Kisaraportti: Tough Viking

Pari kuukautta sitten päätin, että osallistun triathlonkauden päätyttyä Tough Viking –esteratakilpailuun. Minua on aina kiehtonut rajummat ja extrememmät kilpailut, joten Tough Viking tarjosi hyvän mahdollisuuden päästä kokeilemaan tämänlaista ilman, että tarvitsi lähteä kauas kisaamaan.
Mukavasti kisaa edeltävänä päivänä sain jonkun pöpön tai vastaavan, jonka ansiosta oltiin suoli suorana koko ilta vatsakipujen saattelemana. Kisa-aamuna vatsakivut edelleen jatkuivat, mutta päätin kuitenkin osallistua kilpailuun, kun sinne olen ilmoittautunut.

Oma lähtöni oli 12:15, ja olin ajatellut mennä hyvissä ajoin paikalle, että ehtii käydä tsiigailee esteet läpi. Ihan perinteiseen tapaan olin ajoissa eli ehdin juuri ja juuri tsekkaa kisa-aukiolle näkyvät esteet, laittaa tavarat säilytykseen ennen kuin meidän lähtöä huudettiin ottamaan ohjattua alkulämpöä. Osa ajasta tosin meni siihen, kun onnistuin hukkaamaan numerokuoreni käveltyäni 10 metriä ilmoittautumistiskiltä. Onneksi ystävälliset järjestäjät antoivat minulle sitten uuden lähtönumeron ja chipin.

IMG_4151
Hän piiskasi
IMG_4150
Minä punnersin

Tough Viking

Tämähän on leikkimielinen tapahtuma, jonne lähdetään nauttimaan matkasta, esteistä ja menosta. Eli siis omalla kohdalla nauttiminen tietenkin tarkoittaa mahdollisimman nopeaa suoriutumista radasta 😉

1. Jenkkifutarit (Pain by ECG)
Taktikoin itseni ensimmäisen aallon taakse ja pääsin läpi yhden pienen töytäisyn sekä muutaman sivuaskeleen saattelemana. Tämä oli todella hauska este siinä mielessä, että blockerit kävi psyykkaamassa kisaajia, kun oltiin odottamassa lähtökarsinassa. Tuli mukavaa lisämaustetta pelkkien staattisten möhkäle-esteiden lisäksi. Olisi varmaan voinut olla muuta futari enemmänkin, jotta ei olisi päässyt ihan niin helpolla lävitse.

2. Jäävesiallas (Levi Ice Water)
Sisään, puomin ali, ulos ja matka jatkuu. Ei montaa sekuntia mennyt.

3. Kontti x 3 (Walls)
Tykkäsin tästä esteestä, koska ylös ja alas kiipeäminen vei jonkin verran aikaa, ja siinä pystyi ketteryydellä säästämään useita sekunteja. Konteissa oli useampi erilainen kohta, joista ne pystyi ylittämään ja joutui optimoimaan jonottamisen ja ylitsepääsemismahdollisuuden kanssa. Itse otin mielummin vähän vaikeamman kautta kuin jonotin helpointa nousukohtaa.

Kolme ensimmäistä estettä oliva hyvin lähekkäin ja niiden välissä ei ollut kuin joitakin satoja metrejä juoksua. Tässä vaiheessa olin arvioilta kuudentena meidän noin 50 hengen lähdöstä. Muutaman kaverin ohitin juoksussa ennen seuraavaa estettä.

4. Suolaatikko (Reebok Dirt Net)
Hyppään laatikon reunalta suoraan toisella puolella olevaan verkkoon, mutta jäin vähän lyhyeksi. Muutama sekunti tuli hukattua ennen kuin sain kaivettua itseni jatkamaan matkaa.

Taas oli pidempi juoksupätkä ja tässä vaiheessa siirryin juoksemaan lähtömme kärkeen toisen tyypin kanssa. Juteltiin niitä näitä juostessa ja paljastui, että hänkin oli triathlonisti. Kyseessä oli Jarkko Turtiainen, joka oli pari viikkoa aikaisemmin käynyt Köpiksen Ironmanilla vetämässä kovan ajan 9:39:05.

5. Vinoseinät (Reebok Blades)
Ylös, alas, ylös, alas, go!

6. Rengasjuoksu (Mini All4 Tyres)
Läpijuoksu.

7. Tulilaatikot (Fires)
Olihan tämä näyttävä, mutta esteenä ei juuri muuta kuin piti katsoa, ettei astu laatikon päälle.

8. Juoksuramppi (Rexona Rampage)
Osasin jo ennalta pelätä tätä estettä. Ei ole terävä spurttaaminen ramppia ylös minun vahvuusaluetta. Tässä vaiheessa juostiin edelleen Jarkon kanssa yhtä matkaa, mutta hän pääsee toisella yrittämällä rampista ylös, kun minä puolestani jään sahaamaan sitä. Kaikki esteet voisi kiertää tekemällä 30 punnerrusta, mutta ei se olisi pelin hengen mukaista. Neljännellä yrittämällä rampin yläpäässä olevat kaverit suostuvat tarjoamaan auttavan kätensä ja jelppaavat minut ylös.

9. Apinarata (Monkey Bars)
Muutaman ensimmäisen välin otan rauhallisesti tunnustellen, mutta sen jälkeen löydän hyvän rytmin päälle mennen aina kaksi puomia kerrallaan. Varmaan joku näppärämpi ja voimakkaampi olisi suorittanut esteen paljon nopeammin.
2014-09-06 12.43.31

Bonus-este
Vatsa kertoo, että stoppi on tiedossa ja hyvin nopealla aikataululla. Onneksi juoksurampin jälkeen oli bajamaja ja en ole ehtinyt vielä kovin pitkälle siitä. 100 metrin pyrähdys aitojen ali vessastopille ja jälleen ollaan suoli suorana. Sieltä sitten keräilen itseni takaisin jatkamaan matkaa.

10. Tasapainotukit (Balance)
Vedessä tukit, joiden päällä olisi ilmeisesti ollut tarkoitus yrittää kävellä toiselle puolelle. Kaikki edellä menivät suoraan veteen ja uivat yli, minä perässä. En edes tajunnut siinä vaiheessa, että tarkoitus oli mennä tukkeja pitkin.

11. Verkkoaita & verkkoryömintä (Special Forces)
Yritin muutaman askeleen kiivetä löysässä verkkoaidassa, mutta eihän siitä tullut mitään. Sitten vaan kuperkeikka aidan yli ja toivottiin parasta alastulon suhteen. Ryömintäesteellä verkko oli sen verran löysä, että selällä sitä nostamalla, pystyi kyykyssä juoksemaan alta. Huomattavasti nopeampaa kuin ryömiminen.

12. Vinoputket veteen (Pipes)
Putkien yläpää oli vesirajassa ja alapäässä vettä oli vähän alle putken puoliväliin. Hyppäsin vauhdista pää edellä putkeen ja toivoin parasta. Pääsin tarpeeksi pitkälle, että laskeuduin lähinnä veteen ja en kolhinut itseäni pahasti putkeen. Yksi veto ja olin ulos putkesta. Muutama uintiveto rantaan ja menoksi.

13. Piikkilangat (Barb Wire)
Tässä ryömintäesteessä joutui jo suosiolla menemään ryömintäasentoon. Parempi vähän damagea polviin ja käsiin kuin selkä verillä piikeistä.

14. Vesiponttoonit (Obstacle Swim)
Kolmen ponttoonin ali sukeltaminen. Ensimmäisen kohdalla yritin sukeltaen uida alta, mutta huomattavasti nopeammaksi alitus meni, kun tajusin ottaa ponttooneista kiinni ja vetää itseäni eteenpäin. Kaksi seuraavaa menikin hyvin rivakasti. Mukavasti tämän esteen jälkeen sai parin kymmenen metrin uintimatkan rannalle. Tuntui todella oudolta koittaa ottaa uintispurttia kengät jalassa.

15. Sähkölangat (NRJ 10.000 V)
Ennen maalia tuli pidempi jakso juoksentelua. Yhden esteen jäätyä pois kisasta oli jäljellä enää sähkölangat. Pääsin läpi siitä kolmella sähköiskulla, joiden aikana aina jalka meinasi pettää ja vähän tuntui ikävältä. Kuitenkin läpi pääsi suuremmitta ongelmitta. Joillain oli selvästi enemmän vaikeuksia 🙂

Tuloksissa minulle on ainakin tätä kirjoittaessa merkattu väärä lähtöryhmä, jonka ansiosta aikani ei ole oikein. Aikani ilmeisesti oli suunnilleen 1:02:16, jolla olisi sijalla 50/1944. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan todella upea ja nautin siitä suuresti! Ehdottomasti aion ensi vuonna osallistua uudestaan, jos se on mahdollista, ja voin lämpimästä suositella kaikille yllytyshulluille sekä jotain erilaista haluaville. Yritän ensi kerralla jättää väliin bonusesteen sekä päästä rampista ylös 😉

2014-09-06 13.20.58

Similar Posts