Valmentajaprofiili – Jarno Piik

Valmentajaprofiili – Jarno Piik


Jarno on auttanut lukuisia triathlonisteja parantemaan ennätyksiään roppakaupalla ja valmentanut urheilijoita ikäryhmiensä palkintopalleille kaikilla matkoilla sprintistä täysmatkaan.

Jarnon himo ymmärtää kaikkea triahtloniin liittyvää syttyi toden teolla, kun parin vuoden huolettoman mutta onnistuneen harjoittelun jälkeen hän epäonnistui täysmatkan kisassa. Siitä lähtien hän on alati kerännyt faktoja sekä purkanut myyttejä ja muodostanut tästä oman valmennusnäkemyksensä.

Valmennuksellaan Jarno pyrkii maksimoimaan urheilijan harjoitteluajastaan saaman hyödyn. Kaikupohjaa tähän antavat hänen omat kokemuksensa urheilun, valmennuksen ja vaativan työn yhdistämisestä.

Jarno valmentaa kaikentasoisia urheilijoita, joskin painopiste on kokonaiskilpailun tai ikäryhmänsä kärkisijoja – lyhyellä tai pitkällä aikavälillä – tavoittelevat urheilijat. Valmennettavien kiittävästä palautteesta huolimatta Jarno ei ole erityisen hyvä motivoija, joten urheilijalla on oltava selvä sisäinen halu harjoitella ja kehittyä.