Vihtajuoksu 11.10.2014

Osallistuttiin sitten isompien lasten kanssa paikalliseen juoksutapahtumaan. Itse juoksin tuon pisimmän matkan mitä oli tarjolla, eli 9,8km. Lapsilla oli matkana 800m maastojuoksu.

Juoksutapahtumiahan on nykyisin todella paljon tarjolla, ja näkyvimmät vetävät todella paljon juoksijoita puoleensa, milloin näitä pienempiä tapahtumia jää ikäänkuin huomaamatta. Itseltä tämäkin tapahtuma olisi jäänyt huomaamatta, ellei seurakaveri olisi siitä vinkannut. Tällä Vihtajuoksulla on jo pitkät perinteetkin. Nyt oli kahdestoista kerta kun tämä järjestettiin. Tapahtuma oli sellainen kuin oletinkin. Osallistumismaksu aikuisilta oli 10€ ja juoksijakortilla tuostakin sai pari euroa pois, hinnan ollen  kahdeksan euroa. Alle 11- vuotiaiden sarjat olivat taasen ilmaisia. Eli meidän perheen kolme osallistujaa maksoivat yhteensä hulppeat kahdeksan euroa. Pidän tätä siis käytännössä ilmaisena.

Toimitsijoita taisi olla n. tusinan verran, heistä jokaisella riitti hienoja tarinoita vuosien varrelta, eritoten kuuluttajana toiminut herrasmies kunnostautui tarinoiden kerronnassa. Lasten sarjoissa olikin eniten osallistujia mikä oli todella hieno asia. Ihastelin parin nuoren vauhtia jo lämmitellessä ja ihmettelin, mitä tämmöinen triathlon-hörhö täällä juoksijoiden keskellä oikein tekee? Pienet juoksukisat ovat siitä jänniä, että osallistujia on vähän, mutta ne onkin sitten niitä todella kovakuntoisia. En muista oliko nuorten P17 vai P19 sarjassa jopa ikäluokkansa suomen mestari 1500m ja 3000m matkoilta paikalla. Hänen nimikin meni korvien ohi, mutta hämmentävän kovaa tämä juniori siellä juoksi menemään.

Juniorit ensinJustus

Meidän lapset lähtivät ensin matkaan. Eli P9 ja T9 starttasi samaan aikaan. Justus on nyt vuoden päivät käynyt yleisurheilukoulussa ja tänä syksynä kun aloitti kolmannen luokan alkoi menemään päivittäin koulumatkan polkupyörällä. Hänen koulumatkansa on n. kaksi kilometriä suuntaansa. Ajattelin ensin, että onkohan matka kuitenkin hänelle pikkasen liian pitkä. Hän pitää paljon enemmän lyhyistä matkoista 40m ja 60m. Tyttäremme taas ei hirveästi juokse, hän

harrastaa tanssia.  Justus otti kisassa toisen sijan, ei haitannut vaikka oli kengännauhat auenneet. Hurja loppukiri ja maaliin toisena. Hän sai siitä kotiin vimemiseksi hienon pokaalin. Oltiin tässä vaiheessa vähän ihmeissään, nämä pokaalit ovat tosi isoja mitä täällä jaetaan kaikille. Jenniina oli oman sarjansa kuudes ja hänkin sai pokaalin kotiin vietäväksi. Kaiken kaikkiaan lapset olivat Justus_pokaalitodella tyytyväisiä pokaaleihinsa ja tapahtumaan ylipäätään. Lapsille oli iso juttu, että sieltä sai mehua!

 

Oma juoksu

Kun kävin lämmittelemäsä jo silloin paljastui kuinka mäkinen reitti tulisi olemaan. Tuo reitti oli 1,4 km pitkä pururata, joka tuntui olevan pelkkää ylämäkeä ja tämä kierrettiin seitsemän kertaa. Ensin noustaa lyhyt mutta todella jyrkkä nousu jota seuraa pitkä ja raskas nousu, jota sitäkään ei voi loivaksi sanoa. Tämän jälkeen pieni hetki loivaa alamäkeä jota seuraa todella jyrkkä alamäen pätkä, tämä oli haastavampi juosta kuin ylämäet. Tätä jyrkkää pudotusta seuraa jälleen pari pienempää nousua joista toinen yllättävän Juokseejyrkkä. Tämän jälkeen onkin sitten se ainoa alamäki jota pystyi juoksemaan, ja siinäkin oli pieni jyrkempi lasku osuus jossa joutui jarruttelemaan. Sen jälkeen kyllä pääsi juoksemaan loivaan alamäkeen n. 300 metriä kunnes tultiin kierros loppuun.

Tästä sai todella hyvän mäkitreenin aikaiseksi, mun vauhdillahan ei ole mitään asiaa näihin juoksijoiden kekkereihin. Varmaan kaikki tuli musta kierroksella ohi, mutta se ei haitannut yhtään itseäni. Tällä hetkellä on ylimenokausi kesken ja tähänkin osallistumiseen kysyin luvan valmentajalta. Mäet olivat tosiaan ihan murhaavia, varsinkin kun ne juostiin vielä moneen kertaan. Itsellä oli hyvä fiilis juosta, mitä nyt polvi pikkasen oikutteli parin kilometrin ajan siinä 5km – 7km kohdalla. Koin, että sain pidettyä asennon ihan hyvin kasassa, eikä oikein mitään ongelmia ollut misään vaiheessa. Oman kellon aika oli 55:23 ja se oli kyllä sitä vauhtia mitä oletinkin tuon matkan menevän noilla mäillä. Korkeus_Tahti_syke

Maalissa

Ihmeellinen juttu oli se, että olin sitten sarjani toinen maalissa. Tämä johtui siitä, että miesten yleisessä sarjassa olin vain minä ja Aleksei Smirnov joka juoksi ajan 36:35. Hän juoksi meikäläisestä kahdesti ohitse, ja palkinnonjaossa pahoittelinkin hänelle kun joutui odottelemaan minua niin kauan. Mutta se miksi ylipäätään kirjoitin nyt blogiini tästä juoksutapahtumasta on syy siinä, että halusin tuoda esille vähän erillaisen tavan viettää viikonloppua. Tällä tavalla tosiaan vietettiin perheemme kanssa lauantai, ja illalla mentiin saunaan vielä ja ainakin meillä pojilla juttua riitti juoksutapahtumasta. Uskon, että näitä pienempiä liikuntatapahtumia löytyy kyllä vähän joka pitäjästä. Ja vihdissäkin seuraava tapahtuma on ensi viikolla, eli Vihtijärven hölkkä. Itseltä se jäänyt tällä kertaa juoksematta, mutta ensi vuodelle olen miettinyt selliasta, että kävisi kaikki vihdin juoksutapahtumat läpi. Varsinkin ne jotka kuuluvat Vihdinhölkkä kuningas ja kuningatar sarjaan. En voi tarpeeksi alleviivata sitä kuinka hienoa tällaiset tapahtumat ovat.

Lopuksi vielä kuva, meidän seurallakin meni oikein kivasti. Pitäisikö alkaa miettiä palkintokaappia Vihti Triathlonille… Olin siis toinen omassa sarjassani ja Milla täydensi palkintokaappiaan kolmannella sijalla.

 

Pokaalit

 

Similar Posts