Juoksuvarusteet – varustevyöt ja juomapullot

Juoksuvarusteet – varustevyöt, juomapullot ja muut mukana kannettavat varusteet

Juoksuvaatteiden ja -kenkien lisäksi juoksijalla on hyvä olla kaapissa erilaisia juoksuvarusteita. Esittelemme alla lyhyesti erilaiset juoksuvyöt ja juomapullot ja muut mukana kannettavat varusteet; päähineet ja lasit on esitelty omassa osiossaan täällä. Juoksuvaatteista, –kengistä ja erityisesti triathlonisteille suunnatuista Garminin ja Suunnon mittareista voit lukea tarkemmin oheisten linkkien takaa.

Juoksuvyöt ja juomapullovyöt

Kesähelteillä tehtäville juoksulenkeille on viisasta ottaa juomaa mukaan. Erilaiset juoksuvyöt ovat erinomaisia välineitä kuljettaa juomapulloja ja arvotavaroita, kuten kotiavaimia, pankkikorttia ja musiikinkuuntelulaitetta. Hyvissä juoksuvaatteissa on tosin usein taskut mukana kuljetettavia arvotavaroita varten.

Erilaisia juomapullovöitä on paljon. Yleisin vyömalli lienee alla oleva muutaman pullon vyötäröllä kannettava vyö. Alla on myös kuva selkään tulevasta juomapullovyöstä. Ei ole olemassa yhtä oikeaa vyötä tai juomapullojen määrää ja kokoa, vaan jokainen juoksija käyttää juostavan matkan ja lämpötilan mukaan erilaisia vöitä ja eri suuruisia ja määräisiä pulloja.

Lyhyemmille lenkeille voi riittää mukaan juoksuvyö. Juoksuvyöhön saa helposti arvotavarat ja esimerkiksi geeliä mukaan.