Triathlonelämää

Kuluneen talven aikana on tapahtunut aivan mahdottoman paljon omalla triathlonrintamalla. Vuosi taaksepäin ei olisi tullut mieleenkään, että ollaan tämänlaisessa tilanteessa kuin nyt. Triathlon on muuttunut harrastamisesta totisemmaksi treenaamiseksi, olen alkanut valmentamaan muita sekä tekemään kaikkea mahdollista lajiin liittyen, kuten leirityksiä, tuotetestausta ja ”konsultointia”.

Team Cervelo – TriathlonSuomi

Moni on jo varmasti huomannut TriathlonSuomen oman tiimin ja minulla on kunnia olla osana sen jäsenistöä. Tiimi tarjoaa mahtavat mahdollisuudet hyödyntää erilaista osaamista tiimin sisällä, hakea synergiaetuja treenaamiseen sekä tietenkin nauttia hyvästä porukasta! Tietenkin tiimi mahdollistaa myös sponsoreiden kautta suuremman paneutumisen lajiin ja takaa, että varusteet ovat varmasti kunnossa. Tästä suuri kiitos Larun pyörälle ja Bioracerille.

Cervelo P3

Tiimin keskeisenä tavoitteena pidemmällä tähtäimellä on mahdollistaa nuorten lahjakkaiden triathlonistien paneutuminen lajiin ja kehittyminen kohti Suomen ja maailman huippua. Kaikki tiimin jäsenet tekevät tällä hetkellä kovasti töitä kehittymisen eteen ja onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin tuloksiin jo tänä kesänä päästään. Ensimmäisen kauden jälkeen ollaan varmasti paljon viisaampia, mihin suuntaan tiimin kehittäminen menee.

Valmennus

Viime kesänä aloin harjoittelun lisäksi panostamaan merkittävästi aikaisempaa enemmän myös kestävyysurheilun teorian tutkimiseen ja lukemiseen. Olen päässyt hyödyntämään omaa kokemustani triathlonista sekä teoriatuntemusta talven aikana valmentamalla aloittelijakursseja, treeniryhmää, pitänyt erilaisia online-kursseja sekä lisäksi tehnyt harjoitusohjelmia sekä täyttä online-valmennusta.

On ollut todella palkitsevaa nähdä, kuinka ihmiset nauttivat harjoituksista sekä ottavat huimia harppauksia kunnossaan. Monelle on ollut ongelmana nousujohteisuuden ja kehittävän treenin tekeminen. Kun motivaatio ja pohjat ovat olleet kunnossa, suunnitellulla ohjelmalla on saatu lähes ihmeitä aikaan 🙂
Spinning

Treenileiri Mallorcalla

Pääsiäisenä järjestettiin TriathlonSuomen ensimmäinen treenileiri, joka oli Mallorcan upeissa maisemissa. Ensimmäistä kertaa isompaa leiriä järjestäessä oli paljon kysymysmerkkejä ilmassa ja välillä pientä stressiäkin asioiden hoitumisesta. Emme tienneet yhtään, kuinka moni olisi kiinnostunut tämänlaisesta leiristä ja olimmekin hyvin yllättyneitä, kun meidän kaikki 30 paikkaa varattiin muutamassa kuukaudessa leirin julkistamisesta syksyllä. Saimme vielä muutaman lisähenkilön mahdutettua mukaan leiritykseen ja lopulliseksi luvuksi tuli 33 henkeä.

Leiri itsessään sujui loistavasti ja porukka oli mahtavaa. Oli todella miellyttävää vetää treenejä hyvälle porukalle. Treenit oli suunniteltu niin, että kaikki saisivat omaa tasoa vastaavaa treeniä aloittelijasta kokeneempaa harrastajaan ja uskoakseni tämä toteutui hyvin. Ainoana pienenä negatiivisena asiana oli yksi pahempi kaatuminen pyörällä. Tästä hyvänä muistutuksena kaikille, huolehtikaa urheilun kattava matkavakuutus kuntoon!

Tulemme järjestämään seuraavan leirin marraskuussa Lanzarotella. Kun ilmoittautuminen leirille alkaa, kannattaa olla valppaana nappaamaan oma paikkansa. Tulemme varmasti järjestämään myös vuoden päästä uuden Pääsiäisleirin ja toivottavasti saamme jälleen suuren määrän innokkaita triathlonisteja matkaan.

Ranta Vuori

Oma harjoittelu

Vaikean syksyn jälkeen alkuvuoden treenit ovat sujuneet todella hyvin ja kunto on selvästi parempi kuin aikaisemmin. Taistelin pitkään uintitestin kanssa, kun ei millään meinannut saada onnistunutta 1000 m vetoa tehtyä. Nopeus treeneissä oli kyllä noussut, mutta se e ollut realisoitunut kuin muutamien sekuntien parannuksiksi testiin. Kuitenkin sain paremmin onnistuneen testin tehtyä maaliskuussa ja yhtäkkiä ajasta lähti pois yli minuutti, 16:56. Vielä on paljon parannettavaa, mutta suunta on oikea ja on paljon ajatuksia, millä lähteä edelleen parantamaan tekniikkaa.

Pyöräilyssä tuli käyttöön kauan kaipaamani tehomittari, kun sijoitin Garmin Vectroreihin. Uskon ja toivon, että tehomittaus tuo lisäulottuvuuden pyörätreeneihin sekä tietysti kisoissa voimien jakamiseen. Aikaisemmin on menty sykkeellä, mutta se tuppaa tulemaan aina hieman jäljessä sekä riippuu monista tekijöistä, kuten lämpötila, nesteytys, kehon kumulatiivisen rasituksen määrä yms.
Vector

Juoksutreenit ovat sujuneet hyvin ja kehitys on pysynyt yllä. Nopeudet treeneissä ovat kasvaneet jatkuvasti ja on joutunut muuttamaan vakiolenkkejä, kun ne alkavat käymään lyhyiksi oikeanlaisen treenin saamiseksi.

Nyt, kun on hehkuttanut alkuvuoden hyviä treenejä, voikin todeta, että juuri tällä hetkellä treeneistä puuttuu kaikki tehot pienen flunssan takia, mutta eiköhän tämäkin kuulu asiaan välillä 🙂

Kisakausi

Niin se kesä ja kisat taas lähenee. Enää puolitoista kuukautta kauden avaukseen Vanajanlinnan sprintissä. Vaikka tämä on itselleni B-luokan kisa, odottaa jo malttamattomana, että pääsee pitkästä aikaa kisaamaan ja todella näkemään, kuinka hyvässä kunnossa on.

Kierrän koko Finntriathlonin sarjan ja päätavoitteina on sekä Joroisten puolimatka että Tahkon täysmatka. Tahkon kisa on itselleni erityisen tärkeä siinä mielessä, että sen perusteella teen pitkälti päätöksiä ensi vuoden suhteen. Jos Tahkon kisa antaa viitteitä siitä, että olisi mahdollisuuksia pärjätä Ironmanilla ikäryhmässäni, lähden hakemaan lippua Havaijille jo kevään kisoista, jolloin jää puolestaan hyvin aikaa valmistautua itse MM-kisoja varten. Jos Tahko puolestaan ei tarjoa tavoiteltuja tuloksia, harkitsen pitäytymistä kesän Euroopan/Suomen kisoissa.

Vantaa2

Similar Posts