Joroisten ennakot

Hieman kaksijakoisin fiiliksin tulee lähdettyä lauantain kisaan Joroisille. Edellinen kisa yksilösarjassa klassikossa tapahtui 2012, joten mukava taas päästä nauttimaan tunnelmasta. Mutta oma kunto ei ole lähelläkään sitä tasoa, mitä sen haluaisin olevan. Tässä on vähän tämmöinen hyviä ja huonoja uutisia-henkinen juttu:

+viimevuonna vielä vähäisemmällä treenillä suoriuduin Tahkon puolikkaasta reiluun viiteen tuntiin

+painan nyt noin 6kg vähemmän kuin vuosi sitten, kun kropasta on lähtenyt läskiä ja turvotusta

+olen treenannut noin 22% enemmän kuin viimevuonna vastaavaan ajankohtaan verrattuna

ja sitten ne huonot uutiset

-treenimäärä on silti noin 48% siitä, mitä se oli 2013 vastaavaan aikaan

-takareisi on täysi arvoitus. Viimeiset pari viikkoa se on ollut kiltimpi ja sallinut ylämäkijuoksemistakin. Joroisten juoksuosuudella on muutama inhottava nousu, joissa takareiden kiinni hirttäminen ei ole kiva asia

-suorituksen onnistuminen riippuu enemmän vireystilasta kuin fyysisestä kunnosta. Jos tulee paska päivä, niin hommasta ei tule yhtään mitään

Tuo treenimäärä on näistä asioista se, mikä eniten askarruttaa. Vammauduin toukokuussa 2013 ja tuon vuoden syksyllä väsymys alkoi syömään treenimääriä rajummin. Silloin soppaan tuli mukaan vielä mykoplasma. Jos vertaa kolmelta vuodelta treenimääriä ennen Joroisia, niin lukemat ovat aika murskaavia. 2013 tunteja kertyi 276 ja risat, 2014 108h (Ratareisi tuosta lähes 14h) ja tänävuonna 132h ja risat, mistä reilut 10h tuli Ratareidestä. Kokonaismäärät noilta edellisiltä vuosilta on reilut 450h ja 200h. Melkoisen raju pudotus ja se näkyy kestävyydessä väkisinkin. Jos noista laskee vielä viikkojen keskiarvot, niin 2013 alkuvuodesta tuli 10h ja risat per viikko treeniä, kun tänävuonna sitä on tullut himpun verran yli 5h/viikko. Mutta se siitä numeroneppailusta, lauantaina selviää, mihin tuo määrä riittää.

Öölanti 2013. Jos tuossa kunnossa kisaisin, niin 5h alittuisi helposti.
Öölanti 2013. Jos tuossa kunnossa kisaisin, niin 5h alittuisi helposti.

Vielä loppuun varovainen arvio kisan etenemisestä:

Uinti 1900m: Jos menee alle 34min, niin voi olla tyytyväinen. Pöljänä päivänä voi mennä jopa varsin lähelle 30 minuuttia. Uinti on hieman epävarma, kun en ole kahteen viikkoon käynyt järvessä. Tähän osaltaan vaikuttaa se, että kolme viikkoa sitten minulta varastettiin käyttöpyörä, eikä 6km kävely/juoksu parhaille uintipaikoille oikein houkuttele.

Pyöräily 90km: Reitti on tasaisempi kuin Tahkolla, mutta nyt apuna ei ole wattimittaria. On siis ajettava perstuntumalla. Jos käytössä olisi tehomittari, niin lähtisin tavoittelemaan 250W keskitehoa, kun Tahkolla viimevuonna ajoin reitin 234W tehoilla. Keskinopeutena tuo tarkoittaa 36+km/h minun mitoilla ja aerodynamiikalla (tai sen puutteella)

Juoksu 21,1km: Jos takareisi kestää ja on hyvä päivä, niin juoksu voi kulkea 1:4x:xx aikaan. Mutta muutaman minuutin alle 2h juoksu on todennäköisempi tällä kuntopohjalla. Jos takareisi hirttää kiinni, niin viimeisellä osuudella tulee “viihdyttyä” yli 2 tuntia.

Vaihtojen kestoon en ota kantaa. Jos kaikki napsahtaa kohdalleen ja tulee ns. pöljä päivä, niin 5h alitus on teoriassa mahdollinen. Sää kisaamiseen on ennusteiden mukaan paras mahdollinen, joten siitä ei pitäisi jäädä ainakaan kiinni. Mutta kisaan otan tavoitteekseni selvitä maaliin. Jos siinä sivussa tulee tehtyä oma puolimatkan ennätys, niin voi hieman maaliviivalla tuuletella 😀

Similar Posts