JUOKSU – MERJA PENTTINEN

VALMENTAJAPROFIILI – MERJA PENTTINENOma urheilutaustani on hämyiseltä 80-luvulta, jolloin hiihdin SM-tasolla (+ampumahiihdin + hiihtosuunnistin + suunnistin + juoksin +…). Parhaana suorituksena tuolta ajalta pidän Lapponiahiihdon (yhteensä 200 km) kokonaiskilpailun hopeasijaa. Suoritin samaan aikaan ensimmäiset valmennuskoulutukset ja toimin vuoden liikunnan päätoimisena tuntiopettajana heti lukion jälkeen. Sen jälkeen opinnot kuljettivat lumisesta Kainuusta vähän vähempilumiseen Espooseen, ja lajit alkoivat vaihtua vähitellen enemmän sulalla maalla tehtäviksi. Ensimmäisen maratonin juoksin syksyllä -92.

Myöhemmin elämä kuljetti vuodeksi Ruotsiin ja vielä myöhemmin neljäksi vuodeksi Teksasiin. Teksasista paluun jälkeen lapset aloittivat yleisurheilun – ja sitä kautta sitten vähitellen ajauduin mukaan juoksuvalmennukseen. Suoritin Trainer4You:n PT-tutkinnon vuonna 2014 ja sen jälkeen SULin yleisurheiluvalmennuskoulutuksen kakkostason. Olen vetänyt juoksukouluja syksystä 2014 alkaen ja toiminut saman aikaa usean tavoitteellisen kuntoilijan henkilökohtaisena valmentajana ja lisäksi valmentanut Espoon Tapioissa kestävyysjuoksijoita matkana 800 m +.
Siviiliammatiltani olen ollut tutkimuksen parissa jo reilun 20 vuotta – ja samalla analyyttisyydellä suhtaudun myös valmennukseen. Olen erityisen kiinnostunut kokonaiskuormituksen hallinnasta, ylirasitus/alipalautumistilojen ja urheiluvammojen ennaltaehkäisystä. Oppi ei koskaan ojaan kaada – joten opiskelen parhaillaan toista tutkintoa, nyt terveysliikuntatieteistä.

Omat harrastukseni pyörivät nykyisin teeman ”ei matka tapa vaan vauhti” ympärillä – ja parhaillaan palauttelen NUTSin järjestämästä 66 km polkujuoksusta. Lippu on jo hankittu ensi kevään NUTS hiihtoon ja NUTS Karhunkierrokselle. Näissä ikäsarjoissa kun ulkoilee, niin sijoituskin on helposti aika hyvä :)