Juoksuvarusteet – päähineet ja lasit

Juoksuvarusteet – päähineet ja lasit

Juoksuvaatteiden ja -kenkien lisäksi juoksijalla on hyvä olla kaapissa erilaisia juoksuvarusteita. Esittelemme alla lyhyesti erilaiset päähineet ja lasit; hanskat, juoksuvyöt ja muut on esitelty omassa osiossaan täällä. Juoksuvaatteista, –kengistä ja erityisesti triathlonisteille suunnatuista Garminin ja Suunnon mittareista voit lukea tarkemmin oheisten linkkien takaa.

Päähineet

Kesällä erilaiset lippikset suojaavat erinomaisesti sekä silmiä auringon paisteelta että päätä auringonpistokselta. Kesällä kannattaa etenkin pidemmille lenkeille ottaa lippis mukaan, sillä se sekä suojaa että hieman viilentää paahtavan auringon vaikutusta. Mikäli lippiksen käyttö ei innosta, voi päähän laittaa pannan, joka vähän estää hikeä valumasta silmiin.

Talvipakkasilla puolestaan juoksulakit ja korvia suojaavat pannat ovat välttämättömiä juoksuvarusteita.

Voit vaikka lakilla osoittaa muille lenkkeilijöille mitä lajia kannatat (myynnissä täällä)…

Aurinkolasit

Aurinkolasien käyttö on erityisesti kesäisin ja kevättalven hangilla erittäin suositeltavaa, sillä silmät ovat herkät auringon UV-säteilylle. Lasien käyttö myös tekee juoksemisesta ja luonnossa liikkumisesta monin verroin miellyttävämpää, kun silmiä ei tarvitse siristellä.

Urheilukaupoissa ja optikoilla on myynnissä paljon eri muotoisia ja eri värisillä linsseillä varustettuja, urheiluun suunnattuja laseja, jotka istuvat hyvin päähän, ovat miellyttävät ja jotka on muotoiltu siten, että auringonvalo ei helpolla pääse lasien ohi silmiin. Joidenkin lasien mukana tulee vaihdettavia linssejä (eri säille eri linssit) ja etenkään arvokkaammat lasit eivät höyrysty kuumissa ja kosteissa olosuhteissa. Hyviä laseja valmistavat muun muassa seuraavat merkit: Spiuk, Oakley, Adidas ja Dual.

Laseja hankkiessasi varmistu niiden riittävästä ja kunnollisesta UV-suojasta.

Kuvassa on Spiukin lasit, joihin tulee kolmet eri väriset linssit mukaan.

Muista myös avovesiuintiin suunnatut UV-suojatut, auringonvalolta suojaavat ja vedessä navigointia helpottavat tummennetut ja peiliheijastavat uimalasit.