Ensi kesän tavoitteet ja kuinka niihin päästään

Vaikka talvi on nyt parhaimmillaan, on jo aika suunnata katse ensi kesän kisoihin. Se on nimittäin niin, että mun vuoden ensimmäiseen kisaan on enää aika tarkalleen kolme kuukautta. Siitä lähteekin sitten tiukka putki, sillä touko-kesäkuussa mulla on neljä kisaa 2-3 viikon välein. Toukokuu on polkujuoksukuu ja kesäkuu triathlonkuu. Tarkemmin mun alkukesän kisat näyttävät tältä:

4.5. Bodom trail 21 km (polkujuoksu)

25.5. Karhunkierros 55 km (polkujuoksu)

16.6. Vantaa triathlon perusmatka

29.6. Ironman Lahti (puolimatka)

Viime kesästä viisastuneena tiedän, että en jaksa kisata koko kesää. Niinpä ainakin heinäkuun ajan aion keskittyä jäätelön syömiseen. Elo-syyskuussa voi sitten mahdollisesti miettiä swimrun-juttuja tai vastaavia jos siltä tuntuu.

Koska kaikkea ei voi saada, olen valinnut kauden pääkisaksi Karhunkierroksen. Nyt mulla onkin uusi treeniohjelma, joka tähtää ennen kaikkea siihen. Treeni painottuu todella vahvasti juoksuun, ja spinua ja uintia on kumpaakin vain kerran viikossa. Olen nauttinut ihan valtavasti siitä, että saan juosta paljon! Polkupitkikset ovat tosin välillä aikamoista umpihangessa tarpomista, ja mäkivedot lumisilla kaduilla vähintäänkin mielenkiintoisia. Silti mulla on yleensä hymy korvissa kun saan juosta. Lisäksi arki on nykyään paljon vähemmän kuormittavaa kuin aikaisemmin, koska juoksulenkille voi usein lähteä suoraan kotiovelta.

Talvisia polkuja Espoon keskuspuistossa.

Kasvaneiden juoksumäärien takia olen laittanut ekstrahuomiota myös kehonhuoltoon, ja ainakin tähän asti kroppa on toiminut ihan kiitettävästi. Toivotaan terveitä kilsoja myös sitten, kun nykyiset 40-50 km viikkomäärät juoksussa nousevat kevään kovilla viikoilla 60-70 kilometriin.

Se, miten selviän tällä treenitaktiikalla kesäkuun triathloneista, jää vielä nähtäväksi. Toisaalta kun tavoitteena on ainoastaan maaliin pääsy, uskoisin mulla olevan ihan hyvät mahdollisuudet onnistua.

Aurinkoista kevättalvea toivottaen,

Anni

Similar Posts