Ehjä treeniviikko takana – Kisakauden avaus edessä!

WP_20150524_13_42_18_Pro
Ensimmäinen matka kohti Mikkeliä alkoi maantiepyörän kanssa

Viikko 23

MA: Perusjuoksua 13.4km, 4.39/km + Kiipeilyä 1h

TI: Pyöräily 71km, 2h12min, sis. 10*2km/1km pal. + Lentopalloa 1h

KE: Uintia 2.45km/39min + juoksua 5*1km/1km pal., yht. 12km, 4.15/km

TO: Lepo

PE: Uintia 3.6-3.8km/1h01min + Kevyttä juoksua 6km, 4.53/km

LA: Uintia 2.7km/42min + pyöräilyä 128km, 35.6kmh sis. 2*20km tempo + juoksua 8.1km, 4.28/km

SU:  Ap: Perusjuoksua 18km, 4.42/km

Ip: Palauttava pyöräily 26.6km, 27.8kmh

Yht. 15h32min, josta juoksua 4h24min/57km, pyöräilyä 6h45min/226km, uintia 2h23min/8.75km, kiipeilyä 1h ja lentopalloa 1h

 

Viikko oli oikein hyvä, käytännössä juuri sellainen kuin siitä pystyi saamaan ja pakollinen lepopäiväkin tuli pidettyä torstaina.

Maanantaina oli viimein aika aloittaa säännöllinen juoksu, jotta on jotain mahdollisuuksia palata samaan kuntoon kesän lopussa kuin se oli nyt kevään aikanakin. Nopeasti se tuntuma laskee, mutta toivottavasti se myös nopeasti nousee. Lisäksi kävin lähikivellä kaverin kanssa katsomassa millaisia bouldereita alueelta löytyy, ja löytyyhän niitä, ja erittäin hyviä sellaisia! Katsotaan jos sitä ehtisi joku viikko uudestaan. Ensi viikko voi olla, etten halua käydä jumittamassa käsiä ja olkapäitä ennen kisoja, mutta sen jälkeen taas!

WP_20150601_18_13_35_Pro
Lähimetsän boulderkiviä metsästämässä!

Tiistaina oli vuorossa viikon lyhyt intervallipyöräily, ja ajatuksena oli kirmata 2km kovaa ja palautella 1km kevyttä välissä. Maaston muodoista ja tuulesta riippuen kovat pätkät menivät maantiepyörällä 34-43kmh, ja palautukset 28-35kmh. Aika väsyt reidet olivat, varmaankin edellisen päivän juoksusta, mutta kyllä sitä vauhtia vähän edes oli. Sai luvan olla valmistava pyöräilysprinttiä ajatellen. Illalla kävin kesäkandien kanssa pelaamassa lentopalloa, ja hyvä matsi saatiinkin aikaan, reilu 2h siinä taisi mennä yhteensä aikaa ja tuloksena oli kädet, etenkin vasen, mustelmilla 🙂

WP_20150606_10_16_56_Pro
Kaikki mitä uimiseen nyt kaipaan

Keskiviikkona kävin korkkaamassa avovesikauden täällä Mikkelissäkin, ja lähilampi oli luultavasti noin +14C kun sinne pulahdin. Olihan se ihan hirveää. Mutta kyllä siihen tottui, mitä nyt jalkaterät kylmettyivät melko tunnottomiksi. Ja oli ne kädet aika voimattomat vielä kiipeilystä ja lentopallostakin. Mutta hyvä, että täälläkin voi jo uida, kun hallikin meni kiinni! Illalla kävin sitten testaamassa taas uutta, kun vuorossa oli paikallinen yleisurheilukenttä. Nimesin paikan nimeksi ”Monttu”, koska se on aika syvän kuilun näköinen mesta, selvästi maanpintaa alempana ja rappusia mennään kentälle tai luiskaa pitkin 🙂 Vuorossa oli vuoden ensimmäiset vedot. Ajattelin, että kun juoksutaukoa on kuitenkin kertynyt, niin vedot voisivat nostaa juoksukuntoa paremmin kuin perusvauhtiset lenkit. Ja onhan edessä kuitenkin sprinttikisa tästä puolentoista viikon päästä, joten kai nyt kerran voi vetoja vetää kesän aikana, heh. Eihän se juoksu kovaa kulkenut, annoin kuitenkin itselle vielä armoa, eli vain 5*1km ja palautus ruhtinaallinen 1km siinä perusvauhdin tuntumassa, ei hidasta hölkkää kuitenkaan. Vedot olivat kiihtyvävauhtisia, 3.46, 3.42, 3.33, 3.30, 3.27. Palautus välissä oli samalla tavalla kiihtyvä 4.40->4.30. Pakko myöntää, että ei kyllä ole saumaa juosta tällä kunnolla kymppiä lähellekään 36min edes radalla, siltä se vauhti tuntui. Usko on kuitenkin kova, että 6vko ja 10vko päästä juoksukin kulkisi eri tavalla jos ilman ongelmia pääsee treenaamaan.

Mikkelin "Monttu"
Mikkelin “Monttu”

Torstai oli klo 8-22 kiirettä, joten en edes yrittänyt sisällyttää siihen mitään. Tuli siinä kyllä kirkkovenesoutua ensi kertaa harrastettua 3-4km pätkä, mutta siitä tuli lähinnä muutama rakko kämmeniin ja persuksiin, joten ei kovin kehittävä 🙂

Perjantaina oli vuorossa uudestaan uintia, jotta tatsi veteen säilyisi. Vähän pidempi treeni kuin edellisellä kerralla. Tuo lampi on sen verran pieni, että sen kiertäessä matkaa tulee joku 600-700m, joten nyt tuli kierrettyä se 6x, mutta garmin sekoili kyllä niin, että en voinut sitä uskoa. Tuskin uin kuitenkaan päälle 2min/100m vauhtia tuota treeniä? I hope not… Tuollainen 3.6-3.8km on karkea arvio kuudelle kierrokselle melko perus läpsyttelyä. Nyt ei kädet olleet niin kipiät, mutta kyllä tuo puku vaatii noin kylmässä vedessä totuttelua. Päälle juoksin vielä 6km verryttelyn kevyttä.

WP_20150606_10_14_45_Pro
Paikallinen lampi, Pahkalampi

Lauantaina oli vuorossa oma ns. triathlon-päivä, vaikka en mihinkään kisaan osallistunutkaan. Aamulla kävin uimassa auringon paistaessa jo lämpimänä melko kevyttä läpsyttelyä, jonka jälkeen menin aamupalalle kotiin, iso lautasellinen kaurapuuroa – aika perus aamupala täällä joka päivä. Tunnin tauko uinnista, ja lähdin pyöräilemään tripyörällä paikalliselle temporeitilleni. Alkuun 44km verryttelyä, ja tuntuma oli oikein hyvä jo siinä, samaa kertoi vauhtikin, 33.8kmh. Siihen perään 20km tempoa kiihtyvästi, loppuaika 30.03 (40.0kmh). Tähän päälle taas 20km kevyttä (vauhti siinäkin ihan hyvä 34.1kmh) ja perään vielä toinen tempo, tavoitteena toki kovempaa kuin edellinen. Vauhtia löytyikin hyvin, aika 28.45 (41.7kmh) on epävirallinen ennätyskin. Tuosta saakin jonkin vertailutikun kesää varten. Viimeinen kymppi tultiin alle 14min, joten kiihtyihän se vauhti, vaikka aika maksimiveto oli lopussa. Palautteluna vielä 24km kotiin (34.0kmh), joten hyvä fiilis jäi pyöräilystä kyllä. Tunnin tauko taas pyörän päälle ja lyhyt lenkki kruunasi päivän urheilut. Vielä kun illalla tuli mestareiden liigan finaali, niin hyvää urheilua aamusta iltaan 🙂

WP_20150525_19_00_17_Pro
Aika normaali päivällinen – HH-lähde vaihtelee sitten mielen mukaan makaronien välillä, couscousin tai riisin kanssa

Sunnuntaina olikin jalat sitten aika tyhjät, juoksu tuntui menevän tyhjäkäynnillä ja saalis jopa kuumassa auringonpaisteessa oli tuo 18km perusläpsyttelyä kuntoradalla, jossa mäet tikaten ylös ja muuten kevyttä. Illalla kävin vielä kokeilemassa, miltä ne jalat oikeasti tuntuvat. Hyvältähän ne tuntuivat todella kevyesti pyöritellessä.

Ensi viikolla lisää treeniä luvassa, tarkoituksena pitää uintia yllä vedessä, pyöräillä tiistaina vielä vähän reippaampaa ja muuten aika kevyesti treenailla, sunnuntaina kisakausi aukeaa täälläkin Finntriathlonin Vanajanlinnan sprintillä! Ihan siihen ei olla treenattu, joten kovia odotuksia ei ole, etenkään juoksuun vielä 🙂

 

 

Similar Posts