FEET testi osa 1/3

No niin, nyt on käynyt niin, että Takomorunnersin ja FEETin kautta olen saanut testattavakseni juoksutossut. Ennen kuin tossuista puhun yhtään mitään, niin oliswp_20161127_09_39_48_proi varmaan hyvä tietää mitä olen mieltä netissä eri blogeissa olevista testiraporteista. Sillä olen kokenut niiden olevan enemmän tai vähemmän sellaista estotonta hehkutusta. Joko tuote on saatu omalta yhteistyökumppanilta tai sitten siitä on maksettu todella paljon ja pitää perustella hankitaa itselleen/vaimolleen/miehelleen ja kirjoitetaan blogi missä vannotaan ko. tuotteen nimeen oli se sitten millainen tahansa. Itse pyrin olemaan rehellinen aina kun jostain tuotteesta kerron, minun pitää pystyä seisomaan sanojeni takana. Toki poikkeuksiakin lukuisia yksi niistä on omasta mielestäni DC rainmaker joka on paras arvioimaan sykemittareita. Toinen asia mikä puuttuu monesta testiraportoinnista on se, että millainen historia ko. henkilöllä on kyseisestä asiasta. Eli tämä ensimmäinen osa tästä omasta raportoinnista on omasta jouksutossu historiasta. Osaa sitten lukijat paremmin asettaa arvoonsa sen millaisen painoarvon antaa minun sanoilleni.

Itse en ole juoksijana oikein hääppöinen, mutta kehityskelpoinen. Tässä on reipas vuosi aikaa kun facebook muistutteli päivästä jolloin ensimmäistä kertaa lenkillä koin, että pakarat tekivät töitä myös, eikä menty enää pelkillä reisillä. Eli tekniikkaa alkaa löytymään, mutta meno ei vielä päätä huimaa. En ole millään tapaa kevytrakenteinen, pituutta on n. 178 cm ja paino heittelee siinä 85-89 kg välimaastossa tällä hetkellä.

Ennen omaa tossu historiaa omia ennätysaikoja (kaikki tehty 2016, paitsi 10km juoksu 2015 joulukuussa) :

5km 00:23:36
10km 00:50:48
21,1 km: 1:52:33
Maraton: 5:43:43 (Tahkolla 3,8km uinnin ja 180km pyöräilyn jälkeen)

Adidas Zero Boost
Näistä tykkäsin todella paljon, olivat omat ensimmäiset ihan juoksemiseen tarkoitetut lenkkarit. Pidin siitä, että tossut vaimensi alustaa selvästi ja rullasi eteenpäin. Juoksen niin vähiä määriä, ettei kulumaa näihin kenkiin hirveästi ehtinyt tulla, mutta oma paino kerkesi laskemaan ja siinä vaiheessa nämä jalkineet alkoivatkin tuntua oudoilta jalassa. Oli aika siirtyä eteenpäin

Newtowp_20161127_09_38_44_pron Gravity III

Tutustuin tähän tossuun joroisissa 2014 ja nopean kokeilun jälkeen olin ihan myyty kengissä olevalle pohjamuotoilulle. Päkiän kohdalla on sellaien kaistale mikä pakottaa juoksijaa askeltamaan enemmän päkiälle. Taistelin tuolloin saadakseni oman askelluksen paremmaksi teknisesti ja ajattelin näiden tossujen auttavan. Näiden kanssa oli kyllä hyvä juosta, mutta samantein kun askellus alkoi paranemaan, alkoi tuo päkiä koroke enemmän häiritsemään itseäni. Nämä tossut ovat todella kevyet juosta, mutta pidemmillä matkoilla tuo päkiä koroke on todella häiritsevä.wp_20161127_09_39_02_pro

Aisics Nimbus (olisko ollut 18)

Nämä tossut itsellä oli lähinnä pitkiä lenkkejä varten. Kokemukseni oli, että nämä pehmensivät askelta jopa enemmän kuin tuo Adidaksen kenkä. Mutta samalla taas lyhyemmillä lenkeillä ote tiehen ei ollut sitä parasta mahdollista.Myös näissä lesti on todella väljä ja jalka välillä jopa pyöri kengän sisällä.

Salomon Speedcross 3 & 4 Sekä Salomon Spikecross 3

Nämä swp_20161127_09_37_30_proalomonin tossut ovat pysyneet jalassa jo kahden sukupolven ajan. Nämä itsellä menee myös arkikäyttössä sekä lumisen/loskaisen kelin lenkeillä. Näitä voin vain hehkuttaa, koska sopivat mun jalkaan parhaiten. Lesti on sellainen mitä kuvailisin sanalla “Ahdas” josta itse tykkään todella paljon. Näillä kengillä eroa toisiinsa on tosiaan se, että Spikecrossissa on piikit pohjassa. Muuten täysin samanlaiset kengät keskenään.

 

Brooks Launch 2wp_20161127_09_39_17_pro

Nämä olivat täydellinen heräteostos alelaarista. Kokeilin vaan, että pohja on kiertojäykkä (oma mieltymys) ja koko sopiva. Eikä ole tarvinnut katua,oli kuluneen kesän luottotossu ja enkat paukku. Jos olisin nyt ostamassa uusia lenkkareita tämä olisi todennäköisin valinta (tätä kirjoittaessa olen vain sovittanut FEETin tossuja, katsotaan muuttuuko mieli).

Kenkien hinnoista sen verran, että omat tossut ovat vaihdelleet haitarissa 70 € – 140€  ja nämä nyt testattavaksi tulleet osuvat juuri tähän haitariin. Tuossa nopeasti kun nettiä selailin, niin nämä FEET tossut osuvat tuohon haarukkaan juuri niin kuin kuuluukin. Eli iha uutena, suoraan painosta hinta on siellä 129 € kieppeillä ja sitten kun on uutta sukupolvea tulossa, niin hinta tipahtaa, niin kuin kaikilla muillakin tuotteilla tänä päivänä.

Pilkon tämän testin kolmeen osaan. Tämä ensimmäinen osa, oli sitä minkälaisella taustalla nyt näitä tossuja tulen arvioimaan. Uskoisin olevan juoksutossujen ns. peruskäyttäjä. Tuossa osassa 2/3 tulen käymään läpi sitten sitä, että mitä FEET valmistajana ajattelee tossuista, ja mitä ominaisuuksia niille luvataan. Osassa 3/3 tulen sitten käymään läpi, että sopivatko nuo kengät minulle, sekä sen, että täyttääkö juoksutossut ne ominaisuudet mitä valmistaja lupaa.

Similar Posts