12 päivää

Kirjoittelen tätä tekstiä jossain Venäjän yläpuolella lähellä Mongoliaa ja Kiinaa. Mitähän kellokin on, kertooko se enemmän illasta, vai kuitenkin aamusta? Kohta se aurinko kuitenkin jo nousee, kun Tokio, ja nousevan auringon maa lähestyy. Tekstin pääsen julkaisemaan joskus iltapäivästä vasta.

Kohta voin eläytyä hyvin ”Elät vain kahdesti” ja ”päiväni murmelina” -teemaan, kun maanantaiaamusta käväistään Tokiossa pikavisiitillä, ja illalla lento lähtee kohti Kailua-Konaa, ja edessä on uudestaan maanantaiaamu. Voin jotenkin jo aistia lähestyvän jännityksen, vaikkei tulevat kisat ole vielä kovasti hermostuttaneetkaan. Paikanpäällä tilanne on jo tosi.

Viimeiset viikot ovat menneet hyvin valmistautumisen osalta. Tai ainakin omalla mittapuulla, kun alle kolmannes ihan alkuperäisistä treenitunneista on jäänyt tekemättä kiireiden ja levon takia. Tärkeimmät treenit olen kuitenkin saanut juuri niin tehtyä kuin olen halunnutkin. Tunteja viimeisten viikkojen aikana ei enää kannattane laskea treeneistä kertyneen, niiden vaikutus lienee enää varsin marginaalinen. Treenit olen saanut tehtyä juuri sopivan levänneenä tai riittävän vähän palautuneena, mikä onkaan ollut kulloinenkin tarkoitus.

Uinti sujuu hyvin. Kovemmat treenit on mennyt kovempaa kuin kesän aikana, ja altaassa pari kertaa testi/kestävyystreenimielessä uitu 3800m on mennyt hyvin. Mannisen Juuson kanssa käytiin joitakin viikkoja sitten älylättärillä tekniikkaa läpi, ja lisäksi pari tuntia kuivaharjoittelua joista osaa voi ja pitäisikin aina ennen uinteja/kisoja tehdä oikeiden lihasten aktivoimiseksi, muu sitten omana treeninään. Hyvin olen huomannut aktivaation vaikutukset jo allastreeneissä! Tekniikkaa ei lähdetty tietenkään mitenkään muuttamaan tässä vaiheessa, mutta nyt on lähtökohta on tallennettuna, josta sitä lähdetään parantamaan. Ja sitähän riittää. Kun tällä tekniikalla olen kuitenkin altaassa päässyt tuon tekniikkasession jälkeen 53min ja risat sekä nyt viimeistelynä 52.30 tuntumaan tasaisella vauhdilla, uskon, että vieläkin paremmalle tasolle on mahdollisuus päästä. Ja edelleen, tästä ei suoritus Havaijilla jää kiinni. Havaijilla sitten edessä enää ylläpitävää mereen totuttelua ja kisareitin uinti viikko ennen kisaa.

Pyöräily on mennyt mukavasti, vaikka tunteja onkin alle 10h pääsääntöisesti nyt viime viikot tullutkin. Noin viikko sitten hyvä nousevatehoinen 4,5h pyöräily cervelon päällä sisällä trainerillä ”pain cavessa” 27c lämpötilassa kisatehojen molemmin puolin lupaili jo hyvää. Viimeinen ulkopyöräily Suomessa treenimielessä tuli tehtyä muutama päivä sitten, jossa 1h verryttelyjen jälkeen 106km varpaat ja sormet jäässä aavistus kisatehojen yläpuolella varsin mukavasti rullaillen. Edessä on saarella sitten muutama kevyt pyörittely sekä kisareitin ajaminen kahdessa osassa. Toinen osa (Hawi’n puoli) ~kisatehoisena ja toinen vajaa viikkoa ennen kisaa kevyemmin. 

Juoksu on alkanut maittaa mukavasti, tietenkin kun ei vaivoja ole nyt enää ollut, ja se näkyy ja tuntuu jaloissa. On ihan oikeasti alkanut tuntua, että jää valmistautuminen juoksun osalta vajaaksi, vaikka muun osalta alkaa aika kypsää kauraa ollakin. Reilu viikko sitten juoksin omatoimisena 10km 3.34min/km vauhdilla, ja se oli siinä ja tässä, josko puolikasta olisi uskaltanut juosta sillä vauhtia… Kenties hyvin palautuneena? Lisäksi tuli pari hiljaisempaa treeniä juostua hyvällä tuntumalla kynnysten välisellä teholla. Ensin mm. 15km @4.00min/km ja tällä viikolla viimeinen semi pitkä treeni verryttelyjen jälkeen 25km @4.00min/km ja syke pysyi vielä kurissa nätisti. Viimeinen puolipitkä juoksu hetki sitten 20km @4.24min/km reilusti alle ajateltujen IM-sykkeiden lupailee hyvää kohti kisaa. Enää ei paljoa ole tehtävissä. Kunhan ei paikkojaan hajota, niin katsotaan mihin kunto riittää. Muutama kisavauhtinen juoksu ja pari kevyttä juoksua enää tulevan jakson aikana ennen kisaa… Varmaankin voi taas sanoa, että enää sitä kuntoa voi vain pilata, muttei parantaa.

Odotan jo innolla muiden noin 20 suomalaisen tapaamista saarella jossain vaiheessa, viimeistään paraatissa reilun viikon päästä 🙂 Taitaa useampi seurue kuitenkin majoittua samoilla alueilla, joten törmääminen lienee todennäköistä. Yritetään myös nähdä pari idolia jossain vaiheessa!

Seuraava blogipostaus tulee varmasti kisan jälkeen, sitä ennen seurata voi facebookin kautta kisan aikaisena seurantana Hennan (ja muiden suomalaisten) toimesta, ja instagramin kautta. Kuvia tulee varmasti kisan jälkeen enemmän :p

Similar Posts