StretchRite venytysapu testissä

Posted by:

Yhteistyössä Hockey Shop

 

Sain muutama kuukausi sitten Hockey Shopilta testiin Stretch Rite-venytysköyden helpottamaan jalkavaivojeni hoitoa. En ole kaikkein aktiivisin lihashuollon suhteen, joten kaikenlainen lihashuoltoa tehostava tai sen laatua parantava kikka kolmonen on varsin tervetullut. Tuotteen mukana tulee esite, mihin on koostettu köyden kanssa tehtäviä venytyksiä. Osaa venytyksistä olen tehnyt vyön, pyyhkeen tai muun saatavilla olleen apuvälineen kanssa osan ollessa ihan uusia tuttavuuksia.

 

Kaikki käytössäni olevat lihashuoltoapuvälineet

Kaikki käytössäni olevat lihashuoltoapuvälineet

Osa köyden venytysohjeista

Osa köyden venytysohjeista

Kaikkia kuvallisen ohjeen venytyksiä en saanut tuntumaan ohjeen näyttämissä paikoissa, mutta valtaosa tuntui juuri siellä missä pitikin. Apuvälineettömään venyttelyyn verrattuna jotkut liikkeet olivat helpompia tehdä hallitusti ja miellyttävästi (jos se venyttelyn kohdalla ylipäätään on mahdollista). Osan venytyksistä sain kohdennettua huomattavasti paremmin ja ilman vihlasuita polvissa tms. venyttelyyn kuulumattomia tuntemuksia. Suurimman lisäarvon omaan lihashuoltoon köysi antoi, kun sen ripusti oveen. Köyden avulla sain venytettyä ylävartalon lihakset huomattavasti tehokkaammin. Venytykset pystyi kohdistamaan huomattavasti paremmin rintalihaksiin ja olkapäihin. Kireisiin takareisiin ja sisäreisiin köysi toimii myös erittäin hyvin kokemani perusteella.

Köyden saa helposti viritettyä oveen tms.

Köyden saa helposti viritettyä oveen tms.

Oveen viritetyn köyden avulla pystyin venyttämään rintalihasta ja olkapään lihaksistoa tehokkaasti

Oveen viritetyn köyden avulla pystyin venyttämään rintalihasta ja olkapään lihaksistoa tehokkaasti

Ilman apuvälineitä tässä pakaravenytyksessä venytettävän jalan polvi on useita kertoja vihlonut. Köyden kanssa sain venytyksen kohdistettua paremmin eikä polvi kiukutellut.

Ilman apuvälineitä tässä pakaravenytyksessä venytettävän jalan polvi on useita kertoja vihlonut. Köyden kanssa sain venytyksen kohdistettua paremmin eikä polvi kiukutellut.

Takareisi venyy köyden avulla tehokkaasti

Takareisi venyy köyden avulla tehokkaasti

Myös perinteisen "sormet varpaisiin"-venytyksen saa köyden kanssa tehtyä ehkä piirun verran mukavammin.

Myös perinteisen “sormet varpaisiin”-venytyksen saa köyden kanssa tehtyä ehkä piirun verran mukavammin, jos ei ole sieltä notkeimmasta päästä.

Venytysköysi on teknisesti varsin simppeli. Näppärä tee se itse-ihminen voisi väsätä vastaavanlaisen itsekin riittävän pitkästä vyöstä. StretchRitessä on kuitenkin etunsa tee se itse-virityksiin verrattuna. Köyden mokkuloista saa mukavan otteen, keskiosa on riittävän leveä, köysi on riittävän pitkä (noin 1,9m), materiaali on tukevaa ja köyden päissä on lenkit. Hintaa köydellä on Hockey Shopissa 39 euroa, eli hieman vähemmän kuin vaikkapa laadukkaammilla foam rollereilla. Köysi on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin toimiva ja miellyttävä käyttää. Jos omat lihashuoltorutiinit kaipaavat hieman vaihtelua tai tehostusta, niin tässä on varsin potentiaalinen apuväline. Myös muut käyttäjät ovat kokeneet köyden hyväksi avuksi, kun Amazonissa olevista 47 arvostelusta 77% on 5/5 tähteä ja keskiarvo on 4,6 tähteä.

Omat plussat ja miinukset köydestä:

+tehostaa ylävartalovenytyksiä

+auttaa kohdistamaan venytykset paremmin

+helppo käyttää

+monipuolinen

+helppo ottaa mukaan treeneihin, matkoille jne

-ulkonäkö

-ohje hieman suppea, vieraat venytysliikkeet haastavia toteuttaa yhden kuvan perusteella

 

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment