Vanajanlinna sprintti

Uinti 750m, Pyöräily 20km, Juoksu 5km

Lähdin ajoissa kotoa kohti Hämeenlinnaa,  tällä kertaa ihan yksinään. Sunnuntaina meillä olisi lasten synttärijuhlat tiedossa ja niitä varten sitten jäi muut siivoamaan ja leipomaan. Olin paikalla tosiaan hieman aikaisessa, ja siinä sitten sai ihan rauhassa ihmetellä tyhjää vaihtoaluetta ja tietty, Vanajanlinnaa…
Kisainfossa ei oikeastaan mitään ihmeellistä ollut. Tosin nyt kun oli kyseessä peesivapaa kisa, niin noista lisätangoista tuli itsellekin ihan uutta tietoa, eli niiden pitäisi olla yhdistettynä toisiinsa peesivapaassa kisassa. Itsellä niitä ei ollut ollenkaan, niin ei sinänsä itseäni tuo koskenut. Kisainfon jälkeen kävin läiskimässä tarroja pyörään, kypärään ja Pyöräilykenkiin… Olin jo menossa laittamaan märkäpukua päälle kun tajusin ajanotto chipin olevan autossa. Ei voi aina muistaa, ja nyt tosiaan ei ollut ketään muistuttamassa asioista kun perhe oli kotona. Valmentaja toki oli hääräämässä HEAD teltalla, ja hänelle kiikutinkin kännykän ja autonavaimen säilytettäväksi.
Uinti 750m 00:13:46
13441786_1030733247019655_619601889_o
Ennen uintia kävin verraamassa sen verran, että sain lasit huurtumaan. Noi tuntuu aina kerran vetävän huuruksi ja kun sen kerran pyyhkii pois, nii  ei tule uusiksi. Itse uinnin aikana ei sitten lasit huurtunutkaan. Siitä sitten starttia kohti. Vesi oli tosiaan vilpoista, mutta se nyt on sama kaikille, niin turha siitä sinänsä valitella… Uinnin lähdössä mietin vaan sitä, että minkä ihmeen takia lähtö viivaa lyhennettiin? Aika sumpussa piti lähteä,  kun olisi voinut olla leveämpi lähtöviiva. Teen muuten itse niin, että laitan oman kellon käyntiin minuuttia ennen lähtöä, niin sen kanssa ei kisa startin aikaan tarvi ihmetellä. Kun meinaan startti tuli, niin pari kisaajaa siinä edessä alkoi räpläämään kelloja ja minä rynnin heistä melkeinpä läpi.
Olin tavoilleni uskollinen ja vasemmasta laidasta lähdettiin, ja koko porukasta pikkasen erillään. Pariin kertaan yritin etsiä peesejä,  mutta ei vaan oikein löytyy sopivan vauhtista. Oma fiilis oli aika pitkälti sitä, että on ihan kohmeessa eikä veto pure. Vaikkakin aloin ohittamaan porukkaa ensimmäisen kääntöpoijun jälkeen ihan tosissaan. Kaipa siellä muilla kangistu kylmässä vedessa kroppa vielä enemmän kuin minulla. Itsellä on vielä vasemman lapaluun alla joku lihas todella jumissa mikä tuntuu vartalonkierrossa uidessa, niin piti aika jäykällä yläkropalla uida. Vikat noin sata metriä alkoi kyllä tuntumaan siltä, että nyt alkaa uinti rullaamaan, ja sitten pitikin nousta jo maihin…
Pyörä 20km 00:40:23FB_IMG_1465740330576
Matka vaihtopaikalla oli aika pitkä, ja pelkkää ylämäkeä, Noh hyvää treeniä tulevaa vierumäkeä varten… Vaihto meni (T1 00:04:15) just niin kuin piti. Olin hetken arponut ennen kisaa, että laitanko takkia päälle vai en, mutta en sitten laittanut. Pyörälle kun nousin oli jo ensi polkaisusta selvää, että vauhtia ei tässä touhussa ole. Reidet tuntui todella raskailta ja tukkoisilta, ei saanut oikein  sellaista menemisen meininkiä siihen. Vasta kisan jälkeen tajusin, että unohdin tarkistaa renkaiden paineet. Olis voineet olla vähän täydempinä… Ainoastaan 2. Kierroksella pääsin nauttimaan peesissä ja vuorovedoista Petri “Kesto-Kymppi” Virjon opastuksella. Kisan jälkeen totesikin Petelle, että tuo oli ensimmäinen kerta kun ikinä ajoin vuorovedoin.
Viimeistään sen jälkeen mun reidet oli ihan hapoilla. Omalla vetovuorolla tuli vaan vedettyä liian lujaa. Pete sitten siinä kisan aikana ja jälkeen valisti miten noita vuorovetoja pitäisi ajaa. En sinänsä lukeudu peesivapaiden kisojen faneihin, mutta kyllä tämä oli ihan virkistävää vaihtelua. Ja taivaan tosihan se on, että noin lyhyellä reitillä (4x 5km) ei oikein onnistu turvallisesti peesikiellon toteuttaminen.
Juoksu 5km 00:24:40
FB_IMG_1465740385655
Vaihtoon tulo onnistui oikein mallikaasti ja vaihtokin oli mielestäni lennokas (T2 00:01:34) Lähtiessäni juoksuosuudelle kuulinkin kuuluttajan sanovan, että olin viimeinen joka alittaa tunnissa uinni ja pyöräilyn, lähtiessäni juoksemaan aikaa oli lähdöstä kulunut 00:59:59… Juostessa tahmeus jatkui, pohkeet tuntuivat tukkoisilta, eikä ollut sellaista lennokasta menoa mitä treeneissä on ollut. Siinä kun sitä manasin mielessäni tuli ensimmäinen kilometri täyteen ja pettymys mielessäni kurkkasin kelloa joka ilmoitti kierrosaikaa (1km) niin yllätyin totaalisesti. Mähän meen alle 5min/km tahtia! Oma fiilis ei ollut siellä päinkään siitä miten juoksin. Tässähän juoksu oli sitten tosi nopeasti ohi, kaksi lyhyttä lenkkiä ja maaliin. Maalissa olinkin sitten tyytyväinen jo kun siinä juostessa alkoi jo ymmärtämään, että jos nyt tuntuu tukkoselta, niin jos kesän tuleviin kolmeen kisaan, edes yhteen osuu semmonen päivä, että nyt tuntuu menohalut ja kroppa vastaa siihen, niin silloin tulee olemaan lentokeli kohdillaan.
Tuossa kun tuloksia katselee, niin uinti kulkee omassa ikäryhmässä oikein kivasti, uinnin jälkeen olin sijalla kahdeksan, mutta pyöräilyssä ukkoa lappaa ohi oikealta ja vasemmalta, 20 sijaa tipuin tuloslistalla pyöräilyn aikana, ja juostessa taas onnistuin pitämään tuon sijan 28. mille tipuin. Selkeästi pyörän kanssa edelleen kehitettävää, mutta juoksu on mennyt todella paljon eteenpäin kun tätä vertaa viime vuoteen. Toki viime vuonna sprintin tein vantaalla, reitti oli erilainen, ja silloin pyöräiltiin Aika-ajo pyörällä, nyt “Nakkimurskaimella”.
Tuo Vanajanlinna on miljöönä ihan uskomaton, sinne on pakko päästä ihan turistinakin nauttimaan tuosta paikasta. Olisi voinut jokaista oven karmiakin erikseen melkein kuvata, niin hienoa oli joka paikka. Perheellisellä oli muuten sitten erillainen palauttelu tämän jälkeen tiedossa, koska seuraavana päivänä vietettiin meidän 4v ja 10v lapsien yhteisiä synttäreitä. Niin oli itsellä kauppareissu tiedossa, sekin on vähän jännemmpi reissu kun reidet ja jalat ylipäätään on ihan tyhjät ja pitää ostoslistan mukaan kiertää kauppaa ja ostella ties mitä leivonta aineksia mistä itse ei tiedä mitään… Noh, kaikki löyty ja kun kotiin pääsin nuo viisisäkkiä ruokatarvikkeita mukanani, oli sen jälkeen pakko mennä pitkällee ja nostaa jalat seinälle hetkeksi. Kesä on nyt siis auki ja Finntriathlon kyllä pistää rimaa todella korkealle siitä miten triathlonkisoja järkätään. Ensimmäinen paita neljästä nyt kotona, seuraavaksi vankkuri matkaa kohti vierumäkeä ja perusmatkaa. Matkat tuplataan ja pidot paranee!
Vanaja

Similar Posts