Viikon treenailuita

Viikko alkoi yhteistreenillä Asics Better your best -haasteen bloggaajien kanssa. Treenit pidettiin Espoossa Ratiopharm areenalla ja rääkkäyksen kapellimestarina oli Aki Nummela. Pitkästä aikaa oli siis kunnon juoksutekniikkapainotteiset treenit. Hieman on jäänyt laiskalle tekemiselle omalla kohdalla nuo tekniikkapainotteisemmat jutut, kun ne vaatisivat jonkun osaavamman katsomaan, että harjoitteet tulee tehtyä oikein. Treeneissä oli kaikkea mahdollista saksijuoksusta polvennostoihin. Tekniikkaosion jälkeen teimme vielä juoksupyramidin: minuutti kovaa, 2 minuuttia kovaa, 3 minuuttia kovaa, 2 minuuttia kovaa, minuutti kovaa. Aki katseli tuossa treenissä vielä juoksuaskelta. Niin kauan kuin pysyn päkiällä, homma menee hyvin. Takareisi ei ilmoittanut olostaan mitään koko treenin aikana, joten erittäin hyvä fiilis jäi.

Alkuvenyttelyitä
Alkuvenyttelyitä
asics3
Alussa vielä hymyilytti

Treenit kestivät noin tunnin ja vartin. Kun kaikki, mitä tehtiin oli päkiäpainotteista, niin pohkeet vetivät melkoiseen tappojumiin. Nyt vasta rupeaa jumitus hellittämään. Mutta hyviä vinkkejä tuli taas juoksuun, eikä jalkaterät suuttuneet ratajuoksusta. Edellisinä kolmena vuotena, kun olen radalla juossut, on joka kerta tullut jalkaterien kanssa ongelmia. Ilmeisesti Hipposhallin 200m rinkula on astetta brutaalimpi kuin tuo pidempi rata, millä nyt tuli juostua.

Aki antaa palautetta. Vakava paikka.
Aki antaa palautetta. Vakava paikka.
Juomatauko pyramidin välissä
Juomatauko pyramidin välissä

Tällä viikolla treeneihin on mahtunut myös keskivartalon kiusausta, uintia ja eilinen Wattbike. Ajelin pk-treenin, missä vartin verrailun jälkeen nostin tehoja ja ajelin tunnin 220W keskiteholla, eli pysyen kuitenkin aerobisen kynnyksen alapuolella. Loppuun vielä verrailua 15min. Hiki virtasi vuolaasti ja pyörä ilmoitti treenin kulutukseksi vaatimattomat 1346 kCal. Tuli siis hieman nälkä.

wattbike 1
Pari kilometriäkin olisi matkaa tullut, jos treeni olisi ulkoilmassa tullut tehtyä.

Loppuviikolle on vielä suunnitteilla pidempää juoksulenkkiä, mutta pitää vain katsella sääennusteita, että kuinka kylmää on oikein tulossa. Alkuviikon pari +5 asteen päivää teki väylistä melkoisia luistinratoja kaiken lisäksi.

Kuvien Asics-tuotteet saatu.

Similar Posts