|

Tasaista puurtamista

Tässä on tullut nyt lähes 2kk tauko kirjoittamiseen, koska fiilis on ollut, että mitään ei ole tapahtunut. Ainakaan kehityksen suhteen ylöspäin. Melko samanlaisia treenejä viikosta toiseen, ei mitään punaista lankaa, mutta ei nyt ihan nollatauluna ole vedetty, vaikka välillä on ollut useamman päivän pätkiä, jolloin ei ole tullut tehtyä mitään ja pahimillaan vain istuttua koneella ja kirjoja lukien.

Menneet treeniviikot

Tässä on kulunut nyt reilu 8 viikkoa edellisestä treenipäivitysviikosta, jonka aikana olen treenannut reilu 80h, eli noin 10h keskimäärin viikkoa kohden, vaihteluvälin ollessa 7-13h. Uintia on ollut pari kertaa viikossa, vain 6.4km/vko keskimäärin. Juoksua on tullut välillä enemmän, välillä vähemmän, mutta ei mitään hurjia määriä, vaihteluvälillä 20-75km, keskimäärin siinä noin 50km luokkaa, ja yritetty on kerta viikkoon vähän kovempaa juosta. Pyörällä ei kovempia treenejä ole jostain syystä taas tullut tehtyä, pyörittelyä on tullut siinä 2-6h/vko, eli ei paljoa. Onneksi kesä lähestyy ja kohta uskallan mennä Cervelollakin ulos tempomaan! P.s. Ajantasaista tietoa minun treeneistä voi poimia ontrailin puolelta nimimerkillä spica

Pari juoksukisaa

Pari juoksukisaa on tullut vedettyä tässä välissä myös, yksi maaliskuussa Aktia-cupissa, jossa ei nilkkalukon ja tukkoisten pohkeiden vuoksi tullut kuin pahaa mieltä. Tästä vajaan viikon juoksemattomuus ja kuntoutus, ja nilkka on sen jälkeen ollut taas ihan normaali eikä ole vaivannut sen jälkeen. Kisaa edelsi pari ihan hyvää juoksutreeniä, joista kirjoitinkin jo (37.30 ja 37.00 kympit treeninä kiihtyen) ja lisäksi pari lyhyempää vetoa (mm. 3km hyvin alle 10min). Aktian jälkeen muutama kohtuullinen treeni ennen huhtikuun kymppiä (mm. kaksi treenikymppiä 37.50 ja 37.30 ja intervallitreenit suunniteltua kisavauhtia), mutta jokin pisti taas pohkeet ihan tukkoon, jota ei treeneissä ole tapahtunut. Johtuuko sitten säärystimistä, joita nyt käytin kevään kympeillä, joita en treeneissä ole käyttänyt? Hyvin mahdollista. Viime kesänä satunnaisesti käytin niitä sekä treeneissä, että muistaakseni muutamassa kisassa, eikä ongelmia muistaakseni kuitenkaan ollut… Noh, uusi vuosi, uudet kujeet. Huhtikuu kymppi kuitenkin meni penkin alle hyvän alun jälkeen.

Lyhyen tähtäimen treenisuunnitelma

Uintihan ei kulje nyt juuri mihinkään, koska hermotus ei toimi kun ei ui tarpeeksi, mutta en jaksa siitä murehtia nyt, vaan luotan, että muutaman viikon määräkuuri ennen kisoja auttaa tuomaan kuntoa esiin, vaikkakaan mitään ennätysparannuksia uinnissa en odotakaan. Siellä ennätysparannukset vaan ovat muutamien minuuttien luokkaa parhaimmillaankin puolikkaalla, ja sen eteen saisin uida aika monta tuntia viikossa enemmän, johon en raaski nyt panostaa sen vertaa, vaan käytän käytettävissä olevan ajan juoksuun ja pyöräilyyn, toukokuussa jo enemmässä määrin pyöräilyyn.

Nyt kuitenkin fiilis on, että tasainen tahkoaminen riittää hetkeksi, ja koska HCR:n puolimaraton odottaa kolmen viikon kuluttua, otetaan tähän väliin sopiva määräkuuri, joka toivottavasti kantaa vähän hedelmää kesää ajatellen. Tarkoitus onkin tahkota pari viikkoa n. 20h viikkoja, ottaa viikko kevyemmin ja sen jälkeen taas pari viikkoa enemmän määrää, ennen kesän alkua. Kesän alussa kun ei tarvitse ihan huippukuntoa tuoda vielä pintaan. Miten tämä sitten onnistuu? En osaa itsekään sanoa vielä, mutta toivotaan parasta 🙂

Muuten fiilis tällä hetkellä on, että kunto on ihan kohdallaan, juoksun pitäisi periaatteessa treenien ja fiiliksen mukaan kulkea käytännössä ennätysvauhtia ja pyöräilykään ei mahdottoman kaukana ole viime kesän kunnosta, toki paras terä pitää hioa siellä maantiellä vasta. Muutenkin ihan luottavainen fiilis ennätyskesään 🙂

Kesän kisakalenteri on melko valmis, ja siitä tulee mielenkiintoinen!

Triathlonkesä alkaa jo kesäkuun alussa, kun starttaan todella kovatasoisella Vantaan perusmatkalla! Mukana on myös muutama muu Team Cervelo – TriathlonSuomesta ja monta muuta tuttua,  joten otatusta riittää! Mitä isommat kisat, sen parempi kaudenaloitus, joten toivottavasti mahdollisimman moni muukin pääsee paikalle! 🙂 Vaikka kärjessä mennään kovaa, niin pienellä alueella kisatessa jokainen kisaaja tuo sitä tunnelmaa, mikä on joka vuosi näkynyt paikalla. Itselle kisa on ensimmäinen siellä, mutta paikalla olen muuten ollut mukana jo useamman vuoden, joten kiva päästä nauhojen toiselle puolelle!

Toinen kisa onkin sitten TriathlonSuomen sprintti Lohjalla pari viikkoa edellisestä, ja sitten koittaa Kiskon perusmatkan kisa vuoden tauon jälkeen pari viikkoa siitä. Siitä matka jatkuu Joroisille puolimatkan SM-kisoihin ja vielä TriathlonSuomen järjestämälle Kasnäsin perusmatkalle ennen kauden vielä epävarmasti, mutta todennäköisesti päättävää Turun Challenge puolimatkaa! näistä kuitenkin lisää kun kesä starttaa, nyt katse on vielä treeneissä, vaikka muutamia fiiliksiä kesästä voikin jo kokea 😉

Parempia aikoja jokaiselle, kesällä nähdään viimeistään!

vantaa triathlon

20150815-45417

Similar Posts