VALMENTAJAPROFIILI – MIRKA VAHTERA


Olen intohimoinen kestävyysurheilija ja kilpaurheilutaustaa löytyy mm. hiihdosta, suunnistuksesta, tanssista ja jalkapallosta. Jalkapalloura päättyi pahaan loukkaantumiseen ja kuntoutuksen myötä päädyin ensin pyöräilyn ja lopulta triathlonin pariin. Nykyään kilpailen triathlonissa niin yleisessä sarjassa kuin 25-29 –vuotiaden ikäryhmässä. Pyöräilyssä ajan maantie- ja tempokisoja sm-sarjassa. Tällä hetkellä triathlon on kuitenkin ykköslajini ja olen harjoitellut tavoitteellisesti lajin parissa nelisen vuotta. Olen tehnyt lukuisia lyhyitä ja puolimatkoja, mutta vuonna 2014 otin askeleen tuntemattomaan ja tein ensimmäisen täydenmatkan kilpailuni Ironman Kööpenhaminassa aikaan 10:20. Sijoituin ajalla ikäsarjani toiseksi ja lunastin kisalipun legendaarisen Havaijin kilpailuun. Havaijin kilpailu oli äärimmäisen, jopa epäinhimillisen, rankka kokemus, mutta yhtäkään tuskan hetkeä en vaihtaisi pois. Triathlon vaatii henkisesti paljon ja mentaalisen kestävyyden vahvistaminen on mielestäni triathlonin kulmakiviä.

Siviilissä olen KTM, joskin tällä hetkellä opintovapaalla vakuutusalan asiantuntijan työstäni. Jäin opintovapaalle aloittaessani opinnot Jyväskylän liikuntatieteellisessä liikuntabiologian maisteriohjelmassa. Opinnoissani keskityn valmennus- ja testausopin opintoihin sekä urheilupsykologiaan. Uskon monipuoliseen sekä progressiiviseen harjoitteluun, jota viimeisin tutkimustieto tukee.

Valmentajana olen todella motivoitunut ja innostava. Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä ja urheilijoilta toivon aina aktiivista kommunikaatiota. Tavoitteenani on parantaa kuntoilijoiden ja aktiiviurheilijoiden harjoittelun laatua sekä ohjata jokaista urheilijaa kohti hänen omaa tavoitettaan.

Erityisosaaminen:

  • urheilutestaus ja harjoittelun optimointi
  • pyöräily – tekniikka ja harjoittelu
  • kehonhallinta ja keskivartalo
  • funktionaalinen harjoittelu
  • urheilupsykologia