Tuotetestin aloitus

*yhteistyössä ActivInstinct

Viimeviikolla posti toi mieluisan paketin. Suomeen rantautunut urheiluvarusteiden nettikauppa Activinstinct lähetti minulle paketin, missä tuli pari triathonharjoitteluun sopivaa varustetta testiin. Nyt olen noista tuotteista saanut otettua ensituntuman. Testi jatkuu koko syksyn, joten perusteellisempaakin raporttia on vielä tulossa. Sain itse vaikuttaa testiin tuleviin tuotteisiin ja pyrin valikoimaan tuotteet, jotka ovat joko vasta tulleet markkinoille tai ovat muuten erittäin mielenkiintoisia triathlonharjoittelun kannalta. Nyt käyn läpi vain ensivaikutelmat tuotteista.

Testituotteet. Neopreenihousujen sisäpinnalla lukee, että ne eivät ole hengenpelastusväline. Kuka olisi arvannut?
Testituotteet. Neopreenihousujen sisäpinnalla lukee, että ne eivät ole hengenpelastusväline. Kuka olisi arvannut?

Ensimmäinen testin tuote on Zone3 buoyancy shorts, eli märkäpuvun kelluttavuutta matkivat neopreenishortsit. Housuissa on 3-5mm neopreenia ja kelluttavuutta ensituntuman mukaan hitusen vähemmän kuin pullarissa. Mutta toisin kuin pullari, niin housut sallivat vapaamman jalkojen käytön uidessa ainakin allekirjoittaneelle. Uintitreenikassistani löytyi ensitestien perusteella paikka näille shortseille, sillä näiden kanssa on helpompi uida pidempiä siivuja, kuin pullarin kanssa. Märkäpuku on taas uimahallissa varsin kuuma, vaikka altaan lämpötila olisikin Aaltoalvarin lukemissa. Koen, että neopreenipöksyillä pystyy harjoittelemaan monipuolisemmin ja lajinomaisemmin märkäpuku-uintia pukematta märkäpukua. Jos pullariin vertaa, niin ensituntuman perusteella kelluttavuus housuissa on hitusen heikompi, kuin käytössäni olevalla Speedon pullarilla. Täysin ilman potkuja ei jalat pysy pinnalla shortseilla, mutta hyvin pienellä liikkeellä saa jalat pinnalle, aivan kuten märkäpuvussakin. Markkinoilla muita vastaavia tuotteita ovat mm. Xterran lavapantsit, joten ihan uniikki tuote ei ole kyseessä.

Flapjack mukana eilisellä 2,5h juoksupitkiksellä
Flapjack mukana eilisellä 2,5h juoksupitkiksellä

Toinen tuotetestin osanen pitää huolen, että jaksan testailla paremmin. Kyseessä on nimittäin CNP Flapjack-patukat, joita en ole muissa kaupoissa vielä nähnyt myytävänä. Kyseiset patukat ovat varsin tuhteja. Yhdessä patukassa on 75g energiapitoista massaa, mistä 18g on proteiinia ja 38g hiilihydraatteja. Kilokaloreita yhdessä minulle tulleessa appelsiinisuklaa-patukassa on 275. Eli energiaa piisaa treenaamiseen, kun näitä mutustelee. Olen käyttänyt nyt muutaman patukan ennen, jälkeen ja treenin aikana. Appelsiinisuklaa-mausta tulee mieleen edellisenä jouluna syödyt suklaakuorrutteiset ja karamellisoidut appelsiinisiivut. Maku on toisin sanoen siis erittäin miellyttävä. Suutuntuma patukassa on runsaan proteiinipitoisuuden johdosta hitusen jauhoinen, joten kerralla ei tule kovinkaan isoja paloja naposteltua, jos kesken treenin tuollaisen syö. Minulle tällaiset runsasenergiset ja pähkinättömät patukat ovat tervetulleita. Olen hieman allerginen pähkinöille ja toisinaan kaipaan tuhtia välipalaa ennen treeniä, mihin nämä patukat ensifiilisten puolesta omassa käytössäni parhaiten soveltuu. Toki palautumispatukkanakin näitä voi käyttää tuon proteiinipitoisuuden takia. Kesken treenin en ole vielä montaa patukkaa syönyt, joten siihen puoleen pitää jatkotesteissä panostaa. Ainakaan eilisellä pitkällä juoksulla viimeisen 5km aikana nautittu patukka ei aiheuttanut mitään vatsavaivoja. Tosin teräsvatsani on saanut sekaisin vain Dexalin energiageelit kaikista testaamistani geeleistä ja patukoista.

Arvaatte varmaan, minkä lenkin kävimme juoksemassa.
Arvaatte varmaan, minkä lenkin kävimme juoksemassa.

Nyt palaan testaamisen ja treenaamisen pariin. Muistakaa nauttia hyvistä syyskeleistä. Jos treeniohjelmassa lukee tylsä sisätreeni ja ulkona on vaikkapa eilisen kaltainen huippusää, niin menkää ulos treenaamaan!

Tässä säässä olisi rikos tehdä sisätreeni
Tässä säässä olisi rikos tehdä sisätreeni

Similar Posts