Vantaa triathlon – olympiamatkan kisaraportti

Kauden triathlonavaus takana tänään Vantaan kuusijärvellä monien muiden tapaan! Eipä ihmeempiä tavoitteita ollut, joten kai ne tulivat täytettyä? Pitää vielä hetki pohtia asiaa tulevalla viikolla 🙂

Kuvia seuraa myöhemmin omassa postauksessa kun niitä saa haalittua kuvaajilta!

Lähtöryhmä oli tänään miehet yleinen 2 olympiamatkalla, joka lopulta oli varmaan väärä valinta, koska oman lähdön ylivoimainen voitto ilman mitään kiriapua ei ollut paras yhdistelmä lopputuloksen kannalta.

Tämä oli ensimmäinen kisa Vantaalla, sillä vaikka olen paikalla ollut aiemmin varmaan pari kolme kertaa, aina ennen katsojan roolissa. Nyt viimein viivalla, sen verran hyvä tunnelma aina ollut paikalla! 🙂

Paikalle saavuin pyöräillen hyvissä ajoin jo klo 11 jälkeen, kun oma startti oli vasta kahden jälkeen. Ehtipähän hyvin seurata muiden menoa ja purkaa omaa kaudenavaus-jännitystä kiireettömällä menolla. Vaihtopaikka lopulta kuntoon pienellä pohdinnalla, olikohan nyt kaikki vaihtopaikalla kunnossa. Ainakin kaikki tavara tuli jätettyä sinne, jotka mukana olivat, ja lopulta ongelmia ei ollut. Perus jännitystä siis selvästi. Ennen omaa kisaa Team Cervelo TriathlonSuomen kisatiimistä starttasivat sprinttimatkalle Jani ja Juuso miehissä ja Anni naisissa. Lisäksi perusmatkalla mukana olivat yleisen 1. lähdössä Jarno, Tatu ja Joona, eli iso porukka oli tullut paikalla avaamaan kautta hyvin järjestetyssä kisassa! Lisäksi mukana oli tietenkin paljon muita tuttujakin!

Uinti:

Uinti starttasi kivasti, ei mitään ruuhkaa missään. Ensimmäinen kierros ihan hyvällä rytmillä. Toisella sitten realisoitui, että eilinen 500m avovesiuintikauden avaus ei ollut riittävää valmistautumista tähän kisaan, ja uinti meni aika räpiköimiseksi, uimalasien veden täyttymisen lisäksi (pääedellä hyppy laiturilta toiselle kierrokselle) toisen kierroksen aikana. Kohtuullinen aika kuitenkin yksin uituna tähän kohtaan kautta, josta on mukava lähteä parantamaan.

T1:

Vaihto todella rauhassa, ja sukat ja kengät jalkaan vaihtopaikalla 🙂

Pyöräily:

Pyöräily lähti liikkeelle ihan hyvin tämän kevään pyöräilytaustaan nähden, mutta kyllä sen huomasi, että vasta eilen tuli otettua triathlonpyörä sisältä ulos ajelulle. Eipä ainakaan hengästyttänyt, mutta voima puuttui jaloista täysin. Muuten pyöräily sujui ihan kivasti tuulesta ja tuiskeesta huolimatta, ja pysyin aeroasennossakin koko reissun ajan käännöksiä lukuun ottamatta, jota ei sisällä tule tehtyä.

Ainoa miinus pyöräilyyn oli ikävä haaveri, kun ruuhkaisessa mutkassa joutuikin ottamaan vähän jyrkemmän ajolinjan kurvista ulos, ja vastamaalatulle märälle tieviivalle tuli heitettyä lipat. Nopeasti tuli koottua itsensä, ja tarkistettua, että pyörä on ajokunnossa ja kroppakin suht ehjä. Asvaltti-ihottumalla taidettiin selvitä (ja bioracerin huippuhyvä kisa-asukin säilyi kuin ihmeen kaupalla ehjänä, vaikka sen allekin tuli naarmuja!) ja ikävillä henkisillä kolhuilla, jotka paranevat kuitenkin nopeasti. Adrenaliiniryöpyssä tuli varmaan poljettua myös turhan tiukkaa tahtia viimeiset 5km… Jonkin verran siinä meni aikaa ja jonkin verran meni sitten henkisten ja fyysisten vammojen vuoksi lopun kisan aikana, mutta kuten sanottua, pyöräily muuten oli ihan kohtuullista menoa tähän treenitaustaan nähden ja innolla odotan seuraavia pidempiä kisoja, joissa pyörän pitäisi liikahtaa ihan eri vauhtia.

T2:

Toinen vaihto sujui hyvin, ja ei muuta kuin matkaan.

Juoksu:

Juoksu jatkoi siitä mihin pyöräilyllä oli tultu, eli jalat olivat aika voimattomat, mutta muuten kulki ihan hyvin, eli toisin sanoen tekeminen on helppoa ja ei pahalta tuntunut. Vauhti olisi voinut toki olla vähän parempaa, mutta otetaan se mitä tähän kohtaan kautta saatiin kasaan omalla vedolla. Jos vaan kiriapua saa ja tekemisen sinne pahan olon asteelle, niin eiköhän juoksukin liikahda ihan eri mallia myöhemmin 🙂

Alla vielä osuusajat (ja sijoitus osuusajalla):

Uinti 21.33 (4.)

T1 2.48 (14.)

Pyöräily 59.10, 38,6kmh (12.)

T2 1.10 (3.)

Juoksu 37.54, 3.51/km (7.)

Loppuaika: 2.02.32 (8.)

 

Järjestelyt pelasivat täysin moitteetta ja sää oli kohtuullinen, jolle ei voi tietenkään mitään. Pieniä sadekuuroja, joista yksi viheliäinen tuulinen sadekuuro pyöräilyssä oli turha… Mutta juoksun aurinko oli miellyttävä 🙂 Ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus kenelle tahansa!

P.s. Hieman jäi harmittamaan näköjään 15s häviäminen tiimikaverille toisesta lähdöstä, mutta käännetään tilanne viimeistään Joroisilla toisinpäin 😉

Similar Posts