Reissusta rähjääntyneenä takaisin omassa ihanassa arjessa

Kirjoitustaukoa on tullut taas muutaman viikon verran, kun reissussa ei vaan huvittanut istua läppärin edessä yhtään enempää kuin oli pakollista! Nyt pikaiset lomatunnelmat ja ”muutamat” kuvat – ehkäpä saan Pajulahdessa suoritetusta kuntotestista tarkemman sepustuksen vielä tämän viikon aikana!

Meidän tämän kertainen reissu vei matkalaiset Langkawin kautta Singaporeen ja Hong Kongiin. Langkawi on oikein kiva paratiisimainen lomakohde, kunhan hotellivalinta osuu kohdilleen ja antaa tietyn rähjäisyyden anteeksi. Täysin 5-tähden paratiisilomakohteen Langkawista saa valitsemalla 5 tähden hotellin ja pysyttelemällä sen rajojen sisäpuolella. Langkawi on myös vieläkin reppureissaajien ja budjettimatkalaisten suosiossa ja majoitusmahdollisuuksia löytyy heillekin vaikka kuinka paljon. Miten ikinä haluatkaan matkustaa, Langkawi tarjosi mielestämme kaikille mahdollisuuden oman näköiseen lomaan ja rentoutumiseen.

Meidän hotellimme (Meritus Pelangi Beach Resort) oli meille oikein sopiva ja nappivalinta. Maksoimme vähän ekstraa huoneesta, joka on aivan rannan vieressä ja se oli ehdottomati kaikkien ekstraeurojen arvoista. Aamun sai aloittaa ihailemalla alkavaa päivää omalta terassilta tai astelemalla rantahiekkaa pitkiin mereen aamu-uinnille. Maisemat olivat mahtavat, hotelli hieno ja hyvällä rauhaisalla paikalla rannan aivan toisessa päässä. Mieli lepäsi. Toisaalta parin minuutin kävelyn päässä oli vilkas kaupungin keskusta ravintoloineen ja ostosmahdollisuuksineen.

Hotellialueemme edessä aukeavaa maisemaa ja kuvaa meidän huoneiston edestä.

Tatu lähdössä illalla uimaan.

Ystävänpäiväillallisella La Sal-ravintolan rantahiekalle katetussa pöydässä. Ruoka oli aivan mahtavaa – ei ihme, että ravintola on valittu Langkawin parhaaksi. 

Saarella ja sen lähiympäristössä olisi ollut paljon katsottavaa ja nähtävää, mutta meidän 4 yön paketti mahdollisti rannalla löhöilyn, kaupunkiimme tutustumisen, vetelät kävelyt merenrannalla, luontoon tutustumisen ja patikoinnin viidakossa. Kävimmepä katsomassa miltä saari näyttää korkealta katsottuna cable car-ajelun jälkeen ja riippuliitäessä veneen perässä. Island hopping ja saaren pääkaupunkiin tutustuminen jäivät seuraavaan kertaan.

Maisemia Seven Wellsiltä.

Patikointia viidakossa…

… ja näkymiä cable carin viemältä tasanteelta.

Singapore veti minulta maton alta. Lähtisin sinne koska tahansa uudelleen ja mikäli mahdollista, voisin pistää vaikka firman haarakonttorin sinne pystyyn. Aivan mahtava kaupunki: puhdas, vehreä, kaunis ja mahtipontinenkin suurkaupunki. Ihmiset olivat ystävällisiä, kaikki toimi niin kuin pitikin ja ruoka oli erinomaista. Suosittelen kaikille vähänkään harkitseville! Ja taas hotellivalinta ei olisi voinut onnistua paremmin. Parkroyal on Pickering oli hulppea hotelli ja me varasimme vielä club-huoneen (joka maksoi normaaliin huoneeseen + aamiaiseen verrattuna hävyttömän vähän ylimääräistä), mikä tarkoitti huonetta ylimmästä huonekerroksesta, pääsyä Orchid Club -loungeen huoneen hintaan sisältyvälle aamiaiselle, lounaalle ja iltapalalle viineineen ja drinksuineen. Ylimmästä kerroksesta avautui huikeat näkymät yli Singaporen jokaiseen ilmansuuntaan.

Loungessa aamiaisella.

Marina Bay.

Tatu etsii uutta magneettia China Townissa.

Loungessa illallisella.

Hong Kong taas oli puolestaan hienoinen pettymys. Singapore oli niin mahtava ja vaikuttava, että Hong Kong tuntui sen jälkeen likaiselta, ahtaalta ja jopa ränsistyneeltä. Hyvä kokemus, paikka oli kiva nähdä, mutta omat lomareissuni eivät tulevaisuudessa ihan helpolla Hong Kongiin suuntaudu.

Hong Kongin hotellin loungen maisemia (Hotel Panorama By Rhombus).

Aamiaiselta ja jo reissusta väsyneet matkaajat.

Nyt uusimman Pyöräily ja Triathlon-lehden kimppuun. Toivottavasti selviän ilman suurempiä yöunivaikeuksia. Pitkä 11 tunnin lento sujui kotiinpäin huomattavasti paremmin kuin toiseen suuntaan ja koneessa sain ihan ruhtinaalisesti nukuttua. Huomenna nähdään aamiaisen merkeissä kahden parhaan ystäväni kanssa ja meillä kaikilla taitaa olla aika paljon juteltavaa! Kaksi meistä saa alkaa suunnitella häitä ja yhdellä on iso muuttorumba takana :) Tästä se ihana arki taas pyörähtää käyntiin!