Valmentajaprofiili – Essi Tamminen

VALMENTAJAPROFIILI – ESSI TAMMINEN

Mitä olisi harrastus ilman iloa, intohimoa ja yhteisiä ryhmiä? Minulle ei juuri mitään ja siksi olenkin valmentajana TriathlonSuomen treeniryhmissä ja kaudella 2021-2022 vastaan yhdessä Tainan kanssa aloittavien triathlonistien polusta huikean harrastuksen pariin.

Olen valmentanut useita vuosia niin treeniryhmiä kuin yksilöasiakkaita triathlonissa ja juoksussa ja kouluttautunut triathlonvalmentajaksi. Lisäksi olen ohjannut ryhmäliikuntaa ja kouluttanut uusia ohjaajia 15 vuoden ajan. Ilo ja innostuminen näkyvät ohjauksessa ja toivottavasti se välittyy treenaajiin. 🙂 Samalla olen tarkka ja täsmällinen valmentaja ja pyrin antamaan mahdollisuuksien mukaan palautetta treenaajille myös ryhmäharjoituksissa. Vedän sekä juoksu- että pyöräilytreenejä.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja suorittanut myös opettajan pätevyyden pedagogisilla opinnoilla. Päätöissä olen Finanssivalvonnassa.

Olen itse intohimoinen harjoittelija ja lajikirjo on laaja. Juoksun, pyöräilyn ja uinnin lisäksi ohjaan jumppaa, pelaan tennistä ja talvella hiihdän. Kilpailullisesti olen pärjännyt mukavasti omassa ikäsarjassa niin triathlonissa (pari AG Sm-kultaa) kuin maratonilla (SAUL sm 2. viime vuonna). Tänä kesänä jännitystä on sitten piisannut maantiepyöräilystarteissa, missä tekemistä riittää ja rajoja uskalluksen osalta on ylitetty jo moneen kertaan.
Suurin ilo syntyy kuitenkin siitä, että ihmiset löytävät liikunnan ilon ja mahdollisesti saavat elinikäisen harrastuksen.