TriathlonSuomen harjoitusohjelmat maratonille ja puolimaratonille

Tähtäimessä Helsinki City Run, Maraton tai joku muu kestävyysjuoksutapahtuma?

Olet sitten ensimmäistä kertaa osallistumassa tai parantamassa aikaasi, TriathlonSuomen harjoitusohjelmat kannustavat liikkumaan, rakentavat juoksukuntoa tehokkaasti, mutta turvallisesti ja auttavat saavuttamaan asetetut matka- ja aikatavoitteet.

TriathlonSuomen harjoitusohjelmat antava sinulle parhaat valmiudet matkalla kohti tavoitekilpailua. Harjoitusohjelmat personoidaan juoksijan lähtötason, tavoitekilpailun ja tavoiteajan perusteella.

Keskeisimpiä tekijöitä valmistautuessa maratonille ovat

  • Taloudellinen juoksu
  • Puhdas tekniikka vammojen välttämiseksi
  • Säännöllinen ja monipuolinen harjoittelu
  • Kehon totuttaminen pitkään suoritukseen

Maksimaalista suoritusta maratonilla tyypillisesti rajoittavat

  • Maksimaalinen hapenottokyky (VO2-max)
  • Lihasten suortituskyky lähellä anaerobista kynnystä

Juoksuharjoitukset keskittyvät kehittämään toista näistä rajoittavista tekijöistä. Aloittelevan juoksijan tulee lisäksi harjoitella oikeaoppista juoksutekniikka muiden harjoitusten ohessa. Taloudellinen juoksutekniikka on merkittävä tekijä suorituksessa, ja myös kokeneempien juoksijoiden tulee kiinnittää tähän huomioita harjoituksissaan.

Puolimaraton- ja maratonjuoksuohjelma alkaa heti tilauksesta. Aluksi kehitetään kuntopohjaa ja nostetaan kynnysjuoksuvauhteja monipuolisella juoksuharjoittelulla. Säännölliset testit auttavat tavoitteellisessa harjoittelussa eteenpäin. Harjoitusohjelma huipentuu 12 viikkoa kestävään, juoksutapahtumaan valmistavaan harjoitusjaksoon, joka päättyy tavoitejuoksutapahtumaasi.

Harjoitusohjelmarungon on laatinut kilpamaratoonari Jarno Piik, jolla on lukuisia maratonvoittoja ja palkintosijoja takana.

Tilaa TriathlonSuomen harjoitusohjelma ja varmistut siitä, että ylität maaliviivan itsesi ylittäneenä! TriathlonSuomen harjoitusohjelman avulla onnistut varmasti – kokeile vaikka!

Kysymysten ja epäselvien asioiden osalta ota yhteyttä info@triathlonsuomi.com.

Harjoitusohjelma maratonille tai puolimaratonille 49 €

Tilaa henkilökohtainen harjoitusohjelma ohesta

Vahvistamme tilauksen 24 h sisällä sen lähettämisestä. Jos vahvistusta ei jostain syystä tule, ota yhteyttä info@triathlonsuomi.com.