielessä edelliseltä esteeltä oli itse ainakin ihan hiekassa ja heinässä. Tässä hankalinta oli veteen pääsy n. 1,5 m kivinen pudotus piti mennä todella varoen.

15. “NRJ 10 000 V” Tätä ennen piti olla “No Air este”, mutta sitä ei ilmeisesti saatu toimimaan halutulla tavalla, niin se ei ollut käytössä. Sitten sinne sähköön… Otin paljon vauhtia ja kun olin n. Puolessa välissä tuhajahti kovaa ja jalat katosi alta. Suu täynnä kuraa ja heinää! Uudestaan ylös pari juoksuaskelta ja sama juttu, keräilin itseäni jälleen liejussa. Pari viimeistä metriä sähköketjujen alla ryömin. Pystyyn ja viivan yli! 10 sekuntia myöhemmin myös taistelupari oli maalissa. Ajalla ei ollut väliä, tämä oli hauskanpitoa!

Sitten niistä kisajärjestelyistä.

Itselle jäi todella hyvä fiilis tästä tapahtumasta. Mutta pari juttua olisi voinut tehdä paremmin. Reittien osalta Helsingin keskusta on todella haasteellinen, oli kyse mistä lajista tahansa. Tällä kertaa joutui väistelemään pyöräilijöitä ja kävelylle lähteneitä pariskuntia.

Varusteiden säilytyspaikka, tähän kun kiinnittäisi hieman huomiota, se toimisi paremmin. Organisaatio kyllä reagoi hyvin, järjestämällä toisen tiskin tavaroiden haulle. Itse mietin, että tähän voisi ottaa mallia HCT tavasta järjestää ns. Itsepalvelu narikka. Vaimolta satoi kiitosta siitä kuinka helpolla hän pääsi lasten kanssa aidatulla leikkikentällä. Myös esteet saavat kiitosta! Uskon, niiden kuitenkin olevan pääasia näissä tapahtumissa ja ne olivat viimeisen päälle hyviä ja oikeassa suhteessa haastavia. Tiedän osallistuvani uudestaan vuoden päästä. Niin hyvä fiilis tästä jäi! Toivottavasti meillä on tämän tapahtuman kanssa vielä monta yhteistä vuotta! Niin ja se mitali.. Se on upea. Kerrankin siihen on panostettu, se on painava ja näyttävä, painettu eikä kaiverrettu. Kannattaa kurkata millaista meinikiä tuolla siis oli: tässä video!

Similar Posts