Valmentajaprofiili – Mirka Vahtera

VALMENTAJAPROFIILI – MIRKA VAHTERA


Olen intohimoinen kestävyysurheilija ja kilpaurheilutaustaa löytyy mm. hiihdosta, suunnistuksesta, tanssista ja jalkapallosta. Jalkapalloura päättyi pahaan loukkaantumiseen ja kuntoutuksen myötä päädyin ensin pyöräilyn ja lopulta triathlonin pariin. Nykyään kilpailen triathlonissa niin yleisessä sarjassa kuin 35-39 –vuotiaiden ikäryhmässä. Pyöräilyssä ajan maantie- ja tempokisoja sm-sarjassa.

Tällä hetkellä triathlon on kuitenkin ykköslajini ja olen harjoitellut tavoitteellisesti lajin parissa jo vuosia. Parhaimpina saavutuksinani pidän yleisen sarjan kahta SM-pronssia perus- ja puolimatkalta sekä kisaamista Havaijin MM-kisoissa sekä tavoitteellisen harjoittelun yhdistäminen onnistuneesti elämän ruuhkavuosien keskellä.

Triathlonharjoittelun kulmakiviä ovat mielestäni suunnitelmallisuus, monipuolisuus sekä kropan vahvistaminen kestämään kovaakin kuormaa. Triathlon vaatii myös henkisesti paljon ja mentaalisen kestävyyden vahvistaminen on mielestäni myös triathlonin kulmakiviä.

Siviilissä olen KTM ja työskentelen myynnillisessä asiantuntijaroolissa vakuutus- ja avaruusteknologia-alalla. Olen toiselta koulutukseltani LitM liikuntafysiologiasta ja hyödynnänkin vahvasti tieteellistä taustaa niin ravintoon- kuin harjoitteluun liittyvässä valmennuksessani.

Valmentajana olen todella motivoitunut ja innostava. Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä ja urheilijoilta toivon aina aktiivista kommunikaatiota. Tavoitteenani on parantaa kuntoilijoiden ja aktiiviurheilijoiden harjoittelun laatua sekä ohjata jokaista urheilijaa kohti hänen omaa tavoitettaan. Omaa syväosaamista ovat varsinkin urheiluravitsemus, raskaus- ja äitiysajan tavoitteellinen harjoittelu sekä tehokas pyöräharjoittelu.

Erityisosaaminen:
• harjoittelun optimointi ja aika/panossuhde
• pyöräily – tekniikka ja harjoittelu
• funktionaalinen harjoittelu (oheisharjoittelu ja voima)
• raskaus- ja äitiysajan harjoittelu
• urheiluravitsemus
• urheilupsykologia