Kymmenen treeniä viikossa

Perheessämme vietetään tällä hetkellä muutoksen aikaa, koska nuppiluku kasvoi kesän lopussa kolmeen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei viikon jokaisena päivänä voi enää lähteä treenaamaan tunniksi tai pariksi, joka taas aiheuttaa oman haasteensa, jos tarkoitus on kehittyä kolmessa eri lajissa. Kirjoitushetkeen, eli marraskuun alkuun mennessä olen ehtinyt tänä vuonna kellottamaan treeniä 266 tuntia ja 22 minuuttia:

Käytännössä tuo siis tarkoittaa joka kuukaudelle noin 25 tuntia treeniä, eli karkeasti tunnin treeni kuutena päivänä viikossa, ja seitsemäntenä lepo. Kun treenitunnit jakaa eri kuukausille, on helppo huomata tammikuun sairastelut, mutta sen jälkeen on ollutkin erittäin hyvä vuosi ilman sairasteluita tai loukkaantumisia:

Positiivisena huomiona haluaisin nyt nostaa syys- ja lokakuun tuosta graafista. Tuntimäärät ovat nimittäin melko tasaisia, eikä tuosta pystyisi esikoisemme syntymää erottelemaan. Mitattua dataa ei ole tarjota, mutta uskallan myös väittää viettäneeni syksyllä entistä enemmän aikaa kotona perheen parissa. Toki tämä on vasta alku, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä – treenit jatkuu vaikka uusia vastuita tuleekin.

Miten se sitten tapahtuu? Helppo vastaus: perheen kanssa suunnittelemalla ja asioita järjestämällä. Olen siinä mielessä erittäin onnellisessa asemassa, että vaimoni ymmärtää ja tukee harrastustani hyvin – harrastaahan hän itsekin. Tällä hetkellä pyrin käymään kolmesti viikossa seuran treeneissä, juoksutreenin tiistai-iltana, uinnin lauantaiaamuna ja spinningiä sunnuntaisin aamupäivällä. Lauantaiaamun uinnin jälkeen olen kotona noin 9:30, joka on ihan kohtuullinen perheen kanssa olemisen kannalta. Sunnuntaisin aamupäivän kello 10-13 spinning on toki pitkä, mutta myöskin mukavasti aamupäivään sijoittuva. Eniten olen poissa tiistaisin, jolloin lähden töiden jälkeen treenaamaan. Toki ehdin yleensä välissä olemaan pari tuntia kotonakin.

Pelkästään noilla kolmella harjoituksella tulee treeniä viikossa yli viisi tuntia. Loput tunnit tulevat ikään kuin kaupan päälle työmatkoilta, joita ainakin itselläni on viikossa 10 kappaletta. Vaihdoin kesän lopussa projektiin, jota teemme reilun kolmen kilometrin päässä kotoani, ja pyrin treenaamaan ison osan noista matkoista. Usein se siis tarkoittaa pienen lenkin kautta töihin kulkemista, sillä kolmen kilometrin pyöräily tai juoksukin on vähän liian lyhyt. Mielelläni pitäisin tehokkaan treenin alamittana vähintään 30min. Tässä yksi esimerkki sellaisesta treenissä, jossa on matkalla koukattu tekemään kymmenen kappaletta 15 sekunnin mäkivetoja:

http://www.movescount.com/moves/move240856568

Varsin mainio treeni, ja töissäkin on varmasti paremmin hereillä kuin autoa ajelemalla. Toisessa esimerkissä on pyöräilty Myyrmäen uimahallille uimaan 20x 100m vetoja 2’ lähdöllä (graafit ovat rannesykkeestä ja vähän vaikeasti tulkittavia, lapeista jos klikkaa ‘Intervals’ näkee tehdyn työn paremmin):

Menomatka: http://www.movescount.com/moves/move247883959
Uinti: http://www.movescount.com/moves/move247884022
Työmatka: http://www.movescount.com/moves/move247884149

Tuosta esimerkistä kertyy noin tunnin treeni, jonka jälkeen normaalin mittaisen työpäivän tekemällä on noin 16:45 kotona, eikä sen jälkeen tarvitse enää lähteä erikseen treenaamaan vaan voi olla läsnä perheen kanssa. Haluaisin myös huomauttaa kuinka yöunet ovat huomattavasti paremmat kuin myöhemmin illalla treenaamalla.

Kirjoituksen otsikolla haluaisin muistuttaa kaikkia noista kymmenestä treenimahdollisuudesta viikossa. Käyttämällä ne hyväksi saa hyvin treenitunteja päivään, ja työmatkatkin ovat huomattavasti mukavampia kuin ruuhkassa istuen. Meille on toiminut erittäin hyvin! 🙂

Similar Posts