Tuusulanjärvi 2017

Perusmatka: uinti 800m (lyhennetty kylmän veden takia) Pyöräily 37km, Juoksu 10km
No niin. Se olis kesä auki ja hienolla tavalla! Tuusulanjärvellä oli kotimaisen Triathlonkesän avajaiskisa. Ja upea kisa olikin.  Ennen kisaa käytiin sosiaalisessa mediassa kiivasta keskustelua vedenlämpötilasta. Ei ollut päivää ilman vedenlämpötilaspekulaatiota. Järvenpään pyöräilijöillä oli selvät suunnitelmat ja niillä mentiin.

Uinti 16:00

Kuva otettu järjestäjän kuvagalleriasta. lisää kuvia tapahtumasta löydät täältä
Tämä oli päätetty lyhentää 400m lenkiksi jonka sprintterit menisi Kerran ja, perusmatkalaiset kahdesti. Päätös lyhentää matkoja oli hyvä, vesi oli todellakin kylmää, tosin sitten kun pääsi rannasta vesi huomattavasti lämpeni. Itse olisin varmaan ehdottanut lenkin lyhentämistä viiteen sataan metriin… Noh, kun itsellä se uinti on ollut vahvin laji, niin totta kai olen sitä mieltä, että sitä saa olla!
Itsellä uinti oli “ihan perus” tekemistä. 16 minuuttia siihen sain kulumaan aikaa. Lähdin vasemmasta laidasta, itselle nämä myötäpäivää menevät uinnit on niin paljon helpompia kuin vastapäivään. Myötäpäivään mentäessä on helppoa olla ihan vasemmassa laidassa ja kun itse hengitän oikealta puolen, on siitä helppo tarkkailla muuta porukkaa, ja näin itsellä suunnistuksen tarve vähenee. Toki, tulee kierrettyä pikkasen pidempää lenkkiä, mutta saapahan koko rahan edestä sitten uintia.
Vaihto 6:33
Voi sitä arpomisen määrää! Laitanko sukat vai en, entä irtohihat vai ei? Käykö pissalla vai… ei hemmetti pakko käydä. Vaihto oli hirveeä säätöä itseltä ja se näkyi ajassakin… nim. “Ei oo tehny yhdistelmätreenejä vuoteen”
Pyöräily 1:11:14
Sattu iha huippupäivä. Pyörä kulki ekaa kertaa ikinä vaivattomasti hyvää vauhtia ja avain juttu oli se, että koko reitin ajan tahti pysyi kutakuinkin samana. Mulla tulee 5km välein kierrosajat näkyviin, ja yksi 5km pätkä meni aikaan 10:12 ja yksi 9:21 muutena kaikki oli käytännössä 9:45. Ihan käsittämätöntä! Reitti sopi mulle todella hyvin, pari jyrkkää,  mutta lyhyttä ylämäkeä ja 5 kertaa menin neulansilmä mutkaan. Näissä paikoissa vauhti putoaa varmasti, joten niissä paikoissa tuli juotua varmasti. Eli itsellä ei sitten mennyt “ylimääräistä” aikaa sen juomisen kanssa. Pyöräilystä sen verran, että en todistanut ensimmäistäkään “possujunaa” eli peesailua ei tosiaan ollut tässä kisassa. Osaltaan siitä on kiittäminen järjestäjiä, lähdöt oli porrastettu todella hyvillä väleillä ja toisekseen tapahtumassa lätkästiin “DNS” (Did Not Start) kirjainyhdistelmä peräti n. 70 osallistujalle.
 
Toka vaihto 2:41
Sukat ensin ja sitten lenkkarit jalkaan ja Vamos! Tää meni Niin kuin pitikin.
 
Juoksu 59:51
 
Juoksureitti oli profiililtaan todella miellyttävä mieleen ei oikein jäänyt, että olisi ollut pahoja nousuja, tahi laskuja. Itsellä ol alkuun todella tuskaisaa, vasemman jalan sääri kipuili todella paljon ensimmäiset 4-5 kilometriä, oikeastaan vain viimeiset n. kolme kilometriä sai juosta vaivatta ja askell rullasi kivasti eteenpäin. Lopuksi sain vielä jonkun toisen kisaajan kanssa oikein kunnollisen loppukirin kun viimeisellä n. sadalla metrillä yritin vimmattuna päästä hänestä ohi. 
Loppuaika: 2:36:21 sijoitus 54. Yhteensä 58 pääsi maaliin asti omassa sarjassani.
Lopuksi vielä niitä ruusuja ja risuja.
Tämä kisatapahtuma oli erittäin hyvä avaus järvenpään pyöräilijöiltä kotimaiseen triathlon maisemaan. Uintireitti on toimiva nimen omaan kahtena kierroksena, varmasti myös alkuperäisen suunitelman mukaan (750m lenkki) tuo olisi ollut yhtä hyvä. Maissa käynti oli mielestäni kerrankin tarpeeksi lyhyt kierrosten välissä. Pyöräreitti oli myös hyvä, tosin itseä jossain vaiheessa mietitytti, että miksi ne kääntöpisteet tuntuu aina olevan mäen päällä… Vaikka pyöräreitti oli avoin liikenteelle, niin tietooni ei ole tullut mitään haavereita, ja muutenkin autoilijat olivat mielestäni todella hyvällä asenteella liikenteessä kun meitä kisaajia pörräsi ympärillä. Järjestäjät toimivat todella hyvin liikenteenohjauksessa.
Juoksureitti oli profiililtaan nopea kuten mainittu, mutta huomasin siellä asutetulla alueella ainakin kahdesti (eli molemmilla kerroilla) edessä oleva lähti juoksemaan väärään suuntaan yhdessä kohdassa. Vasemmalle kääntymisen jälkeen piti kääntyä melkein välittömästi oikealle. Toinen mikä hieman häiritsi oli ns. kisakeskuksen läpi juokseminen. Tästä oli tiedotettu etukäteen, että siinä pitää “silmät auki” juosta. Mutta olisi voinut olla pikkasen selkeämmin merkitty, samoin tuli tunne, että juoksureitti kulkee parkkipaikan läpi, mikä on jo lähtökohtaisesti huono idea. Ensi vuoteen voisi olla aiheellista miettiä sitä juoksuosuutta vähän…
Sitten ne “näkymättömät” asiat. Kisainfo youtube videolla, aivan mahtava idea! Paikalle tultaessa opastus oli erinomaista. Löydettiin autolle parkkipaikka ja nämä paikat oli tosiaan lähellä kisakeskusta ja vaihtoaluetta. Juoksussa oli yksi huoltopiste, ja kun se oli avoin molempiin suuntiin, niin se toimi niin kuin pitikin. Ekaa kertaa kuulin muuten huoltopisteelle tultaessa “Muistakaa juoda ja syödä” huudon. Hienoa! Jokainen Oranssipaita joka paikalla oli, teki ihan mielettömän hyvän päivän meille! Iso kiitos vielä kerran.
Yksi asia vielä, tuo maaliintulo ja maalin jälkeen huoltoalue. Se tuntui todella ahtaalta, se itse huolto olisi voinut olla enemmän siellä rannan puolella, olisi vaan ohjattu siitä maalialueelta kohti rantasaunaa. Silloin tuo ei olisi tullut niin ahtaan tuntuiseksi. Tämä ahtaus olisi tuonut selkeitä ongelmia jos nuo n. 70 puuttuvaa osallistujaa olisi ollut myös mukana.

Similar Posts