Vuoden viimeinen ja ensimmäinen viikko

revontuletTässä vielä jouluviikon treenit ja kuluneen vuoden ensimmäinen viikko. Vielä “muutama” viikko jäljellä, ennen kuin kunto alkaa olla kisakunnossa ensi kauteen, mutta sitä kohti! Yllättävän nopeasti se tulee, joten jotain suunnitelmaa pitää tässä parin päivän aikana vielä suunnitella, ennen kuin opiskelut jatkuvat.

Vko 52

MA: Kevyt juoksu 6km, 5:20/km + kevyttä pyöräilyä 30min + kuntosalia 30min

TI: Hyvin kevyt juoksu 9km, 6:00/km + kevyttä pyöräilyä 1h + uintia 3.15km/51min

KE: Ap: Kevyt aattolenkki 24km, 5:00/km Ip: Hyvin kevyt saunalenkki 8.3km, 6:29/km

TO: Ap: Kevyt joulupäivälenkki 24km, 5:17/km Ip: Hyvin kevyt saunalenkki 5.9km, 6:37/km

PE: Perusjuoksua kiihtyen 27km, 4:50/km (5:15…4:30/km)

LA: Ap: Kevyt pyöräily 1h50min Ip: Uintia lyhyillä vedoilla 1.8km/31min

SU: Pitkä perus/kevyt juoksu 30.7km, 4:55/km

Yht: 17h00min, josta juoksua 134.9km/11h47min, pyöräilyä 3h20min, uintia 4.95km/1h22min ja kuntosalia 30min

Jouluviikko oli hyvin juoksupainotteinen (siinä ennätyskilometrien nurkilla jos tarkkaan miettii!), kun pyörää ja uimahallia ei ollut käytössä, mutta kyllä se juokseminenkin kivaa on, etenkin kun juoksee hyvin aikaisin aamulla, jolloin tähtitaivaat näkyvät ja muita liikkujia ei juuri näy. Muutenkin nautin paljon juoksemista hyvin varhain aamulla, niin lähtee päivä hyvin käyntiin. Lisäksi kun lähtee pian lenkille, ei tule liian mukavuudenhaluiseksi ja jääkin kotiin jollain tekosyyllä. Jalat ovat ehkä vähän hämillään aluksi, mutta kyllä se juoksu/treeni siitä lähtee rullaamaan pian 🙂 En tiedä muista, mutta näin muuten revontulia Espoossa joulupäivän aamuna klo 7 jälkeen! Ei ihan jokapäiväistä ole näillä asteilla, joten kaunista ja mukavaa katseltavaa, vaikka näytöstä kestikin vain parinkymmenen minuutin ajan, ja tietenkään ei kameraa ollut mukana. Mutta mielessä tuo on kuitenkin, joten en itse paljoa menettänyt 🙂 Pääosin vihreää ja kellertävää, mutta myös punaista hitusen, joka ei ihan yleistä sekään taida olla. Hyvä viikko juoksun ja peruskestävyyden kannalta, ei niinkään uinnin tai pyöräilyn. Mutta yritetään tsempata 🙂

night running

Vko 1

MA: Kiipeilyä 1h + vauhtileikittelyjuoksua 5.6km, 5:21/km

TI: Täysi lepopäivä

KE: Perusjuoksua 5.7km, 4:49/km + uintia 2.5km/40min + kevyttä pyöräilyä 1h36min + kuntopiiriä 24min

TO: Reipasta juoksua 18.7km, 4:21/km, josta 6.2km, 4:49/km + 12.5km kiihtyen 4:08/km (4:25…3:40/km)

PE: Kevyttä pyöräilyä 2h

LA: Kevyttä/peruspyöräilyä 1h30min + kevyt juoksu 5.7km, 5:16/km

SU: Pitkä pitkis 40.4km, 5:02/km hieman kiihtyen (5:15…4:40/km)

Yht: 13h22min, josta juoksua 76.1km/6h13min, pyöräilyä 3h06min, uintia 2.5km/40min, kiipeilyä 1h ja kuntopiiriä 24min.

Ihan hyvä viikko tähän väliin, vuosi päättyi ja alkoi melko kevyesti, maanantai oli kevyttä, tiistai oli kokonaan lepoa (toki muuttohommia koko päivä…), keskiviikkona muuten kevyt, mutta kuntopiiri veto lihakset niin jumiin, että vielä sunnuntainakin kylki- ja osa selkälihaksista on ihan kuin turvonneet(!),mutta joka päivä helpottaa, nyt kädet taipuu ja nousee käytännössä normaalisti, joka edellisinä päivinä ei ollut itsestäänselvyys. Vähän se haittasi juoksuakin, mutta jalat säästyivät kuntopiiristä melko hyvinä, joten ei siinä suhteessa ongelmaa. Torstain reipas juoksu oli kyllä helpon oloista, joten siitä jäi hyvä fiilis. Uinti jäi vain tämän takia loppuviikosta pois. Huomenna altaaseen ja kohti säännöllistä uintikautta ja uutta kehitystä!

Tänään muuten pitkis venyi näinkin pitkäksi, kun uusilta asuinalueilta lähdin liikkeelle, ja missasin yhden pyörälenkeiltä tutun risteyksen, ja päädyin liian syvälle Vantaalle, ja jouduin kiertämään vähän kauempaa kuin olin suunnitellut. Mutta onneksi matkaa ei suunniteltuun tullut lisää kuin 5-6km, joten suurta ongelmaa ei syntynyt eikä tuo jaloissa tuntunut sen enemmältä.

Hyvin näköjään näihin pitkiinkin tottuu. Olen nyt kolmen kuukauden aikana juossut noin 10 yli 30km lenkkiä (muutama 30km, kasa 34-38km, muutama 40-55km) ja lisäksi läjän n. 25km lenkkejä, jotka tuntuvat jo melko lyhyiltä, etenkin jos ajattelen niitä pitkinä lenkkeinä 🙂 Onneksi omat jalat kestää näitä hyvin (kop kop), joten ajattelin pitää tämmöiset 2½-3h lenkit (>30km) säännöllisesti viikottaisena ohjelmassa jos ne vaikka palvelisivat myös ensi kesää. Ja henkisesti ne ovat tärkeitä ja yllättävän mukavia kun niiden makuun pääsee 😉 Hyvin usein juoksen nämä pitkät lenkit vielä niin aikaisin vkl aamuina, että hörppään vain lasin vettä kurkusta alas ja lähden ulos – eli ilman aamupalaa. Rahaa ja bussikortti ja joskus puhelin kulkee kyllä mukana, jos jotain tarvitsee käyttää lenkin aikana, mutta eipä ole vielä ollut tarvetta. Myöskään nestettä ei ole tullut nappailtua näillä viileillä keleillä, eikä sitä ole edes kaivannut, ikinä ei ole jano ollut kotiin tullessakaan vielä. Jokaisella omat tapansa siis.

Kohti seuraavaa viikkoa siis ja yritetään suunnitella jotain nousujohteista vaikka aluksi pariksi kuukaudeksi eteenpäin ja säädetään lennosta sitten tarvittaessa!

long run

Similar Posts