TRIATHLON – TORSTI TÄHTINEN

VALMENTAJAPROFIILI – TORSTI TÄHTINEN


Olen intohimoinen kestävyysurheilumies, joka halusi tehdä harrastuksesta ammatin. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK), pääaineenani oli kilpa- ja huippu-urheilu. Aiempi ammattini oli Puolustusvoimien upseeri, mutta veri veti kokonaan valmennushommiin.

Olen aina ollut kilpailuhenkinen ja tykännyt kestävyyslajeista. Lapsena ja nuoren hiihdin ja juoksin paljon, kuitenkaan kilpailematta kyseisissä lajeissa. Vuonna 2012 lähdin Kadettikoulun mukana Tukholman maratonille ja siitä alkoi tavoitteellisempi kestävyysurheilu. Vuonna 2015 kilpailin ensimmäisen triathlonini ja sillä tiellä ollaan.

Vuonna 2017 voitin ikäryhmän Suomen mestaruuden sprinttimatkalta ja vuodesta 2018 olen kilpaillut lähinnä lyhyitä matkoja yleisen sarjan ja ikäryhmätason välimaastossa. Tulevaisuudessa tavoitteenani on kilpailla kotimaisilla kentillä yleisessä sarjassa pidemmillä triathlonmatkoilla sekä mahdollisesti myös maratonilla.

Toimin Tampereen treeniryhmän valmentajana ja TriathlonSuomen hallinnosta vastaavana. Valmentajana toiminnassani korostuu tekemisen ilo ja innostaminen. Urheilu, tehtiin sitä kuinka tosissaan hyvänsä, pitää olla aina hauskaa! Pyrin myös teroittamaan valmennettavilleni harjoituksen ja palautumisen yhteisvaikutusta kehittymisen edellytyksenä.

Toivottavasti nähdään treeneissä, koti- ja ulkomaan leireillä sekä tietysti kisoissa!