Vuosi 2016 pakettiin ja uusi käyntiin

Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt liiankin pitkä aika, mutta kiireiden ja saamattomien asioiden takia olen lykännyt ja lykännyt kirjoittamista aina uudestaan, oikeastaan tietämättä, mitä kirjoittaisinkaan.

Lyhyt läpikäynti vuodesta 2016:

Tunteja treenien osalta kertyi noin 540h, joka on itse asiassa vähemmän varmaan kuin muutamina edellisinä vuosina. Toisaalta onhan kisoissakin sitten kestänyt vähemmän aikaa 😉 Juoksua tuli reilu 2000km ja pyöräilyä noin 220h, uintia 62h ja sitten jonkin verran kisoista tunteja sekä muuta, kuten kiipeilyä ja kuntosalia.

Vuosi alkoi loistavalla reissulla Uudessa-Seelannissa.

Kisakausi alkoi HCR:n melko mukavuusalueella juostulla puolimaratonilla aikaan 1.22 ja risat.

Tätä seurasi triathlonkauden aloitus Vantaan Kuusijärvellä perusmatkalla, jossa meno oli ihan kohtalaista pienestä pyöräonnettomuudesta huolimatta, aika 2.02 ja risat oli hyvä alku kesälle.

Tästä pari viikkoa, ja Lohjalla sprinttikisassa mäkisessä maastossa 1.05 ja risat oli ihan kivaa rallattelua, vaikka vähän ongelmia tuottikin saada itsestään niin lyhyessä kisassa parasta irti.

Muutama viikko taas myöhemmin ohjelmassa oli perinteinen Kisko-triathlon, jossa napsahti kesän ensimmäinen voitto ajalla 2.02 ja risat ja tuntuma oli, että uinti kulkee ihan kohtuudella ja pyörästäkin saa jo irti hyvin, kun keskivauhti oli yli 40km/h mäkisellä reitillä.

Sain kaksi uutta fania!

Viikkoa myöhemmin oli vuorossa kesän kotimainen pääkisa, Joroisten puolimatka, jossa uinti kulki tasaisen tehokkaasti ihan kohtuu lukemille, mutta toisaalta pyörällä vauhtia piisasi sitäkin paremmin, eikä pieni sade nyt mahdottomia haitannut ja pyöräaika alle 2.17 Joroisilla oli loistava veto. Juoksukin kulki todella hyvin, eikä hyytymistä tapahtunut, vaan kierrokset olivat hyvin samanlaisia ja juoksussa 1.23 puolimaraton oli parasta, mitä kesällä oli kisassa kulkenut.  Loppuaika 4.11.50 ja olikohan 11. sija kokonaisuudessaan ja oman sarjan voitto.

Jännittää ja on kylmä, se saa outoja asioita aikaan!

Kisakausi jatkui pari viikkoa myöhemmin Kasnäsin perusmatkalla, jossa uinti oli hyvä, pyörä kulki kohtuudella hienoissa maisemissa, ja juoksussa sai nautiskella voittoon ajalla 2.11 ja risat.

Kausi päättyi Otepään  70.3 –kilpailuun, jossa meno oli ehkä hieman hiipumaan päin, mutta 4. sija omassa sarjassa ihan kohtuu tuloksella, ja matka kohti tämän vuoden puolimatkan mm-kisoja sai alkaa.

Muutama viikko kevyttä tekemistä, ja sen jälkeen alkoikin enemmän ja vähemmän pidempi tasainen treenaaminen, jossa ei suuremmin ole ollut pidemmän kaavan mukaista rakennetta – joku voisi sanoa aika perus pk-kaudeksikin suurimmalle osalle triathlonisteista 🙂

Käytiin valloittamassa viikon aikana etelästä käsin mm. Hetta-Pallas ja Karhunkierros 🙂
Helsinki City Trailillä käytiin avokkaan kanssa juoksemassa myös 11km syksyn aikana

Syksyä ovat vauhdittaneet eteenpäin suurelta osin koulukiireet, ja kiire tuo mukanaan suuresti stressiä. Viimeinen syksy tässä instituutiossa on nyt kuitenkin saatu juuri ennen joulua pakettiin koko kliinisen vaiheen kurssit niputtavalla koko päivän kestävällä ”loppuvaiheen kuulustelulla” ja vain pieni määrä opintopisteitä pitää kerätä enää kevään aikana, jotta tutkinto olisi kasassa. Tähän sisältyy lähinnä erilaista tutkimustyötä ja työtä amanuenssina.

Syksyn aikana treenit ovat olleet, mitä on ehtinyt ja jaksanut ja toisaalta halunnut tehdä. Aluksi juoksu oli pääosassa uinnin kanssa, ja pyöräilyä oli mukana lähinnä työmatkapyöräilynä, ja traineri sai jäädä vielä pakettiin sängyn alle. Erilaista pientä kremppaa meinasi tulla, mutta niistä selvisi hyvin, mutta jossain kohtaa syksyä selästä välilevy halusi sanoa oman mielipiteensä, joka katkaisi juoksu-, uinti- ja salitreenit pitkälti. Tässä vaiheessa hetkeksi keskityin käytännössä vain koulunkäyntiin, ja urheilu jäi hyvin vähälle. Pari viikkoa melko olemattomalla treenillä pyörällä (työmatkana) ja selkä alkoi näyttää, että jotain kestää tehdä, mutta yksi uinti tai yksi juoksutreeni ja selkä meni taas ikävämmäksi. Tästä seurasi sitten varovaisempi jakso, jossa en sitten uinut tai juossut ollenkaan, ja kaivoin trainerin sängyn alta viimein. Taisi olla marraskuun alkua?

Pyörätreenit lähtivätkin nätisti liikkeelle ja selkä antoi sitä tehdä hyvin sen mitä kiireiltä ehti. Alussa tehot olivat aika olemattomia, muta joka treenissä alkoi näkyä, että kyllä ne tehot siellä jossain hermojen ulottuvilla taitaa olla. Pieni flunssa iski hieman ennen joulua, ja tästä toivuttua, tein sitten jouluaaton aattona FTP-testin, jossa noin kuukautta aikaisempi FTP nousi 249->271W.

Joulu menikin sitten mässäillessä ja vararavintoa treenejä ajatellen keräillessä, ja sen jälkeen tehtiin avopuolison kanssa lyhyt loma etelänaapurissa, joten nyt alkaa olla valmis taas treenaamiseen! Tammikuu on vielä vähän kiireisempää kokopäivätyön lisäksi tutkimusta vääntäessä, mutta sen jälkeen helpottaa selvästi.

Kausi 2017 lähtee osaltani siis pyöräilyn osalta ihan hyvistä asemista, juoksu on vielä hieman arvoitus (olen nyt muutaman viikon juossut taas) ja uintia en ole pahemmin selkäongelman jälkeen koittanutkaan vielä.

Kilpailukalenterissa on tällä hetkellä ainoastaan Joroinen, jossa olen taas mukana parhaan kykyni mukaan, ja tietysti ne puolimatkan MM-kisat syyskuun alkupuolella Chattanoogassa, jossa olisi mukava olla parhaassa kunnossa, mitä tässä elämässä tähän asti on ollut. Muuten on vielä kovin epävarmaa, mitä haluan, ja mitä on järkevää kisata kesällä, jotta pystyy treenaamaan mahdollisimman hyvin loppukesään asti. Pitänee joku suunnitelma tässä lähiviikkoina väsätä…

Hyvää alkanutta vuotta 2017 kaikille ja toivottavasti siitä tulee hyvä!

Similar Posts