Testissä Sailfish Vibrant ja G-Range

Pääsin testaamaan kurssiemme yhteydessä Sailfishin aloittelijoille suunnattua märkäpukua, Vibrant, sekä pro-tason pukua, G-Range. Oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan peräkkäin täysin ääripäiden pukuja ja hakemaan eroja niiden välillä.

Pukujen esittelyt Endurance Sportsin sivuilta:

Vibrant

Sailfishin Vibrant yhdistää erittäin hyvin kelluvan Longlife Cell neonprenen sekä iholle miellyttävän Soft Skin kankaan jota käytetään puvun sisäosissa.
Puvussa hyödynnetään Sailfishin laadukkaampien mallien tavoin Stability Panel Plus-teknologiaa parantaman tasapainoista uintisuoritusta.
Käsivarsissa Vibrant hyödyntää Aqua Reach Zone-tenologiaa jonka tarkoituksena on tehostaa käsivetoa ja kääntää veto mahdollsimman tehokkaasti eteenpäin vieväksi voimaksi ja vauhdiksi.

Vibrant on erinomainen valinta niin ensimmäiseksi märkäpuvuksi kuin kokeneemmankin triathleetin varustekassiin.

G-Range

Sailfishin malliston lippulaivamalli. G-Range vie märkäpuvun käytön ja joustavuuden täysin uudelle tasolle tarjoten liikkuvuutta, vapautta sekä uimisen nautintoa. G-Range märkäpuvussa käytetään erittäin laadukasta nano space cell neonpreneä joka mahdollistaa joustavuuden, kelluvuuden sekä pienen vastuksen vedessä.
Ergonomisesti suunnitellut jalka sekä lonkkapaneelit helpottavat kellumista. Tämän lisäksi uusi stability panel plus -paneeli vähentää lonkan liiallista kiertävää liikettä vedessä lisäten uinnin taloudellisuutta ja vauhtia. V-Power paneelit käsissä lisäävät käsivedon voimaa vedessä. G-Range puvun sisäpuoli on Avevia Super Dry materiaalia joka pysyy erittäin keveänä vielä märkänäkin. Tämä minimoi uimarin turhan energian kulutuksen verrattuna markkinoiden muihin tuotteisiin. G-Range tuotekehityksessä on hyödynnetty maailman parhaita triathlonisteja sekä uimareita. G-Range on valittu useana vuonna peräkkäin Saksalaisen Triathlon-lehden lukijaäänestyksessä markkinoiden parhaaksi märkäpuvuksi.

Sami_2

Jo pukuja päälle pukiessa tulivat selväksi erot materiaalivalinnoissa. Vibrant tuntui hyvin kumimaiselta ja puku oli selvästi jäykempi päällä. Käsien liikkuminen puvussa tuntui kankealta, mutta ei missään tapauksessa mahdottomalta.

G-Rangen materiaali oli selvästi joustavampaa ja se asettui paremmin ihonmyötäisesti. Liikkuminen puku päällä tuntui helpommalta ja kädet pyörivät kevyemmin. Tämä ei ole yllätys, koska G-Rangessa on käytetty huomattavasti enemmän käsityötä pieniin mukavuuksiin ja liikettä helpottaviin yksityiskohtiin. Varsinkin pidemmällä matkalla uskon G-Rangen joustavuuden tuovan selvää etua, kun ei joudu käyttämään ylimääräistä energiaa käsien pyörittämiseen.

Allastestit osaltaan vahvistivat käsitystäni puvuista. G-rangessa uinti tuntui hieman kevyemmältä kuin Vibrantissa, mutta näin 400 m vetoja tehdessä ei vielä merkittävää väsymystä aiheutunut Vibrantin jäykemmästä materiaalista. G-Rangessa pitäisi olla tehokkaampi jalkojen kellutus, mutta en ainakaan itse huomannut merkittävää eroa. Ehkä sekin tulisi esille enemmän uidessa. Hyvä kelluvuus on monelle hyödyksi, mutta paremmilla uimareilla asento on jo alun perin hyvä, jolloin liiallinen kellutus voi jopa tehdä asennosta huonomman ja potkut haukkaavat ilmaa.

Nopeuden suhteen en saanut merkittäviä eroja aikaiseksi puvuille. Vibrantilla uin yhden reippaan rennon 400 m vedon aikaan 6:28 ja G-Rangella puolestaan kaksi vetoa ajoilla 6:30 ja 6:29 (vedot järjestyksessä G-Range, Vibrant, G-Range). Minua ei ainakaan yllätä, että tässä testissä ajat ovat täysin samat molemmilla puvuilla. Suurin osa puvuista saadusta hyödystä tulee sen kelluttavuudesta ja osittain veden vastuksen vähenemisestä. Näiden ominaisuuksien puolesta puvut ovat varmasti hyvin lähellä toisiaan.

Tästä voimme päätellä, että Vibrant on hyvä puku aloittelijoille, jotka uivat lyhyttä matkaa ja eivät halua panostaa selvästi kalliimpaan lippulaivamalliin. Nopeudessa tuskin antaa juurikaan tasoitusta kalliimmilla märkkäreillä uiviin, vaikkakin mukavuus on eri luokkaa kuin G-Rangella. Vastaavasti taas pitkällä matkalla pukujen erot alkavat näkyä, kun Vibrantin huonommin liikkuvat hartiat ja pienet epämukavuudet alkavat vaikuttamaan kroppaan. Ilman todellista testaamista on todella vaikea sanoa, kuinka iso ero esimerkiksi täysmatkalla pukujen välillä on, mutta en pidä mahdottomana vaikka se olisi minuuttiluokkaa. Erot myös varmasti ovat uimarikohtaisia ja voimakkaalla vetäjällä vaikutus voi olla pienempi.

Similar Posts