Fiiliksiä HCR:lta

Saatuani pari viikkoa sitten jalkapöytääni rasitusoireita, jotka tekivät jopa kävelemisestä vaikeata, olin suunnitellut jättäväni Helsinki City Runin väliin antaen lepoa jalalle. Vielä keskiviikkona epäilin osallistumistani Helsinki City Runille, mutta jalka oli hyvän levon ansiosta mennyt nopeasti parempaan suuntaan. Tein 5 km testilenkin ja, kun kipuja ei tullut, päätin juosta lauantain puolimaratonin. Jalkaongelmani oli kestänyt uinti- ja pyörätreenaamisen, joten olin alkuviikosta tehnyt kovia harjotteita. Jos olisin tiennyt olevani juoksukunnossa lauantaina, olisin varmasti tehnyt kevyempiä harjoituksia viikon aikana.

Harjoitusten perusteella asetin tavoiteajaksi 1:30 eli 4:16 kilometrivauhtia. Testilenkkien perusteella tämä tuntui mahdolliselta, mutta varmasti vaatisi onnistunutta suoritusta. En ollut aikaisemmin juossut kilpailussa puolimaratonia, joten maalin päästessä tulisi tehtyä ainakin oma virallinen pohja-aika.

HCR
HCR:n varustealue

Kisa-aamuna jalat tuntuvat hieman tukkoisilta. Viikon treenit selvästi vielä vähän painavat, mutta en anna sen häiritä. Tapaan lähtöalueen luona TriathlonSuomen Minnan ja Tatun. Vaihdetaan kisafiiliksiä, lämmitellään kevyesti ja valutaan lähtöviivalle. Kaikki valmiina, lähtölaukaus, juokse!

km  tahti

1         4:20

2         4:22

3         4:19

Kelvollinen aloitus. Ruuhkan takia ei pystynyt ihan tavoitetahdissa pysymään. Yritän vähän nostaa nopeutta. Juoksu tuntuu hyvältä.

4         4:07

5         4:27

6         4:12

Päästiin lähemmäksi tavoitetahtia. Valitettavasti nyt vain alkaa jo jaloissa tuntua viikon kovat treenit.

7         4:24

8         4:39

9         4:39

Ei mitään toivoa, että olisi pystynyt pitämään vauhtia yllä. Jalat tuntuvat koko ajan huonommalta ja aivan liian nopeasti.

10     4:46

11     4:53

12     4:58

13     4:50

Vauhti valuu koko ajan alaspäin. Enää 8 km matkaa jäljellä. Yritän tsempata ja nostaa vähän nopeutta.

14     4:38

Vauhdin nostaminen onnistuu, mutta ei mitään toivoa jatkaa tällaista tahtia. Jälleen otettava nopeutta alas.

15     4:56

16     4:50

17     5:15

18     5:05

19     5:22

20     5:08

Mies on ihan puhki. Jalat ovat spagettia. Yritetään nyt vielä puristaa viimiset metrit.

21     4:36

Loppuaika 1:39:30.

Aika ei todellakaan ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan, mutta en ole millään tapaa pettynyt tai  huolestunut tuloksesta. Selvästi viikon treenit painoivat jaloissa ja ei pystynyt tekemään lähellekään maksimaalista suoritusta. Vaikka itse kisasuoritus meni vihkoon, hymy palasi nopeasti huulille, kun maalialueella näki kavereita ja vaihdettiin tuntemuksia juoksun ajalta. Moni oli tehnyt omia ennätyksiään ja pystynyt huikeisiin suorituksiin. Illalla oli tiedossa tapahtuman tärkein osa eli saunomista ja jälkipelit.

Tässä vaiheessa kesän päätapahtumaan, Frankfurtin Ironmaniin, on aikaa 8 viikkoa. Tuntuu tulevan todella nopeasti, mutta treenit ovat pääasiassa menneet hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Treenimatkat ovat nousseet jatkuvasti kevään mittaan ja nyt mennään jo lähellä kisamittoja. Kovaa treeniä tiedossa vielä seuraavat kuusi viikkoa ja sitten valmistavaa kohti kisaa. Innolla jo Ironmania odotan.

Similar Posts