Hyvä ruoka, parempi treeni

Tämä ajatus on pyörinyt mielessä pitkään ja kirjoitusidea tulvahti taas mieleen hiljattain paljon huomiota herättäneen personal trainerin ruokavalion myötä. Useimmat meistä tarvitsevat paljon hiilihydraatteja, että kroppa toimii. Minäkin kuulun noihin useimpiin. Ravinnolla on valtava merkitys treenin sujumiseen ja kropan palautumiseen. Yksi empiirinen havainto tästä on vuosien takaa. Olin syönyt ison ja rasvaisen pitsan ja samana päivänä menin juoksemaan. Vaikka tuo kyseinen juoksulenkki tuli juostua useampi tunti pitsan jälkeen, oli jalat kuin lyijyä. Yhdessäkään treenissä tuon jälkeen en ole saavuttanut moista jalkojen raskautta. Huono syöminen tuntuu monesti treeneissä, mutta tuolloin se sai uudet mittasuhteet. Ruokavalion suhteen en ole kuitenkaan mikään tiukkapipo. Kohtuus kaikessa ja terve maalaisjärki vie pitkälle.

Tyrnipensaista saa myös hyvää superfoodia, jos niitä ei päästä kasvamaan näin suuriksi.
Tyrnipensaista saa myös hyvää superfoodia, jos niitä ei päästä kasvamaan näin suuriksi.

Kohdallani tuo kohtuus kaikessa tarkoittaa sitä, että voin nauttia myös herkkuja ja toisinaan myös roskaruokaa. Mutta silloin on mietittävä, millaista treeniä kyseisinä päivinä tekee, jos tekee. Suosin kasviksia ja vähärasvaisia lihoja, kuten kanaa. Treenien jälkeen nälkä on monesti niin kova, että ei ole kärsivällisyyttä odottaa ruoan valmistumista 1-2 tuntia. Noihin hetkiin on olemassa hyviä kikkakolmosia, ns. parempia pikaruokia. Esimerkiksi munakas tai tomaattikastike valmistuvat varsin nopeasti. Ja jos pasta tökkii, niin oiva hiilarien lähde on couscous. Pari desiä vettä vedenkeittimestä kulhoon ja couscousit perään. Paketin mukaan 5 minuutin jälkeen tuote on valmista nautittavaksi. Toisin sanoen jopa nopeammin kuin täysjyvämakaronit. Odotellessa paistaa vaikka sen munakkaan kyytipojaksi.

Kevät on parsan parasta aikaa.
Kevät on parsan parasta aikaa. Lisukkeena Risellan Kaura&riisi-sekoitusta.
Helppo tomaattikastike: purkki tai pari Muttia tms. hyvää tomaattimurskaa, pussi tai pari pakastejuureksia/-kasviksia ja jotain lihaa.
Helppo tomaattikastike: purkki tai pari Muttia tms. hyvää tomaattimurskaa, pussi tai pari pakastejuureksia/-kasviksia ja jotain lihaa.
Pataruoat valmistuvat helposti esim. pitkän sisäpyöräilyn aikana. Juureksista tulee todella maukkaita haudutettuna.
Pataruoat valmistuvat helposti esim. pitkän sisäpyöräilyn aikana. Juureksista tulee todella maukkaita haudutettuna.

Yksi asia, mitä arvostan ruoassa todella paljon on kotimaisuus. Suosin erityisesti kotimaisia marjoja. Kaukomailta tuodut gojimarjat jne. ovat varmaan hyviä, mutta kotimaasta saa myös superfoodeja halvalla tai jopa ilmaiseksi. Kesällä voi uhrata treenipäivän tai parikin siihen, että menee poimurin ja sangon kanssa metsään keräämään mustikoita tai puolukoita. Kotimaista luomua ja superfoodia parhaimmillaan pienellä vaivalla. Omakotitalossa asuvat saavat hyvän ravintolisän marjapensaista. Pakastimen avulla maukkaista vitamiinipommeista voi nauttia vuoden ympäri. Hyvin hoidettuina paristakin marjapensaasta saa maistuvat marjat esimerkiksi aamupuuroon. Kun syö hyvin ja järkevästi, niin kroppa kiittää ja treeni kulkee. Lisäravinteet eivät korvaa sitä hyvää pohjaa, minkä järkevällä syömisellä saa.

 

Loppuun vielä hikisempää juttua, nimittäin HCR-fiilistelyvideo ASICS:lta:

Similar Posts