Kuulumisia

Tässä on tovi vierähtänyt ilman blogikirjoitusta. Ensi kesälle olen vasta yhdelle perusmatkalle itseni ilmoittanut, kahdelle sprintille, sekä yhdelle maratonille. No joo, Espoon rantamaraton on vasta syksyllä. Mutta kuitenkin. Ihan mukava ottaa näin rennostikin tuon viime vuoden jälkeen. Tällä hetkellä harjoittelussa ei ole ohjelmaa, enkä ole itselleni mitään tavotteita oikeasti asettanut. Toki olisihan se kiva juosta Maraton alle neljän tunnin, mutta mulle riittää maaliin pääsy. Tuo ensimmäinen teräsmies suoritus vaikutti loppujen lopuksi paljon enemmän korvien väliin kuin olisin ensin uskonut. Vasta nyt vuoden vaihteen jälkeen on alkanut liikunta kunnolla maistumaan. Tammi- maaliskuu mun normaaliviikko meni tällä tavalla:

Manantai: Kuntosali n.50 min

Tiistai: Lepo

Keskiviikko: Kuntosali 50 min/ tai uinti

Torstai: Uinti (vuoro viikoin matkaa, ja tekniikkaa + vetoja) Tai kuntosali

Perjantai: Lepo

Lauantai: Sähly 60 -90 min

Sunnuntai: n. 8km lenkki koiran kanssa, jos siltä tuntuu.

Nyt kun kesä kolkuttaa ovella ja kelit ovat selkeästi mukavempia, niin tulee oltua ulkona enemmän. Eka pyörälenkki kohti töitäkin meni yllättävän mallikkaasti. 50 km 24,7km/h keskarilla. Luulin, että olisi ollut hankalempaa, nyt huomasi jo, että vauhdin hitaus johtui enempi ruuhkista ja liikennevaloista kun ukon huonosta kunnosta.

 

Onkos jotain tavotteita?

Nyt oon elelly aika tavoitteettomasti, mutta tässä pikkuhiljaa on herännyt sellainen tavoite, että rantamaratonin lähtöviivalla saisi startata alle 85 kiloisten painoluokassa. (joo, oikeasti ei ole painoluokkia) ja siihen olen ottanut avukseni kirjan. Siis hetkonen lukemallako se nyt aikoo painoa tiputtaa? No joo, kyllä idea olisi painoa saada laskemaan, mutta haetaan sitä ilon kautta. Käsiini putkahti tällainen opus: #Hyväjuoksu Juoksemisen Ilo. Tämän on kirjoittanut Kirsti Valasti jolla ainakin kokemusta on tuosta juoksemisesta. Kirja putkahti käsiini takomorunnersilta Olen nyt noi parhultaisesti puolet lukenut tuosta kirjasta, ja siinä on todella hyviä asioita kirjoitettu ylös, sellaisia mitä monen meidän pitäisi muistaa. Varsinkin palautumisesta ja kokonaiskuormituksesta.

Tällä hetkellä kirja vaikuttaa parhaalta sellaisille henkilöille jotka aloittelevat juoksuharrastusta, sellaisille jotka ovat jo jonkin aikaa harrastaneet ja sellaisille jotka kaipaa muistutusta miksi silloin aikanaan muuten juoksikaan?

Itse löysin heti tälle aamulle tästä lenkille puuhaa…

Eli oma tavoite on selvillä, ja kerron siitä miten edistyy täällä omassa blogissani. Lähtöpainoa oli tuollaiset 93 kiloa (tää on siis +10kg siihen mitä oli viime vuonna näihin aikoihin…) Ja nyt mennään ilon kautta kohti valoisampaa ja kevyempää huomista. Kerron tuosta kirjasta enemmän sitten kun olen sen kokonaan lukenut, hyvältä vaikuttaa!

Nyt kevään tullen on tosiaan itsellä treenit painottuneet juoksemiseen, vieläkään en ole saanut aikaiseksi mennä avoveteen uimaan, ja se kyllä vähän jossain määrin jopa hävettää. Ehkä sen saa korjattua tuossa tulevana viikonloppuna!

Mutta hei, tällasta täällä, iloa kevään ja kesän treeneihin!

 

 

Similar Posts