Varusteeni kaudelle 2014

Kisakauteni triathlonien osalta käynnistyy ensi lauantaina Vantaalla perusmatkan kisalla. Kisavarustus tälle kaudelle alkaa olemaan lähestulkoon valmiina, joten nyt on hyvä hetki käydä läpi minkälaisella kokoonpanolla lähdetään kauteen ja millä perustein ne on valittu.

Pyörä: Felt B12 (2013)
Täksi kaudeksi päätin siirtyä maantiepyörästä triathlonpyörään. Parantunut aerodynamiikka itsessään tuo useiden minuuttien säästön pyöräosuudelle sekä ajoasento säästää hieman enemmän jalkoja juoksua varten. Feltin pyörät ovat tunnetusti hyviä ja, kun sattui olemaan sopiva yksilö saatavilla vähän käytettynä, päädyin tähän ratkaisuun.

Pyörässä oli satulana Prologo Nago Evo Tri40, mutta minun takamukselleni umpisatula ei ole todellakaan sopiva. Hankin tilalle ISM:n Adamo Attackin, jossa on satulan keskellä railo helpottamaan satulan aiheuttamaa painetta. Satulan kanssa ei voi sanoa absoluuttisesti, mikä on paras vaan se on aina henkilökohtainen asia, mikä sopii kenellekin. Kuitenkin yleisesti umpisatula sopii hyvin, jos istuu vankasti satulassa ja railollinen paremmin, jos tykkää polkea istuen satulan päädyssä.

Kypärä: Rudy Project Wing 57
Kypärän valinta oli itselleni todella pitkä prosessi, kun en meinannut millään löytää täysin tyydyttävää vaihtoehtoa. Lopulta tein kompromissin hinnassa ja päädyin Rudy Projectin uusimpaan malliin. Halusin kypärän olevan lyhythäntäinen, kun en todellakaan luota pyöräileväni pää paikallaan optimaalisessa ajoasennossa koko matkaa. Lisäksi en tykkää käyttää pyöräilyn aikana aurinkolaseja, joten halusin kypärän, jossa on visiiri. Lisäksi sitten kypärän soveltuvuus Ironmanille helteessä, suorituskyky ja hinta olivat merkittäviä tekijöitä. Ehdin moneen otteeseen pohdiskella mm. Bell Javelinia ja Giro Air Attackia, mutta lopulta päädyin ostamaan kypärän, joka oli kaikista mieleisin, vaikka se maksoikin hieman enemmän.

Wing57

Triathlonasu: Orca 226 Kompress Race Suit
Aikaisemmin käytin kaksiosaista kisa-asua, mutta uuden kisatrikoon kohdalla päädyin ottamaan yksiosaisen. Ajatukseni valinnan kanssa on, että se olisi hieman mukavampi kuin kaksiosainen asu, jonka kanssa välillä koin pieniä epämukavuuksia. En tosin usko, että sillä on suurta merkitystä kilpailun kannalta. Kaksiosainen asu saattaisi olla hieman helpompi vaihtoehto, jos tarvitsee tehdä wc-stoppeja. Tämä puku tuntui tarjoavan sopivassa suhteessa pehmustetta pyöräilyyn, luotettavaa laatua Orcalta ja kohtuullisen hinnan.

Juoksukengät: Adidas Adizero Adios Boost
Olen pitkän linjan Adidaksen juoksukenkien käyttäjä ja aina ollut tyytyväinen niihin. Varmasti muistakin merkeistä löytyisi hyviä kenkiä, mutta turhaan sitä on itselle hyväksi todettua lähteä vaihtamaan. Adidas toi tälle vuodelle Boost-malliston, jonka pitäisi paremmin säilyttää liikkeen energiaa askeleen aikana. En kyllä toistaiseksi ole huomannut mitään eroa aikaisempiin Adidaksen juoksukenkiin tämän asian suhteen. Kisakenkien lisäksi löytyy vaimennetut Supernova Glidet pidempiä treenilenkkejä varten jalkojen säästämiseksi.
adizero adios boost G97976_SL_

Märkäpuku: Orca Kaisei
Märkäpuku on jo useamman vuoden vanha ja oikeastaan ainut varuste, jota en ole vielä saanut päivitettyä aloittelijatasolta. Kaisei on ajanut asiansa hyvin ja ei ole ollut mitään valittamista sen kanssa. Kuitenkin uskon, että pieniä parannuksia käsien liikkuvuuteen ja mahdollisesti hieman pienemmän vastuksen voisi saada uudella puvulla. Vahvasti pidän harkinnassa uuden märkäpuvun ostoa ennen Frankfurtin Ironmania.

 

Ps. Sivustolta löytyy nyt myös minun infosivu, josta löytyy perustietojen lisäksi linkit treenidatoihin ja -päiväkirjaan.

Similar Posts