ALOITTAVAT TRIATHLONHARRASTAJAT 2021-2022

Syyskuussa käynnistyneeseen aloittavien triathlonistien ryhmään ilmoittautui 72 uutta harrastajaa. Seuraava ryhmä starttaa 1.11.2021. Varaa paikkasi ajoissa ja ilmoittaudu mukaa TÄSTÄ

Alkeisryhmän toimintaa rytmittää 3,5 ohjattua viikottaista yhteisharjoitusta. Viikottaiset yhteisharjoitukset ovat pyörätreeni, juoksuharjoitus ja “onlinena” toteutettava triathlonistin core+ liikkuvuustreeni. Uintiharjoitus on joka toinen viikko tai 2 krt / kk niinä viikkoina, kun se sinulle parhaiten sopii. Online harjoitus tulee treeniryhmän FB ryhmän kautta. Tämän harjoituksen voit tehdä tallenteena kotona ihan milloin se itsellesi parhaiten sopii tai seuraten live lähetystä. Core+liikkuvuus treenin tallenteet ovat käytössäsi milloin vain.

Aloittavien ryhmän hinta on 85 € / kk (sis. pääsyn uimahalliin ja spinning-treenisaleihin). Tämä sisältää joka viikko juoksu-, pyörä- ja triathlonistin core+liikkuvuusharjoituksen. Lisäksi hintaan kuuluu kaksi uintikertaa kuukaudessa (hintaan ei kuulu talvikaudella olympiastadionin ratajuoksu, 3€/krt). Sitoudut kuukaudeksi kerrallaan ja ilman erillistä ilmoitustasi harjoittelu jatkuu joulukuun loppuun asti.

Aloittavien ryhmässä opit kaiken mitä sinun tulee tietää niin uinnin, juoksun kuin pyöräharjoittelunkin tekniikoista – sinulla ei siis tarvitse olla mitään kokemusta triathlonin eri lajeista, opit ne yhdessä muiden kanssa.

Kauden 2021-2022 yhteisharjoitukset:

– Sisäpyöräharjoitus joko maanantaina 18:00 – 19:00 tai tiistaina joko klo 17:30 – 18:30 tai 18:40-19:40. Paikkana Easyfit Tapiola.

– Juoksuharjoitus keskiviikkona 17:00 – 18:00. Paikkana Olympiastadionin sisäjuoksurata.

– Uintiharjoitus lauantaina joko klo 7.00 – 8.00 tai 8.00 – 9.00 Leppävaaran uimahallissa.

– Kehonhuolto / liikkuvuus maanantaina 19:45 – 20:30, FB-live

Meillä on tarjolla myös joka toinen perjantai “porrasperjantai”-treeni sekä joka lauanatai pitkis. Kumpikin näistä harjoituksesta sopii myös aloittaville harrastajille, kun treenien valmentaja ohjeistaa kevennykset (esim pitkiksen voi tehdä porukalla sauvaillen tai juoksu-kävely -yhdistelmällä).

Ryhmässä on mukana laidasta laitaan kuntoilijoita. Lähtötasoksi riittää innostus lajiin. Löydät taatusti samantasoista treeniseuraa. Vaikka et olisi harrastanut liikuntaa vuosiin, olet tässä porukassa samalla viivalla muiden kanssa. Ryhmästä löytyy kestävyysliikuntaa aloittavia sekä  kestävyysliikuntaa jo vuosia harrastaneita, joten konkareillekin löytyy kaveri. Yhdistävänä tekijänä ryhmäläisille on uusi laji, triathlon ja sen parissa kokeminen.

Oletko uintitaustainen triathlonin aloittaja? Meillä on mahdollisuutena tarjota myös kokeneemmille uimareille uintiharjoitus keskiviikkona Leppävaarassa klo 20:40 – 22:00. Tämä harjoitus on myös joko parittomina tai parillisina viikkoina siten, kuin se parhaiten harjoittelijalle sopii.

Jos olet jo harjoitustaustaa omaava kokeneempi juoksija, meillä on tarjolla juoksuharjoituksia tiistaisin. Näissä juoksutreeneissä harjoitus on kuormittavampi kuin aloittaville suunnatuissa harjoituksissa.

Jos olet jo harjoitustaustaa omaava kokeneempi pyöräilijä, voit osallistua meidän kokeneille harrastajille suunnattuihin pidempiin ja kuormittavimpiin pyörätreeneihin torstaina (1,5h) tai perjantaina (1,5h).

Mikäli haluat osallistua näihin kokeneemmille suunnattuihin harjoituksiin ole yhteydessä aloittavien treeniryhmän vastuuvalmentajaan (torsti@triathlonsuomi.com)

Aloittavien triathloniestien vastuuvalmentajana ryhmässä toimii Taina Avo ja Essi Tamminen, mutta myös muut TriathlonSuomen valmennustiimiläiset ovat tukenasi ja kaikki me ohjaamme viikottaisia harjoituksia. Ryhmän hallinnosta vastaa Torsti Tähtinen.

Aloittavien ryhmällä ja seuran muilla ryhmillä on kauden aikana myös yhteisiä tapahtumia joista ilmoitetaan erikseen.

Ilmoittautumisen jälkeen ryhmän vastuuvalmentaja on sinuun sähköpostitse yhteydessä viikoa ennen treenien alkamista. Saat tuolloin aloituskirjeen, jossa on tarkemmin tietoa kaikista treeneistä, treeneissä tarvittavista varusteista, treeneihin ilmoittautumisesta ja yleistä infoa toiminnastamme. 

Osallistuaksesi aloittavien ryhmään sinulla ei tarvitse olla kokemusta triathlonista tai esimerkiksi uinnista. Aloittavien ryhmässä on aina mukana hyvin erilaisen taustan omaavia henkilöitä.

Esimerkiksi uintitreeneissä jakaudutaan eri radoille jokaisen uintitaidon mukaisesti. Näin jokainen voi rauhassa harjoitella saman tasoisessa seurassa pelkäämättä jäävänsä alle.

Jos jonain viikkona et pääse oman ryhmäsi harjoituksiin, voit tulla korvaavaan treeniin lähtökohtaisesti mille tahansa TriathlonSuomen treenikerralle, missä on tilaa. Näet kalenterin ohesta.

Alkeisryhmän hinta on 85 € / kk (sis. pääsyn uimahalliin ja spinning-treenisaleihin). Tämä sisältää joka viikko juoksu, pyörä ja triathlonistin core+liikkuvuus harjoituksen. Lisäksi kaksi uintikertaa kuukaudessa.

Aloittavien harrastajien treenien keskeisimpiä teemoja ovat oikeaoppiset lajitekniikat, harjoittelun toteutus ja rytmitys sekä triathlonin erityispiirteet.

Ryhmässä saat myös vinkkejä miten kehittyä ylipäänsä paremmaksi kestävyysurheilijaksi. Miten esimerkiksi kannattaa harjoitella juoksua siten, että tekeminen pysyy mielenkiintoisena ja kehittävänä etkä ajaudu yhä yleistyvien rasitusvammojen kierteeseen.

Ilmoittaudu mukaan luomalla MyClub tili TÄSTÄ! tai lähetä ilmoittautumisviesti Torstille: torsti@triathlonsuomi.com.

Olemme huomioineet vallitsevan koronatilanteen siten, että sisäharjoituksissa noudatetaan turvavälisuositusta sekä kulloinkin voimassa olevia kaikkia muita harrastustoimintaa koskevia suosituksia. Mikäli harjoittelu keskeytyy koronan vuoksi, olemme ketterästi siirtyneet etäohjattuihin treeneihin, mahdollistaneet treenien tauotuksen ja huomioineet keskeytykset treenimaksuissa.

Mikäli kaipaat lisätietoja aloittavien ryhmään osallistumisesta tai ryhmän toiminnasta, olethan yhteydessä ryhmän hallinnoinnista vastaavaan: torsti@triathlonsuomi.com. Mikäli haluat tietoja ryhmän harjoittelusta ja valmennuksesta olethan yhteydessä taina@triathlonsuomi.com. Viikkoa ennen treeniryhmän aloitusta saat vastuuvalmentajalta kattavan infokirjeen, jossa on tietoa kaikista treeneistä, treeneissä tarvittavista varusteista, treeneihin ilmoittautumisesta, treenien kokoontumispaikoista ja yleistä infoa toiminnastamme. 

Ilmoittaudu mukaan luomalla MyClub-tili 
Oletko kiinnostunut edistyneemmille suunnatuista palveluistamme? Tutustu treeniryhmäämme tai valmennuspalveluihimme: harjoitusohjelmat ja online-valmennus.