Viikko 18

Attendo Run 8.5km käännös
8.5km kohdalla kääntymässä

Viikko 18

MA: Ap: Kevyttä uintia 2km/32min

Ip: Kevyttä juoksua 15.2km, 4.46/km

TI: Pitkä pyöräily 151.1km, 4h37min, 32.7kmh

KE: Kova uinti, 400m 5.05, yht. 1.4km/20min

TO: Kova pyöräily, 20min FTP-testi, yht. 1h50min

PE: Kevyttä juoksua 14km, 4.40/km

LA: Ap: Kova uinti, 3*5*100m, yht. 3km/42min

Ip: Kevyt pyöräily, 2h05min

SU: Kova juoksu, 10km 37.36, yht. 17km/1h30min

Yht: 13h55min, josta juoksua 46.2km/3h48min, pyöräilyä 8h32min ja uintia 6.4km/1h35min

 

Viikkoon mahtui iloisesti kaikkea sellaista mitä toivoikin! Pitkää ja kovaa pyöräilyä, kovaa uintia ja kova juoksukin.

Maanantaina oli lihakset aivan jumissa, pääosin lauantain kiipeilykisoista, mutta jaloissa tuntui hivenen juoksukisasta kireät sisäreidet. Uinnista ei tullut kuin lähinnä verryttelevää, mutta kuitenkin vähän avaavaa luulisin. Juoksu alkoi alun jälkeen rullata huomattavasti helpommin.

Tiistaina oli vuorossa vajaan koulupäivän kunniaksi ja kauniin sään vuoksi pitkä pyöräily, jossa ulkoilutin Cerveloa yli 150km ja kaupungin ulkopuolella keskinopeus oli 115km aikana 34.6kmh ilman suurempaa ajatusta 🙂

Keskiviikko oli lepopäivä muuten, mutta illasta kävin Heltri-cupin uinnissa, kun vuorossa oli 400m altaassa. Vuosi sitten meni 5.01, mutta aiempien viikkojen uimattomuus ja kovempien uintien puute kertoi sen, että ihan tuohon en varmaan pääsisi tämän päivän kunnolla. Kuukausi sitten olisi tilanne ollut varmasti toinen. Uskon pienen uintitehojakson nostavan kuntoa taas takaisin sinne, missä se on ollut.

Torstai oli hyvä päivä, sillä vaikka tuntuma ei lupaillut, niin 20min testi, vastaava vuoden alkupuolelta, kulki paremmin kuin saattoi uskoa. 3min kohdalla oli hyvin lähellä keskeytys, kun reidet olivat tulessa, mutta niin siitä päästiin vain yli, ja 15s kerrallaan pääsin eteenpäin tasaisilla tehoilla, ja lopussa ihan pieni loppunostokin onnistui! Tehoja sai pukattua alkuvuotta enemmän, nyt 305w!

Perjantaina kulki juoksu parin edellisen lyhyemmän ja juoksemattoman päivän jäljiltä todella kevyen tuntuisesti.

Lauantaina otin itseäni niskasta kiinni, ja kävin uimassa, tällä kertaa kädet freesinä, ja sain uitua hyvän treenin, jossa 3*5*100m/10-15”/200m kiihtyen keskiarvoilla 1.18.7, 1.18.4 ja 1.16.9/100m. Kyllähän siinä huomasi, että kovempaa uintia ei ole ollut riittävän usein viime aikoina, kun alkoihan tuo painaa ja 15*100m samalla kiihtyvällä vauhdilla olisi ollut ehkä liian iso pala nautittavaksi.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa juoksukerhomme järjestämä 10km juoksukisa keskuspuistossa, jossa puolustavana mestarina piti mennä viivalle tietenkin 🙂 Juoksu ei todellakaan tuntunut yhtä hyvälle kuin perjantaina, näköjään nuo pari treeniä edellisinä päivinä tuntuivat vielä kropassa. Aamun 7km reitinmerkkaus yms. ei tuntunut avaavan paikkoja kunnolla. Siispä taktiikka oli lähteä vähän varovaisemmin liikkeelle, antaa kärjen mennä edelle ja katsoa, mitä vauhtia porukka juoksee. 1km kohdalla näytti siltä, että vauhti hyytyy ellei asialle itse tee jotain. Siihen asti meno maistui hyvältä. Taisi kärki katketa aika pian tästä porukasta muutenkin pois, sillä pian takaa kuului vain yhdet askeleet, jotka seurasivat kuin varjona kääntöpaikalle, 4.5km kohdalle asti. Tämän jälkeen, joko vauhti kiihtyi tai sitten ei, kaveri alkoi jäädä tasaisesti. Kelloa en ollut vilkuillut juuri yhtään, kuten en olkani ylikään. Lähinnä kuuntelin askelia takana ja ns. naatiskelin juoksusta 🙂 Jossain 7-8km kohdalla huomasin, että eroa on varmaan luokkaa 50m. Tästä innostuin, kun tiesin, että eiköhän tämä ole tässä, ellei mitään ihmeempää satu. Keli oli mitä parhain, auringossa oli kiva rallatella ja 8.5km tienoilta pistin kaasua vähän lisää, kun reitin varrella oli muutamia kannustajia.  Loppumatka tuli ihan mukavasti kiihtyen ja loppusuoralla pistelin niinkin lujaa, ettei kuvaaja ehtinyt valmiiksi noin 100m aikana 😛 Maalissa eroa oli 40s. Loppuaika 37.36 ja keskisyke 178bpm kertovat jotain, mutta pääosin se oli rasituksesta johtuvaa sykkeen alenemaa, pari pykälää korkeammalle sen uskoisin nousevan vähän levänneempänä tuolla rasitustasolla. Rankkaa on juosta keskuspuistossa, nousua taitaa tulla selvästi yli 100m kaikkinensa tuolla reitillä. Viimevuotinen aika parani 10s samalla reitillä, mutta tällä kertaa oli edeltävä rasitus huomattavampaa ja juoksu muutenkin kontrolloidumpaa ja kyttäilevämpää. Yllättävää miten se voitosta taisteleminen saa aikaan, ettei täysin omaa juoksua tee, vaan varmistelee hieman.

Seuraava viikko näyttää treenien suhteen hyvin ikäviltä, joten otetaan se mitä saadaan 🙂

Similar Posts