Paikka: Los Cabos, Baja California, Mexico
Aika: 30.3.2014
Kilpailun suomalaiset: Jasmin Pienimäki, F18-24, 1. sija
Jaossa olevat Kona-paikat: 50

Meksikon Los Cabosissa järjestetty täysmatkan Ironman oli suomalaisittain jännittävä, kun 22-vuotias Jasmin Pienimäki haki kilpailusta Kona-paikkaa. Jasmin sijoittuikin ikäryhmässään F18-24 kärkipaikalle. Ennen kilpailua julkaistu Kona-paikkojen ennustettu allokaatio viitaa siihen, että Jasminin ikäryhmässä, F18-24, voittaja saa paikan. Näyttäisi siis siltä, että Jasminilla on Kona-lippu taskussaan, mutta odotetaan vielä kisanjärjestäjän virallista tietoa, joka annetaan kilpailun jälkeen.

Alla kilpailun Pro-sarjan naisten ja miestin kolmen kärki sekä Jasminin kilpailu osasuorituksittain.

Jasmin Pienimäki

Jasmin on monelle vielä tuntematon nuori triathlonlupaus. Kuten ylläolevasta uintiajasta voi päätellä, Jasmin on entinen uimari, jonka triathlon vei kokonaan mennessään 17-vuotiaana. Jasmin luottaa omaan ja isänsä valmennusoppiin ja menestystä nainen onkin saanut. Hän toimii myös triathlonvalmentajana.

Jasminin parhaat saavutukset:

• Ruotsi, Kalmar 2012: Ironman Täysmatka, 4. sija (nuorten sarja)
  • Espanja, Barcelona 2011 ja 2012: Half Challenge, 1. sija (nuorten sarja)

Reittiesittely

Uintilähtö oli Palmilla -rannalta ja se suoritettiin yhtenä kierroksena. Pyöräily oli puolestaan 3-kierroksinen, tasainen ja nopea lenkki. Korkeuseroa tuli vain 80 metriä parhaimmillaan. Kilpailijat ajoivat kuvankauniissa maisemassa maantietä pitkin, jonka toisella puolella siinsi turkoosi meri ja toisella puolella kohosivat aavikkoiset vuoret.

Juoksureitti oli tasainen ja se kulki monien San Jose del Cabon maanmerkkien ohi, kuten hotellialueen, keskustan kävelykadun ja ranta-alue Puerto Los Cabosin. Lenkki juostiin kolmeen kertaan.