HARJOITTELU RASKAUDEN VIIMEISELLÄ KOLMANNEKSELLA

HARJOITTELU RASKAUDEN VIIMEISELLÄ KOLMANNEKSELLA

Kirjoittelen viimeisen kolmanneksen juttuja kevään ollessa jo pitkällä- Yritän muistaa mahdollisimman paljon, mutta pidän kirjoituksen lyhyen napakkana. Pian niihin minun treeneihin lajeittain, mutta ensin kuitenkin muutama sana painosta. Painon muutos raskausaikana ja palautuminen synnytyksen jälkeen. Aamuna, jona teimme positiivisen raskaustestin, painoin 58,4kg ja suurin aamupaino loppuraskaudesta oli 69,7kg. En ihan saanut 70 kiloa rikki! Paino…

LUE ENSIN TÄMÄ: TÄRKEIMMÄT POINTTINI RASKAUDEN JA URHEILUN YHDISTÄMISESTÄ

LUE ENSIN TÄMÄ: TÄRKEIMMÄT POINTTINI RASKAUDEN JA URHEILUN YHDISTÄMISESTÄ

9 kuukauden odotusaika saattaa yllättää monet. Niin se teki ainakin minun kohdallani. 9 kuukautta on nimittäin hitsin pitkä aika. Alkuraskaudesta minä ainakin sorruin ajattelemaan, että kyllä se aika nopeaa kuluu. Sen lisäksi, että odottavan aika on pitkä, ovat (treeni-)päivät pitkiä muuttuvan kehon kanssa – liikuit sitten pari kertaa viikossa, pari kertaa päivässä tai muuten vain…

ÄITIYSFYSIOTERAPIA ODOTTAVAN ÄIDIN TUKENA

ÄITIYSFYSIOTERAPIA ODOTTAVAN ÄIDIN TUKENA

Koin myöhäisherätyksen: kävin vasta raskausviikolla 33 ensimmäisen kerran fysioterapiassa, joka on suunnattu odottaville äideille. Tästäkin vinkistä saan kiittää ystävääni Mirkaa, joka kertoi omista kokemuksistaan äitiysfysioterapeutin vastaanotolla ja painotti miten tärkeää ihan jokaiselle odottavalle äidille, mutta etenkin urheilulliselle äidille, on huolehtia lantionpohjan lihasten sekä koko keskivartalon kunnosta jo synnytysaikana. Niinpä otin suunnaksi Espoonlahden SUHK Maman ja…

RASKAUDEN AIKAISEN LIIKUNNAN VAIKUTUKSET SIKIÖN JA LAPSEN KEHITYKSEEN

RASKAUDEN AIKAISEN LIIKUNNAN VAIKUTUKSET SIKIÖN JA LAPSEN KEHITYKSEEN

Suunnitellessamme raskautta ja alkuraskauden aikana yritin etsiä blogi- tai muita kirjoituksia, joissa ammattiurheilijat ja / tai heidän lääkärinsä ja valmentajansa kertoisivat miten ammatti- tai harrastelijaurheilijan valmennuksessa ja harjoittelussa on otettu raskaus huomioon. Kaipasin kipeästi tietoa siitä, miten voisin jatkaa omia harjoituksiani ja mitä kehossa tapahtuvia muutoksia tulisi ottaa huomioon ja miten. Törmäsin kuitenkin sekä arkielämässä…

KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN TOISELLA KOLMANNEKSELLA

KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN TOISELLA KOLMANNEKSELLA

Minulle raskauden toinen kolmannes, eli viikot ~13-26 (joissain toinen kolmannes määritellään 13-24, joissain 15-27 -> käytän tässä pientä hybridimuotoa :)), on ollut paljon helpompi kuin ensimmäinen kolmannes. Näin se on suurimmalla osalla odottavista äideistä. Pahoinvointi jää kokonaan pois tai vähentyy ja olo energisoituu. Usein kuulen mainittavan, että nainen voi paremmin toisella kolmanneksella kuin koskaan elämässään….

AJATUKSIA URHEILIJAN PÄÄTÖKSESETÄ JÄÄDÄ ÄITIYSLOMALLE

AJATUKSIA URHEILIJAN PÄÄTÖKSESETÄ JÄÄDÄ ÄITIYSLOMALLE

Ammattiurheilijan päätös yrittää lasta voi olla hyvin spontaani tai suunniteltu. Ajattelin tässä kirjoituksessa maalailla muutamia vaihtoehtoja kertoa miten meidän lapsenhankintapäätös syntyi. Myönnän ettei se ollut helppo. 🙂 Nostan esimerkiksi triathlonisti Nicola Spirigin. Nicola on olympiakultamitalisti (Lontoo 2012) ja -hopeamitalisti (Rio 2016), nelinkertainen Euroopan mestari triathlonissa ja maratonilla (hänellä on lukuisia muita titteleitä, jotka löytyvät hänen…

KUINKA YHDISTÄÄ AMMATTIMAINEN HARJOITTELU JA ARKI VAUVAN OLLESSA PIENI

KUINKA YHDISTÄÄ AMMATTIMAINEN HARJOITTELU JA ARKI VAUVAN OLLESSA PIENI

Vauva-arjessa yksikään päivä ei varmasti ole samanlainen. Tilanteet muuttuvat ja vaativat joustoa ja pelisilmää vanhemmilta. Kaikesta tästä huolimatta me Tatun kanssa pidämme tärkeänä, että meillä on joku viikkorytmi, jota lähdemme toteuttamaan parhaan kykymme mukaan tilanteet huomioiden. Siksi olemme jo nyt luoneet muutaman erilaisen viikkokalenterin Tatun töiden, vauvan hoidon ja minun töideni yhdistämiseksi. Niistä alla kattavasti…

HARJOITTELU RASKAANA JA RASKAUDEN JÄLKEEN  – FYSIOLOGINEN NÄKÖKULMA

HARJOITTELU RASKAANA JA RASKAUDEN JÄLKEEN – FYSIOLOGINEN NÄKÖKULMA

Olen pyytänyt hyvää ystävääni, Mirka Vahteraa, kirjoittamaan blogiini vieraskynä-kirjoituksia, jotta saisin raskausajan blogisarjaani enemmän kokemuksia, faktaa ja syvyyttä. Mirka viimeistelee liikuntafysiologian maisteriopintojaan ja on 2-vuotiaan Mea-tytön äiti. Ja itseasiassa juuri tällä hetkellä odottelee toisen tyttären synnytyksen käynnistymistä 🙂 Kannattaa siis lukea kirjoitus tarkkaan, sillä iso pakettillinen tietoa ja vinkkejä on tarjolla. Mutta antaa Mirkan jatkaa….

OSA 2 KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN ENSIMMÄISELLÄ KOLMANNEKSELLA: HARJOITTELUVINKKEJÄ

OSA 2 KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN ENSIMMÄISELLÄ KOLMANNEKSELLA: HARJOITTELUVINKKEJÄ

Ensimmäinen osa kertoo minun tarinani eli miten koin raskauden ensimmäisen kolmanneksen ja miten pystyin harjoitella sen läpi. Tässä osasssa keskityn antamaan vinkkejä sinun treeneihisi. Kannattaa kuitenkin lukea myös ensimmäinen osa treenivinkkejä kaivatessasi, sillä uskon sinun löytävän siitäkin hyviä juttuja omaan tekemiseesi 🙂 Tässä linkki: Osa 1. Yritä jaksaa pysyä liikkeellä. Sinun ei missään nimessä tarvitse…

OSA 1 KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN ENSIMMÄISELLÄ KOLMANNEKSELLA: MINUN TARINANI

OSA 1 KESTÄVYYSURHEILU RASKAUDEN ENSIMMÄISELLÄ KOLMANNEKSELLA: MINUN TARINANI

Itkettää, turhauttaa, tuskastuttaa ja masentaa. Olo on niin väsähtänyt etten jaksa edes seistä. Huimaa, pyörryttää, silmissä näkyy sumeaa, sydän hakkaa, hengästyttää ja tuntuu kuin maan vetovoima tekisi kaikkensa, että lysähtäisin maahan. Ja tämä kaikki vain, kun nousin seisomaan. Missä on se urheilija, joka on voimakas ja vahva? Urheilijana olen tottunut väsymykseen. Se on lähes jokapäiväinen…