Paluu arkeen – treenien suunnittelua ja kisakalenteria

Hei taas pitkästä aikaa!

Joulukuu ja tammikuu ehtivät hurahtaa ohitse ja menoa on riittänyt siinä määrin, että blogin puolelle ei ole paljoa ollut tarvetta kirjoitella. Koska kuitenkin vuodenvaihteesta on pitkäkin aika, en taida jaksaa enää alkaa tänne erityistä yksityiskohtaista yhteenvetoa vuodesta tehdä ainakaan tällä haavaa, mutta ehkä myöhemmin, jos jaksan kirjoitella asiasta. Joulukuun loppua kohden oli muutama koko lukukauden kestäneiden kurssien tentit, jotka olivat syytä saada hyväksytysti pakettiin, jotta pystyi lähtemään seuraaville kursseille helpottunein mielin. Ennen joulua oli lähtö toiselle puolen maapalloa, kun suuntasin Uuteen-Seelantiin 5 viikon reissuun. Mukaan tietenkin tarttui lenkkikengät, mutta pyörä ja uintivarusteet eivät valitettavasti kuuleneet matkasuunnitelmaan, joten niiden osalta tuli täysi tauko. Juoksua reissu sisälsi melko vähäisissä määrin, alle 10 lenkkiä taisi tulla heitettyä reissun aikana. Muutamat tehokkaammat juoksut, ja pari kevyempää hölkkää alueisiin tutustuen. Muuten jalkojen päällä tuli vietettyä enemmänkin aikaa ja vaelluksia tuli tehtyä, mutta ei se ihan lajinomaista treeniä tietenkään ole. Joskus kuitenkin täytyy tehdä mitä on aina halunnut, ja tämä ajankohta oli paras aika tälle reissulle luultavasti ikinä, joten oli melko selvää, mitkä prioriteetit ovat, kun matkaan lähdettiin 🙂 Voin lämpimästi suositella maata myös treenaamiseen, juoksu ja pyöräilymaastot ovat aivan huikeita, ja onhan maa melko hyvin edustettu lajissamme!

IMG_0072
IM NZA @ Taupo

Palasin tosiaan kolme viikkoa sitten reissusta, jonka jälkeen hyppäsin suoraan pyörivään pesukoneeseen, kun 3 viikon intensiivikurssi alkoi ja lisäksi mukaan tuli toinen 3 viikon poikkitieteellinen projektikurssi, joka oli ihan mahtavaa sinällään, vaikka aikaa ei paljoa välillä tuntunut olevan, ja jostain piti aina joustaa. Kuitenkin treenit on saatu taas pyörimään, vaikka vauhdit ja tehot eivät päätä huimaakaan.

Tästä kolmesta viikosta voisi vetää nopeat yhteenvedot:

Vko 4: 11,5h treeniä, jossa 5.6km uintia (3x), 46km juoksua (3x) ja 6h20min pyöräilyä (5x). Ei erityisiä tehoja.

Vko 5: 13,5h treeniä, jossa 8.1km uintia (4x), 73km juoksua (5x) ja 5h12min pyöräilyä (3x). Juoksussa yksi kovempi 8km vk 3.48/km vauhdilla. Muuten perustekemistä, pyörässä pk:ta ja uinnissa muutamia reippaampia satkuja.

Vko 6: 12h treeniä, jossa 9km uintia (3x), 51.3km juoksua (4x) ja 5h46min pyöräilyä (3x). Juoksussa yksi kovempi 5km vk 3.35/km vauhdilla. Muuten perustekemistä, pyörä pk:ta, uinnissa muutamia reippaampia satkuja. Kaksi kokonaista lepopäivää/kiirepäivää.

IMG_0793
Miramarin rantoja pitkällä lenkillä
IMG_1214
Kaksi hobittia löysi uuden kodin Bilbon asunnosta

Ensi viikosta alkaa sitten yritetään suunnitella treenejä sen mukaan, että määrä kasvaa lähemmäs 15h keskiarvoltaan ja tehoja alkaa tulla joka lajissa vähintään kerran viikkoon, uinnissa voi olla useamminkin.

Todennäköisesti syksyllä hyväksi todetut 10km tv-reippaat/kovat juoksut/vastaavat ovat ohjelmassa, satunnaiset lyhyemmät vedot myös, lisäksi 20-40min reippaat/kovat pyöräilyt höystettynä lyhyillä kovemmilla pätkillä. Uinnissa tehoja lähdetään hakemaan 25-50-100m vedoilla ja tekniikan hiomisella lähes joka treeneissä enemmän tai vähemmän. Toivotaan homman lähevän rullaamaan.

WP_20160122_17_34_46_Pro
Paluu arkeen

Tulevasta kisakaudesta on melko hyvä runko jo kasassa:

19.3. Aktian maantiekymppi, jossa tarkoitus viilata kympin ennätystä, joka syntyi marraskuussa samassa paikassa.

24.4. Helsinki Spring Marathonin 10km

14.5. HCR 21.1km, mieluusti lähemmäs 1.15 kuin 1.20 aikaa.

5.6. Triathlonkausi alkaa todennäköisesti Vantaa Triathlonin perusmatkalla

19.6. Kauden mahdollisesti ainoa sprinttimatka ensi kertaa järjestettävässä Lohja Triathlonissa, lähes naapurissa

9.7. Kisko triathlon, todennäköisesti perusmatka kuitenkin, vaikka vain viikko ennen Joroista tänä vuonna

16.7. Joroisten sm-puolikas, tavoitteena sm-ikäluokan voitto

31.7. Kasnäs Triathlon, perusmatka

14.8. TTW:n Challenge Turku, puolimatka

Similar Posts