TRIATHLONSUOMEN TREENIRYHMÄT 2021-2022

Haluatko löytää todellisen potentiaalisi ja saavuttaa itsellesi asettamat tavoitteet? Oletko uusi triathlonharrastaja ja haluaisit harrastaa ryhmän kanssa hyvällä fiiliksellä? Junnaavatko tulokset paikoillaan etkä oikein tiedä mitä pitäisi tehdä? Ilmoittaudu mukaan monipuolisimpaan ja hauskimpaan, kärkitriathlonistien vetämään treeniryhmään.

TriathlonSuomen suosittu treeniryhmä käynnistää toimintansa 1.9.2021. Tutustu eri treeniryhmiimme alta ja valitse itsellesi sopivin!

Olet sitten kokenut tai aloittelija, pyrimme tarjoamaan kaikenlaisille liikkujille omantasoista harrastamista. Treeniryhmäämme on kautta aikojen kuulunut kaikenlaisia triathlonisteja. Ryhmässä on mukana muun muassa tavoitteellisesti treenaavia triathlonisteja, jotka ovat niittäneet kovaa tulosta ikäsarjoissa. He ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Porukassamme on mukana kaikkea heidän ja aivan aloittelevien triathlonistien väliltä.

Iso treeniryhmämme jakautuu omiin alaryhmiinsä, joilla on omat vastuuvalmentajat ja harjoitusohjelmat: (1) Triathlon harrastuksena “Ei ajalla niin väliä”, (2) Intensiivisen harjoittelun ryhmä, (3) Kilparyhmä, (4) Täysmatkalle tähtäävien ryhmä.

Olet sitten minkä tasoinen harrastaja tahansa, meidän porukkaamme mahtuu aina. Valmentajiemme ammattitaitoa on osata ottaa erilaiset treenaajat huomioon ja tarjota oikeanlaisia harjoituksia yhteistreeneissä – pidämmekin valmentajiemme suhteen korkeaa rimaa yllä. 

Ryhmän toiminta perustuu kokonaisvaltaiseen, progressiiviseen valmennukseen, jonka asiantuntevat valmentajat takaavat. Kokenut ja ammattimainen valmentajatiimimme takaa sen, että niin harjoitukset kuin treeniohjelmatkin ovat laadukkaita ja liikuntafysiologian uusimpien tutkimusten mukaisia. Vastuuvalmentajamme ovatkin lähes kaikki Jyväskylän yliopistosta valmistuneita liikuntafysiologeja tai oman harrastuneisuutensa vuoksi hyvin kokeneita ja tietäviä valmentajia. 

Pidetään ilo ja hauskuus tekemisessä, mutta tehdään oikeita asioita, jotta jokainen harjoittelija kehittyy ja saa tuloksia aikaan panostuksensa vastineeksi!

Yhteistreenejä on viikottain tarjolla jopa 17 (klikkaa tästä lukujärjestys uuteen välilehteen). Treeniryhmien hintaan kuuluu 1 spinning-, 1 ratajuoksu- ja 1 uintiharjoitus. Perjantain porras-, lauantain pitkis- ja maanantain online core- / kehonhuoltotreenin seura järjestää kaikille treeniryhmäläisille ylimääräisinä yhteistreeneinä. Lauantain pitkiksen voi tehdä juosten, sauvakävellen tai vaikkapa juoksu-kävellen – valmentaja antaa selkeät ohjeet erilaisille harrastajille. Mäkelänrinteen uintitreenit ovat pienen lisämaksun harjoitukset. Voit osallistua kotoa mihin tahansa livenä lähetettävään spinning-treeniin.

Viikkoharjoitusten lisäksi järjestämme kuukausittain erilaisia ekstraharjoituksia ja vapaa-ajan tilaisuuksia. Näitä ovat muun muassa luennot, bric-harjoitukset, Nuuksion vaellukset, “Oittaa-treenit” ja voimaklinikat. Panostamme myös ryhmän yhteishenkeen ja koordinoimme yhteisiä brunsseja kauden aikana ja muuta yhteistoimintaa.

Treeniryhmien valmennuksesta vastaavat tuttuun tapaan Tatu Koistinen, Elias Lehtonen, Mirka Vahtera ja Otto Loukkalahti, Taina Avo ja Essi Tamminen. 

Treeniryhmän hinta: 115€/kk 3 yhteisharjoituksella (1 spinning, 1 uinti ja juoksuharjoitteet) ja 160€/kk vapailla treeneillä. Olympiastadionin juoksuharjoitusten sisäänpääsy ei sisälly hintaan (2€ / vko marras-maaliskuu). Mikäli taloudestanne osallistuu 2 henkilöä treeniryhmäämme, saatte toisen kuukausimaksusta -15%.

ERI TREENIRYHMÄT JA VALMENTAJAT:

1. KILPARYHMÄ

Siintääkö tavoitteenasi voittaa ikäsarjamestaruuksia Suomessa tai kv-kisoissa vai tavoitteletko kisatikettiä Konalle? Haluatko kokeilla kuinka pitkälle rahkeesi riittävät triathlonissa?

Olet sitten nuori Suomen huipulle pyrkivä taikka ikäsarjoja tahkonnut kehäkettu – TriathlonSuomen kilparyhmä kokoaa yhteen kovan porukan, jossa kehitys on varmaa. Kilparyhmässä keskitytään löytämään valmentautumiselle toimiva rytmitys sinun harjoittelutottumuksesi ja -mieltymyksesi huomioiden. Kilparyhmän harjoittelun rytmityksessä pyritään selkeästi tuomaan eroja kovien ja kevyempien harjoitusviikkojen välille maksimoimaan harjoitusadaptaatiot.

Kovatasoinen, samanhenkinen porukka sparraa toisiaan ja yhteishenki nousee viikoittaisissa yhteistreeneissä.

Kilparyhä sopii sinulle, mikäli muu elämän kuorma mahdollistaa harjoituskaudesta riippuen runsaan harjoittelun määrään (10+ h/vko) ja intensiivisen harjoittelun (3 – 4 kovaa harjoitusta /vko). Kilparyhmä luo halukkaille myös ponnahduslaudan TriathlonSuomen kilpajoukkueisiin.

Ryhmän valmennuksesta vastaa kilpatriathlonisti, -juoksija ja suunnistaja Otto Loukkalahti (LitM).

Ryhmällä on yhteinen treeni / tapaaminen parin kuukauden välein. Syyskausi alkaa virtuaalisella kick off-tilaisuudella, jossa käydään läpi treeniryhmän käytännöt, tullaan tutuiksi ryhmän kanssa ja jutellaan syksyn harjoittelun teemoista. Kevät alkaa samanlaisella kevään harjoittelun läpikäyvällä virtuaalisella tapaamisella. Kevätkaudella käydään vielä sparraus liittyy kisakauteen ja kisoihin valmistautumiseen.

Harjoitusryhmään kuuluu:

*) Omaan tasoosi ja tavoitekilpailuusi mukautuva harjoitusohjelma

*) 3-6 ohjattua monipuolista viikkoharjoitusta (tutustu yhteisharjoituksiimme)

*) Erilaisia online-luentoja: eri harjoitusblokeista, ravinnosta, kilpailemisesta yms.

*) Tiivis yhteisö ja TriathlonSuomen 20 huippuvalmentajan tuki kaikkiin kysymyksiisi

ILMOITTAUDU

2. INTENSIIVISEN HARJOITTELUN RYHMÄ

Treeniryhmän tavoitteena on siivittää sen jäsenet laadukkaaseen loppuaikaan tavoitekilpailuissa (esimerkiksi puolimatka aikaan 5-6h). Tämän tason suoritus vaatii jo selvää panostusta harjoitteluun.

Ryhmä sopii hyvin jo pidempään triathlonia harrastaneille, jotka hakevat laadukkaan valmennuksen sekä treeniryhmän sisäisen sparrauksen kautta kehitystä suorituskykyynsä. Treeniryhmä sopii myös lyhyemmän triathlontaustan omaaville henkilöille, jotka haluavat ottaa askelen eteenpäin triathlonpolullaan, mutta suositeltavaa on kokemus ainakin muutaman vuoden säännöllisestä kestävyysharjoittelusta.

Ryhmän harjoittelussa on keskiössä suorituskyvyn kehittäminen laadukkaalla harjoittelulla hyvän ryhmähengen vallitessa. Harjoitusohjelman tuntimäärät ovat pääosin 6-12h tasolla. Tämä vaatii jo sitoutumista ja triathlonin asettamista tärkeään asemaan elämässä, mutta ohjelman toteuttaminen on mahdollista muun arjen ehdoilla.
Intensiivisen harjoittelun yhdistämisessä muuhun arkeen on haasteensa. Tämä myös huomioidaan ryhmän harjoittelussa sekä ennen kaikkea valmentajan ohjauksella kuormituksen ja palautumisen tasapainon hallinnasta sekä yksilöllisyyden huomioimisesta harjoittelussa.

Ryhmän valmennuksesta vastaa liikuntafysiologi (LitM) Elias Lehtonen, jolla on vuosien kokemus kestävyyslajien valmentamisesta (mm. triathlon, pyöräily, soutu) sekä vankka liikuntafysiologian teorian sekä käytännön hallinta. Päivätöikseen Elias vastaa Helsingin urheilulääkäriaseman rasituslaboratorion toiminnasta.
Harjoitusryhmään kuuluu:

*) Omaan tasoosi ja tavoitekilpailuusi mukautuva harjoitusohjelma

*) 3-6 ohjattua monipuolista viikkoharjoitusta (tutustu yhteisharjoituksiimme)

*) Erilaisia online-luentoja: eri harjoitusblokeista, ravinnosta, kilpailemisesta yms.

*) Tiivis yhteisö ja TriathlonSuomen 20 huippuvalmentajan tuki kaikkiin kysymyksiisi

ILMOITTAUDU

3. TRIATHLONIN HARRASTAJAT

TREENIRYHMÄ “EI AJALLA NIIN VÄLIÄ”
Tämä ryhmä on suunnattu kaikille teille, jotka nautitte triathlonin harrastamisesta, mutta joille suorituskyvyn optimointi muun elämän kustannuksella ei ole se pääasia. Harrastat triathlonia, koska se on monipuolinen, elämyksellinen laji, jonka parissa voit haastaa itseäsi. Täsä treeniryhmässä triathlon sopii elämääsi kaiken muun toiminnan lisäksi.

Harjoittelu vie aikaasi omien valintojesi mukaisesti 3-5 päivänä viikossa, 1-2h kerrallaan, yhteensä viikkostasolla 4-9/h. Tämä ryhmä sopii niille harrastajille, jotka eivät aseta itselleen kovia aikatavoitteita kisoihin. Ryhmän treeniohjelma riittää hyvin matkan kuin matkan läpäisemiseen.

Treeniryhmän ohjelmoinnin taustalla on ajatus, että fiksusti harjoittelemalla on mahdollista kehittyä myös rajallisemmilla aikaresursseilla.

Tässä ryhmässä treenataan ohjatusti seuran yhteistreeneissä 3 krt viikossa. Yhteistreenit muodostavat harjoittelun rungon ja omatoimiharjoittelun treeniohjelma täydentää yhteistreenejä. Omatoimijharjoittelun treeniohjelmassa huomioidaan yhteistreenien harjoitustavoitteet ja kunkin treenijakson tavoite. Harjoituksia on viikkotasolla viitenä päivänä viikossa ja lepopäiviä tämän ryhmän harjoitusohjelmassa on kaksi. Kevätkaudella treeniohjelma keskittyy kestävyyskunnon kehittämiseen kohti kisakautta.

Ryhmällä on yhteinen treeni / tapaaminen parin kuukauden välein. Näissä kuukausitapahtumissa saat vinkkejä mm. lihaskunnon-ja liikkuvuuden harjoittamiseen. Lisäksi ryhmässä on vahva painotus kuormittumisen ja palautumisen tasapainon löytymiselle ja näkökulmana se, että triathlon mahtuu muun elämän sekaan.
Syyskausi alkaa virtuaalisella kick off-tilaisuudella, jossa käydään läpi treeniryhmän käytännöt, tullaan tutuiksi ryhmän kanssa ja jutellaan syksyn harjoittelun teemoista. Kevät alkaa samanlaisella kevään harjoittelun läpikäyvällä virtuaalisella tapaamisella. Kevätkaudella käydään vielä sparraus, joka liittyy kisakauteen ja kisoihin valmistautumiseen.

Harjoitusryhmään kuuluu:

*) Omaan tasoosi ja tavoitekilpailuusi mukautuva harjoitusohjelma

*) 3-6 ohjattua monipuolista viikkoharjoitusta (tutustu yhteisharjoituksiimme)

*) Erilaisia online-luentoja: eri harjoitusblokeista, ravinnosta, kilpailemisesta yms.

*) Tiivis yhteisö ja TriathlonSuomen 20 huippuvalmentajan tuki kaikkiin kysymyksiisi

Ryhmän valmennuksesta vastaa liikuntafysiologi (LitM) Elias Lehtonen, jolla on vuosien kokemus kestävyyslajien valmentamisesta (mm. triathlon, pyöräily, soutu) sekä vankka liikuntafysiologian teorian sekä käytännön hallinta. Päivätöikseen Elias vastaa Helsingin urheilulääkäriaseman rasituslaboratorion toiminnasta.

ILMOITTAUDU MUKAAN.

4. TÄYSMATKA-RYHMÄ

Kaudelle 2021-2022 TriathlonSuomi starttaa ensimmäistä kertaa täysin täysmatkaan keskittyvän treeniryhmän. Ryhmä sopii harrastajille, jotka tehtäävät täysmatkalle 2022 kesän aikana, tai muuten haluavat parantaa erityisesti täysmatkan suorituskykyä. Ryhmä tukee niin ensimmäistä täysmatkaa kohti kulkevia kuin myös omaa ennätystään parantavia tai Hawaijille haluavia.

Pitkä 9-11 kk treenikausi ja keskittyminen pelkästään täysmatkaa kohti harjoitteluun tuo monia etuja. Syksy ja iso osa talvesta käytetään pohjan rakentamiseen. Haluamme varmistaa, että voimatasot, liikkuvuus ja aerobinen pohja ovat riittävän vahvoja keväälle, jolloin harjoitustyypit muuttuvat enemmän ja enemmän täysmatkan vauhti- ja tehoalueella tapahtuviksi harjoituksiksi.

Ryhmän päävalmentajana toimii Tatu Koistinen. Tatu on valmentanut 6 vuotta TriathlonSuomessa ja hänellä on vahva teoreettinen pohja täysmatkaharjoitteluun ja vuosien kokemus täysmatkalle valmistautumisesta. Tatu toimii myös Suomen Triathlonliiton puheenjohtajana. Tatun tukena toimii TriathlonSuomen koulutettu ja kokenut 20 valmentajan tiimi.

TriathlonSuomen Täysmatka-ryhmä toimii pääkaupunkiseudulla, mutta ryhmään voi onlinetuntien ja jaettavan harjoitusohjelman myötä osallistua myös muualta. Ryhmäläiset voivat osallistua 3-6 yhtesharjoitukseen viikossa, joista 3 on yhteisharjoituksia ja 3 onlineharjoituksia. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Maanantai: liikkuvuus, lihaskunto ja kehonhuolto – online-harjoitus
  • Tiistai: juoksun tekniikka- ja tehoharjoitus, Olympiastadion sisärata / Leppävaara ulkorata
  • Keskiviikko: 80min uintiharjoitus, Leppävaara
  • Torstai: 90min sisäpyöräharjoitus (myös online-harjoitus), Tapiola
  • Perjantai (joka toinen viikko): Porrastreeni, Malminkartanon tai Paloheinän portaat
  • Lauantaiaamu: pitkä pk-harjoitus juosten/sauvakävellen, Pirkkola
  • Sunnuntaiaamu: Pitkä pyöräharjoitus (myös online-harjoitus), Tapiola

Näiden lisäksi TriathlonSuomella on lähes 10 muutta ohjattua harjoitusta, jotka voit ottaa ohjelmaasi, jos ne sopivat paremmin aikatauluusi ja jos harjoituksissa on tilaa (tutustu yhteisharjoituksiimme).

ILMOITTAUDU MUKAAN.
—————————————————————————–

Kaikki kysymykset ja tiedustelut voi laittaa osoitteeseen treeniryhma @ triathlonsuomi.com.

Puoliso mukaan triathlonharrastuksen pariin? Saman talouden edustajat saavat perhealennuksen -15 % toisen talouteen kuuluvan treeniryhmän maksusta. Ilmoita siis itsesi lisäksi puolisosi mukaan treeniryhmään. Ilmoittautuessanne lisätkää “Lisää viesti järjestäjälle” -kenttään samaan talouteen kuuluvan henkilön nimi.

Asutko turhan kaukana harjoituspaikoista? Ei hätää, tutustu muihin valmennuspalveluihimme täältä.