Muutoksia treeniin, esiintymisiä ja TriathlonSuomen kasvattamista

Viime viikot on taas mennyt hurjaa vauhtia. Arkea värittää työt TriathlonSuomen ja Invesdorin ympärillä sekä tietysti treenit. Eilen olin Seinäjoella puhumassa joukkorahoituksesta eli seuraavan sukupolven rahoituspalveluista, kuten me Invesdorilla sitä mieluummin epäseksikkään joukkorahoituksen sijaan kutsumme, sekä tietysti Invesdorista. Tilaisuuden järjesti Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari. Tilaisuudessa oli Aller Median toimari Pauli Aalto-Setälä puhumassa innostavasta johtamisesta, aiheesta, josta hän on myös juuri julkaissut kirjan ”Innostus – myötämanipuloinnin aakkoset” yhdessä Mikael Saarisen kanssa. Ehdimme tutustua ja jutella pitkän tovin ennen omia esityksiämme ja sainhan minä Paulilta kotiinviemisiksi uunituoreen kirjan.

Harjoituspuolella ruuvia on kiristetty, kuten viimeisimmässä kirjoituksessani uhosin ja se näkyy ja tuntuu kropassa väsymyksenä. Kovatehoisemmat treenit tarkoittaa käytännössä pidempiä palautusaikoja ja toisaalta vähän pienempiä harjoitustunteja. Tämän ja viime viikon treenitunteja en ole vielä laskenut, mutta mutu-tuntumalla laskettuna määrät pyörii 10 ja max 12 tunnin paikkeilla. Määrät nousevat taas automaattisesti, kun pitkät maantielenkit astuu kuvioihin.

Farangissa muistelemassa Kaakkois-Aasian reissun makuja. Kyllä Tomi Björk vaan on mahtava ravintoloitsija: huikeita makuja. Kirjoituksen ensimmäisessä kuvassa olen veljeni Mikon kanssa ja tilaisuudessa juhlitaan minun ja Tatun kihlajaisia Vaasassa perheeni kanssa.

Harjoitusohjelmaan on tammi-helmikuuhun verrattuna tullut käytännössä pitkät juoksut (1 x viikossa), intervalli- tai mäkijuoksu ja vähän viikosta riippuen nopea 8-10km tai yhdistelmäharjoituksen omaisesti ~1h lenkki spinningin yhteydessä. Tammi-helmikuussa juoksu koostui vaihtotreenistä (esim. 3*20+20 eli kolme kertaa 20min spin + 20min juoksu) tai matolla juostusta ~10km lenkistä per viikko poislukien matkat, jolloin mattoa tuli kulutettua melkein reissun jokaisena päivänä.

Pyöräilytreeni on muuttunut pitkistä parin tunnin treeneistä lyhyempiin. Talvikaudella saatoin vetää 2h pk:ta tai 2h vk:ta spinningissä, vähän fiiliksestä riippuen. Ja tuon siis toistin about 3krt viikossa (+ epäsäännöllisesti animaliat, HelTrin lauantaispinningit ja jo yllä mainitsemani vaihtotreenit). Nyt olen siirtynyt jo ulkopyöräilyyn (vielä tällä hetkellä PK:ta ja palauttelevaa rullailua), kovempiin 30 minuutin voimaintervallivetoihin kotona trainerilla, tiistai-illan hupiin eli animal spinningiin, joka hermottaa hyvin pyöräilylihaksia kovien kadenssien vuoksi (pitäisi joskus ottaa videokuvaa tunnilta, huikeaa menoa -> valtaan salin peräosat Armin kanssa ja sieltä on erinomaiset maisemat ihastella, kuinka kovat menijät veivaa kampea edessä, respect! :D). Normispinningtunneilla käyn palauttelemassa tai treenailemassa ohjauksen mukaan PK2-VK2 treeniä.

Uinti on nyt kahden viime viikon aikana jäänyt vähemmälle ja voimatreenit ovat jääneet noin 1 kertaan viikossa. Voimatreenitaso saa pysyä nyt koko kesäkauden 1krt / vko tasolla, sillä aion pitää lihaskuntoa yllä koko kesäkaudenkin. Uskon siitä olevan enemmän hyötyä kuin haittaa ”painon nousun” tai tässä tilanteessa ”painon laskemattomuuden” vuoksi. Voimaharjoitus pitää sisällään tehokkaan käsitreenin ja räjähtävää voimaa kehittävän jalkatreenin, josta pitäisi etenkin pyöräilyssä olla hyötyä.

Summattuna: työmäärät vähentyneet, intensiteetti ja treenien rasittavuus kasvanut. Kroppaa on alettu herätellä talvihorroksesta ja valmistan sitä pikkuhiljaa tulevan kesän koitoksiin. Ensimmäiset kilpailut, joihin osallistun on jo 27.4, jolloin juoksen Länsiväyläjuoksun (17.4km muistaakseni). Tarkkasilmäiset ovat myös huomanneet, että kisakalenteri on ilmestynyt blogini sivupalkkiin. Siitä voitte seurata missä ja milloin minut voi tavata numerolapun kanssa. Puolimatkan ja perusmatkan kisat puuttuvat vielä. Ehkä sinne Tahkolle on lähdettävä ja kesäkuussa joku perusmatka kisattava. Ehdotuksia otetaan vastaan! :)

Vinkkinä muuten niille, joiden lisäravinnevarastot alkavat huveta ja kisakesään pitäisi alkaa jo niidenkin osalta valmistautua (pitkistä pyörälenkeistä ja juoksuista puhumattakaan): tilasin juuri Wigglestä PowerBarin kolmea eri patukkaa, geeliä, elektrolyyttitableteita ja treenin aikana nautittavaa urkkaa. Monet PowerBarin kuten myös High5:n tuotteista oli hyvillä alennuksilla (30-45%)… hyvä tilaisuus santsata lisäravinteet ehkä vähän edullisemmalla hinnalla.

TriathlonSuomikin kasvaa ja muotoutuu koko ajan. Uusia yhteistyökumppanuuksia solmitaan, bloggaaja Niklas Merikallio siirtyi meidän tiimiin ja lukijamäärät kasvavat koko ajan. Mahtavaa nähdä kuinka viikko toisensa perään sivustollamme vierailee tuhansia ihmisiä ja trendi on kasvava. Olen tästä erittäin tyytyväinen ja otettu, sillä vaikka työtä on vielä paljon, toivon sivustomme jo nyt palvelevan triathlonisteja ja kestävyysurheilijoita sekä tietysti jakavan tarpeellisia ja mielekkäitä juttuja! Sitä vartenhan me tämän projektin viime vuoden lokakuussa aloitimme – tosin tavoiteemme rakentaa informatiivinen ja interaktiivinen triathlonsivusto ja -yhteisö on hieman muuttunut: rakennamme TriathlonSuomesta kestävyysurheilun ekosysteemin, joka palvelee triathlonisteja, pyöräilijöitä ja juoksijoita paljon laajemmin kuin mitä aiemmin suunnittelimme. Mitä se tarkoittaa käytännössä, pysy kuulolla :)

Mahtavaa! Haukilahden paviljongin ”toimisto” korkattu tältä kesältä. Viime kesänä Paviljongin terassi oli kuin toinen olohuone ja vaikka kuvassa ei vielä terassilla istutakaan, julistan kevätkesän alkaneeksi.

Kannattaa tutustua myös Niklaksen blogiin. Kun keskustelimme hänen siirtymisestä TS:n bloggaajaksi tutustuin hänen väkeviin, kantaaottaviin ja varmasti monia triathlonisteja mietityttäviin ja jopa vaivaaviin aiheisiin. Siirrän Niklaksen vanhempia kirjoituksia TS:n sivulle lähiaikoina ja vinkkailen niistä FB:ssa ja omassa blogissani. Ainakin minusta niin oli todella kiva lukea ja ennen kaikkea oli mahtavaa huomata, että joku toinenkin kamppailee samantyyppisten ajatusten kanssa.

Treeni-intoa ja aurinkoista viikonloppua,

Minna